reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepiśnik

reklama
Obiecany spóźniony przepis na lososia w sosie smietanowo pomidorowym :D

Filet z łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym, delikatnie przyprawić solą pieprzem i skropić sokiem z cytryny

Na patelni z rozgrzana odrobina oliwy rzucić pomidory (z puszki lub 2-3 sparzone, obrane ze skorki i pokrojone w kostkę) dusić do czasu gdy pomidory nabiorą konsystencji sosu, doprawić do smaku (tu już czym chcecie, ja w tym przypadku daje sól, pieprz, ostrą i słodką paprykę) na koniec wymieszać ze śmietaną 30% (ja używam jedno opakowanie 200 g smietanki zott 30%)

Łososia zalać sosem, posypać dowolnymi startymi serami (ja daje cheddar i mozarelle). Zapiekac 30-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni :) i gotowe! Ja zazwyczaj podaje z ryżem :)
 
Made losos pycha! Maz zaakceptował i mowi ze moge go jesscze raz zaserwowac ;-) Dodalam jedynie koperku bo nie mialm co z nim zrobić a zaczął juz wiednac.
 
bardzo się cieszę, że smakowało! :) koperek super pycha może sama dodam następnym razem, a tym samym przypomnialas mi, że jq tez do sosu jakieś zielsko daje, a mianowicie pietruszkę bo uwielbiamy :)
 
Moje Wypieki | Bułeczki śniadaniowe pieklam wczoraj z tego przepisu - zmniejszylam tylko cukier do płaskiej lyzki i soli dałam całą lyzeczke. Wyrabianiem i rosnieciem zajęła się maszyna do chleba.

Piekłam je dziś, pisłużyły do przeprowadzenia testu piekarnika :) wyszły super, sama wyrabiałam bo maszyny nie mam. Dzięki za przepis :)
 
Anii cieszę się że wyszły! Czyli już nie jesteś tylko "mikrofalowa"?;-)

Ja nabylam ostatnio szynkowar - właśnie kurier przywiózł wczoraj więc jadę dzisiaj po jakieś miecho i przetestuje. Mam dość tych sklepowych szynek.
A na chleb mam zakwas założony tzn próbuje ratować mój stary ale ciężko rusza bo go prawie zaglodzilam w lodówce jak nie miałam weny i siły na pieczenie. Zobaczymy czy się uratuje :-)
 
Ewka na szczęście teraz mikrofalowka służy mi do podgrzewania jedzenia dla psa :)

Ja chleb pieke ale nie na zakwasie, teraz nie mam w domu maki żytniej i płatków owsianych ale jak się zaopatrze to muszę upiec bo jednak taki swój lepiej mi smakuje niż sklepowy.

Wczoraj piekłam to ciasto, smaczne wyszło, ale przepis jest na dużą ilość :)

Kruszaniec z serem i brzoskwiniami | W Krainie Smaku
 
Mam taki sam teraz w domu , teściowa często go piecze i dała nam w środe pół blachy, I mega dobry, :)

za mną chodzi karpatka albo jak to moja mama mówi cycki murzyńskie taki z makiem, biszkoptami namoczonymi w alkoholu no ale musze zostać przy karpatce :)
 
reklama


Napisz swoją odpowiedź...
Do góry