reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

reklama
O masz!!! ivka chlebki BOSKIE :tak::tak::tak::tak: mniam już się zapisuję na kawałek.
Przypomnij mi jakiej firmy masz to cudo. Kupujesz te gotowe mieszanki do chlebka z allegro czy robisz inaczej? Sorki jeśli pytanie się powtarza, ale w tak zawanym między czasie odpowiedzi mi umknęły. :)

Ivka - chlebki wygladaja bosko:tak::-D:-Di smacznie ..a powiedz jakiej maki uzywasz ..czyTy kupujesz gotowe mieszanki do wypieku..czy rózne rodzaje maki i potem mieszasz je? zdradzisz jak to wyglada????

Kupuję gotowe mieszanki chlebowe, do automatu wlewam 300ml ciepłej wody, 2g drożdży instant i wsypuję mieszankę; wciskam guziczek z odpowiednim programem i za ok.3-4godz chlebek gotowy :-)

Automat miesza składniki, podgrzewa się podczas wyrastania ciasta i piecze chlebek.

To moja powtórka chlebka z blubczykiem i ziołami prowansalskimi:

d634a2b7e6b5ba70.jpg

126cf0e73d53c48a.jpg

oj ivka ivka smaczka mam na twoje chlebki-ja tutaj umieram!!!!tutejsze chleby wrrrrrrrrrrr,polskie wcale nie sa dobre a te irlandzkie ,,waty,,czyt.tostowe koszmar
chyba i ja sie skusze na maszynke do chlebka

Dziękuję dziewczyny :-)

Kolejnych dwóch prób z automatem nie zdążyłam sfotografować, bo zniknęły błyskawicznie! Była to babka piaskowa z cynamonem i ananasem oraz chleb wieloziarnisty z dodanymi przeze mnie suszonymi śliwkami i słonecznikiem.

Szymon zajada aż się uszy trzęsą, nawet suchy chleb i jego skórkę :-)

reklama
moim pierwszym zakupem w GB będzie automat do chleba i szybkowar - dzisiaj sąsiadka przyniosła mi szybkowar żebym szybko obiad zrobiła... rewelacja!!:-)

Do góry