reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

reklama
Ivka -ja jadłam dwa razy zwykły chleb i 2 razy coś na ksztalt drożdżowego. drożdżowe piekło się z wyrabianiem 4 lub 4,5 godziny
 
Tak, wiem, że zwykły piecze się 3-3,5 godz z wyrabianiem, a inne dłużej.

Zobaczymy co mnie się uda wymodzić:-)

Jak na razie perspektywa kiepska, bo mam zakaz jedzenia pieczywa, zwłaszcza z chrupiącą skórką, na ok. miesiąc - ze względu na jego chropowatość.:baffled:
 
Karolka, smaczek to ja też mam i to nie tylko na chlebek, a tu co... popijam kleik ryżowy na zmianę z kaszką!

Dumna z siebie jestem, że wczoraj zjadłam jajeczko usmażone na maśle - jadłam chyba z 15min, ale jaka to odmiana od tych kleików.
 
Ja wreszcie jem normalnie i nic mnie nie boli, a co najważniejsze w temacie chlebkowym - chlebki się pieką pełną parą! Mam za sobą dyniowy, pełnoziarnisty i słonecznikowy.

Postaram się jutro wkleić zdjęcia.
 
Tak, automat do pieczenia chleba to niewątpliwie świetna rzecz! Tym bardziej, że można w nim też piec ciasto i gotować konfitury.

To mój drugi chlebek - pełnoziarnisty:

6d4e880aa68cc449.jpg


Tak wyglądał po odkrojeniu pierwszej kromeczki:

42d8833f02c02093.jpg


A tak w dużym zbliżeniu:

457e918db2c54e76.jpg
 
reklama
Kolejny był chlebek słonecznikowy, ale on jakoś nie do końca wyrósł :baffled: Poza tym w pierwszy dzień był smaczny, a kolejnego dnia już twardy i gliniasty zarazem.

fcc987beaaf80bf1.jpg


A dzisiaj był chlebek z dodatkiem lubczyku i ziół prowansalskich:

c604cb9900e89bea.jpg


Jednak nie byłam do końca zadowolona z efektu, jak dla mnie chlebek był zbyt wilgotny. Zrobiłam więc powtórkę tego samego + ziarna słonecznika.
 
Do góry