reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepiśnik

reklama

Zrobiłam na sobotę, bardzo smaczny chociaż dla mnie za słodki i następnym razem dam mniej cukru ;)
Ale muszę niedługo zrobić go ponownie bo mężowi ogromnie smakował a że goście byli i w sobotę i w niedzielę to zjedli :p
 
Zrobiłam na sobotę, bardzo smaczny chociaż dla mnie za słodki i następnym razem dam mniej cukru ;)
Ale muszę niedługo zrobić go ponownie bo mężowi ogromnie smakował a że goście byli i w sobotę i w niedzielę to zjedli :p
ja też, ja też zrobiłam, anglestw sama sobie reguluję krzywą cukrową dzięki Twojemu przepisowi hahaha, małż taką miał michę uśmiechniętą, bo ja nie umiem piec, a tu Cię mam ciasto żona zrobiła mniam:-D
 
Dziś polecam Wam ten przepis:
Wielkie Żarcie - Przepis - Świąteczny karczek pieczony - do pieczywa

Robię tak i karczek i schab i łopatkę i jako mięsko do chleba i robię jako danie obiadowe, jemy na ciepło np. z sosem grzybowym.

Piekłam mięso z wielu przepisów i nigdy nie było tak smaczne jak z tego, co prawda trzeba te 2-3 dni marynować ale warto. Polecam!
Anii dziś mija 3 dzień marynowania i już nie mogę się doczekać - wieczorem upieke (kaczek i schab) i już się oblizuje na sama myśl :-D dam znać jak mi wyszło.
 
Ewka smacznego :) ja ostatnio gotuje tylko w mikrofali wiec dzis było mięsko z grilla właśnie z niej :) ale w poniedziałek powinien dotrzeć parowar wiec cos normalnego zjemy :)
 
Anii mięsno pycha - zazwyczaj wychodziły mi nieslone a tu ten smak przypraw nawet do środka się przedostał. Następnym razem tylko upieke jeden rodzaj mięsa bo kaczek bez zastrzeżeń ale za długo w piekarniku trzymalam i przesuszylam schabik choć i tak jest pycha! Dziękuję!
 
reklama
co do kisielu ze śmietaną, to u nas w przedszkolu dzieci jedzą kisiel z serkiem typu danio pomieszany (oczywiście serek jest osobno i kto chce, to sobie miesza) i powiem wam - całkiem smaczne połączenie!

ja dzisiaj zrobiłam fajnego dorsza zapiekanego
proporcje na ok 6 osób (dla mnie, męża i mamy zrobiłam z połowy składników)
- 6 kostek dorsza mrożonego (rozmrozić) lub (polecam) 2 płaty świeżych filetów z dorsza (pokroić to na kostki)
- 8 cebul
- 2 ząbki czosnku
- 1 cytryna
- pół szklanki wody
- sól, pieprz, trochę masła i oliwy

naczynie żaroodporne wysmarować masłem, kawałki dorsza umyć i osuszyć, oprószyć solą i pieprzem i ułożyć na dnie naczynia, wlać pół szklanki wody
cebulę i czosnek pokroić w plastry, zeszklić na oliwie lub oleju, wyłożyć na rybę, posolić i popieprzyć
cytrynę wyszorować, sparzyć, pokroić na plasterki i ułożyć na cebuli
przykryć naczynie papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piec 30 minut

rybka wychodzi taka podobna do gotowanej, bardzo soczysta z lekką nutą cebulowo-cytrynową, cebulę (ma cytrynowy posmak) można oczywiście też zjeść :)

ja jadłam rybkę z ziemniakami purre a mąż z chlebem bo tak woli
 
Do góry