Ja z tego co pamietam to staralam sie jesc bardzo malo smazonego. Wiem ze jadlam duzo kanapek, bo to jakos mnie zapychalo a i malemu nie szkodzilo, cieple obiadki jadlam rzadziej, bo jadlam glownie rzeczy gotowane na parze, lub w wodzie, ale wiem ze potrawka z kurczka byla ok na przyklad, duzo zup tez jadlam, bo to plyny w koncu sa. Przyjelam zasade ze to co powodowalo u mnie zgage w ciazy bylo fee po porodzie, zeby malemu nie przeszkadzalo. Pasty jajeczne tez jadlam, ale uwazajcie z tym bo moj mlody pozniej mial alergie na zoltko, na szczescie po jakims roku z niej wyrosl. Jak sobie cos wiecej przypomne to dopisze.
reklama
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Ściągawka karmiącej mamy - Karmienie piersią - arykuł ta ściąga wydaje mi się fajna
moniSkaBe
Fanka BB :)
moniSkaBe
Ściągawka karmiącej mamy - Karmienie piersią - arykuł ta ściąga wydaje mi się fajna
kurcze.. mi dzisiaj polozna mowila, zeby nie jesc warzyw kapuscianych i wzdymajacych czyli miedzy innymi fasoli.
a w tym linku jest kapusta, fasola, szpinak ? juz nie wiem o co chodzi.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
a co z truskawkami?? widzialam, ze był koktajl i tak sie dziwie przeciez czesto uczulają
peperka
kurcze.. mi dzisiaj polozna mowila, zeby nie jesc warzyw kapuscianych i wzdymajacych czyli miedzy innymi fasoli.
a w tym linku jest kapusta, fasola, szpinak ? juz nie wiem o co chodzi.
ale w tym linku jest informacja by uwazac wlasnie na te warzywa
"Uważaj na:
– cebulę i czosnek - mogą zmieniać smak mleka; cebula powoduje wzdęcia
– kapusta, kalafior, groch, fasola, brokuły, bób - mają właściwości wzdymające i mogą powodować kolki u dziecka
– pomidory i seler - zawierają silne alergeny
– paprykę, chrzan, pory, grzyby"
marela
Podwójna marcóweczka ;)
A ja czytając przepisy co dałyście przypomniałam sobie właśnie o bloku czekoladowym , widzę ze caroline podała przepis , ja wam podam mój , moi znajomi zawsze go chwalą - tylko że jest dość słodki, na pewno dzieciakom smakuje
BLOK
[FONT="]SKŁADNIKI :[/FONT]
[FONT="] I – część [/FONT]
[FONT="] II – część [/FONT]
[FONT="]WYKONANIE:[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]I część składników wkładamy do garnka, zagotujemy i lekko ostudzimy. Do lekko ostudzonej masy dodajemy 3 szkl. mleka w proszku stale mieszając.[/FONT]
[FONT="]Następnie dodajemy bakalie, herbatniki, 1 wafla [/FONT]
[FONT="]( wszystko pokrojone, pokruszone ). [/FONT]
[FONT="]Masę wkładamy na wafel i przekładamy drugim. [/FONT]
BLOK
[FONT="]SKŁADNIKI :[/FONT]
[FONT="] I – część [/FONT]
- [FONT="]1 margaryna [/FONT]
- [FONT="]½ szklanka wody [/FONT]
- [FONT="]1 szklanka cukru[/FONT]
- [FONT="]3 łyżki kakao [/FONT]
- [FONT="]3 szklanki mleka w proszku[/FONT]
[FONT="] II – część [/FONT]
- [FONT="]2 paczki herbatników[/FONT]
- [FONT="]3 andruty wafla[/FONT]
- [FONT="]rodzynki [/FONT]
- [FONT="]orzechy [/FONT]
[FONT="]WYKONANIE:[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]I część składników wkładamy do garnka, zagotujemy i lekko ostudzimy. Do lekko ostudzonej masy dodajemy 3 szkl. mleka w proszku stale mieszając.[/FONT]
[FONT="]Następnie dodajemy bakalie, herbatniki, 1 wafla [/FONT]
[FONT="]( wszystko pokrojone, pokruszone ). [/FONT]
[FONT="]Masę wkładamy na wafel i przekładamy drugim. [/FONT]
moniSkaBe
ale w tym linku jest informacja by uwazac wlasnie na te warzywa
"Uważaj na:
– cebulę i czosnek - mogą zmieniać smak mleka; cebula powoduje wzdęcia
– kapusta, kalafior, groch, fasola, brokuły, bób - mają właściwości wzdymające i mogą powodować kolki u dziecka
– pomidory i seler - zawierają silne alergeny
– paprykę, chrzan, pory, grzyby"
no to zwroc uwage na warzywa, ktore mozna jesc.
kapusta pekińska, szpinak, fasolka szparagowa..
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Kochane, to to czego nie jesteście pewne lepiej wykluczyć Bo to jest tak że w każdym poradniku piszą inaczej ;/ Ja sama jem to co uważam że mogę, a unikam to co faktycznie może zaszkodzić.. MAm tylko dylemat nad Kiwi.. Jadła któraś? ;>
reklama
Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią - Jak odżywiać się w czasie karmienia?
a tu zaglądałyście?
a tu zaglądałyście?
Podziel się: