reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przepiśnik

Ani, wielkie dzieki za przepis, od tygodnia na śniadanie jem naleśniki i chetnie zastąpie je racuchami na jakiś czas, no bo ile można :D jutro skorzystam z przepisu mniam mniam
 
reklama
Made mam nadzieję że będą smakowały ale jak robisz dla samej siebie to może zrób z pół porcji bo będziesz je tydzień jadła :D
A jesz tylko na słodko? Bo ja np. uwielbiam naleśniki z zawijane z piersią kurczaka, papryka i serem a do tego sos czosnkowy :) też polecam
 
Ani wiesz ze chyba zaraz usmaze? jak bylam na spacerze to mnie wlasnie nalesniki nawiedzily. Wszystko jedno byle slodkie :D a i mam nadzieje ze moja chorowitka zje bo od wczoraj nie ma apetytu i je tylko owoce
 
Ani, przed ciążą jadłam tylko naleśniki wytrawne, słodkie w ogóle mi nie smakowały, a teraz istnieją dla mnie tylko na słodko :D juz nie mogę sie doczekać jutrzejszego śniadania!
 
Wstaje, wstaje. Kręgosłup coraz lepiej to zabieram sie za racuchy, skoro córa Mokito mówi niam niam to musi byc pyszka :)
 
reklama
kapucha zasmazana wg Smoczej Familiji

udajemy sie do warzywniaczka celem nabycia kapuchy kiszonej. doswiadczenie podpowiada, iz na jeden obiad dla sredniowielkiej smoczej rodziny (Zarłoczny smok Małż, cieżarna odkurzajaca smoczyca Żona i małe żarłoczne smoczątko Córka) 0,5 kg kapuchy styknie

do tego

ok 200 gr boczusia - nabyłam w biedronce surowy wedzony - udało mi sie wygrzebac taki kawałek co ma ok 10% słoniny reszta miesa, wic polecam poszukiwania
1 cebulka
2 listki laurowe
olej

kapuche wrzucam do gara, zalewam woda, wrzucam liscie laurowe i ta twarda skore z boczku, ktora sie zawsze wycina. na kuchnie i sobie pyrka

na patelence na odrobinie oleju rumienie boczus, dodaje pociachana cebulke i smaze.
jak mi sie kapucha ugotuje, przecedzam na durszlaku i odsaczam. zostawiam soebie troche wody z gotowania.
taka kapuche wrzucam do boczku i smaze na małym ogniu, zeby odparowała, jak za bardzo sie odkwasiła to polewam woda z gotowania.

dodaje soli i pieprzu i włala :-)


acha kapuche mozna posiekac przed gotowaniem

smacznego :-)
 
Do góry