reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przepisy kulinarne :)

mcgosia myślałam właśnie o rosołku z tym makaronem :) A tort wkleję na pewno :) do tego jakieś ciacha zrobię :) Synek uwielbia motory także chciałam aby na torcie znalazł się motor zobaczymy co mi wyjdzie :p

Polusia poproszę :) Być może skorzystam :)
 
reklama
ja planuję na chrzciny zrobić extra torta więc skorzystam z przepisu na tą masę plastyczną :-)... problem tylko w tym że nie mamy kiedy iść do księdza załatwić ten chrzest - w weekendy niestety kancelaria zamknięta :eek:
 
4 szkl bulionu wołowego, ok 4-5 szt grzybów czarnych chińskich, pokrojony boczniaków ok 1 1/2 szklanki,1 łyżka oleju słonecznikowego,1 łyżka oleju sezamoweg,1 ząbek zmiażdźonego czosnku, 1 papryczka chili bez pestek pokrojona,jak mam to daję 6 małych cebulek a jak nie to 1 duża,2 łyżki soku z limonki,1 łyżka octu ryżowego,1 łyżka sosu rybnego, ok 20 -40 dkg sera tofu twatdego

grzyby zalewasz gorącym bulionem,na patelni na olejach smażysz cebule, czosnek i paprykę.nast, dodajesz odcedzone grzyby, zlaewasz bulionem i wywarem w którym moczyły się grzyby.wszystko gotujesz ok 15 min. nastepnie dodajesz sok z limonki,ocet ryżowyi sos rybny i gotujesz ok 4 min, dodaj ser tofu , przypraw do smaku solą i pieprzem, zagotuj i podawaj od razu
 
grzybki powinny byc w markecie na dziale produktow chinskich :) tzn tam gdzie makaron taki troche przezroczysty, sos sojowy, i jakies inne typowe do potraw chinskich produkty
 
a ja ostatnio upiekłam "ciasteczka", a właściwie owoce zapiekane na cieście francuskim, szalenie proste i szybciutkie, a jakie efektowne! :-)

nie patrzeć na przybrudzony talerzyk ;-) ale jedno mi sie wypsnęło z ręki ;-)
 

Załączniki

  • DSC00880.jpg
    DSC00880.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Do góry