reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przedszkolne sprawy

NIKOS Staś o godz. 20 już jest w łóżku i zazwyczaj zaraz zasypia. Mimo to potrafi mi spać do 9 rano czasem nawet dłużej:baffled:.

U nas pierwsze danie jest koło 12, a po leżakowaniu jest zupa. A podwieczorek dostają do domku.

reklama
Jagoda, na pewno wszystko się ułoży:tak:

ja zaraz idę po młodego, aż sie boję, jak mu dzień minął. odbieram Maćka po obiedzie, a przed leżakowaniem. obiadek mają 12.00-12.30, później dzieci idą spać, a jakoś po 14.00 jest podwieczorek. nie wiem dokładnie, bo Maciek jest zapisany do godz. 13.00.

dziewczyny, dajecie dzieciakom przytulanki:confused: Maciek wczoraj sam wziął misia, a dzis wcisnęłam mu dinozaura, żeby mu 'pokazał' przedszkole. argument za tym, żeby tam w ogóle poszedł;-) jasne, że na miejscu zabawka idzie w kąt, ale mam nadzieję, że mu z nią raźniej mimo wszystko.

Krystian wczoraj miał pieska, mieliśmy z nim przeprawę bo prosto z przedszkola jechaliśmy do Wawy do logopedy i oczywiście piesek z nami - dodam, że "piesek" ma 40cm długości :baffled:.

Dziś spytałam ale nic nie chciał.

hej,
u nas dzis rano tez było spokojnie nawet,az za bardzo.moj m zaprowadzał Krystianka do przedszkola a on nie mogł sie doczekac,przed wyjsciem było "no juz tata idziemy bo nam przedszkole zamkna", mam nadzieje ze kolejne dni tez beda zaczynały sie i konczyły tak pogodnie.ide po małego dopiero tak po 14 jak młodsza siostra skonczy popołudniowa drzemke,a teraz obiadek i troszke relaksu:laugh2:

u mnie pojawił się już płacz:sorry2: od samego rana stwierdził że za dużo już tego przedszkola i dziś zostaje w domu:baffled: udało mi się go zaprowadzić w miare spokojnie do przedszkola ale jak miał wejść do sali był taki ryk:szok: no nic przetrwać musi:sorry2:
dzisiaj od Pani dowiedziałam się co wczoraj wyprawiał:baffled: czyli bicie kopanie i gryzienie innych dzieci:szok: jestem w szoku i mam nadzieje że mu to przejdzie:sorry2:

U nas drugi dzien bardzo mily :-) Noemi znowu byla tylko na ponad godzine...Zero lez itd... Najpierw byla sama w sali z pania,ukladaly ukladanki,bawily sie samochodzikami ,a potem poszlysmy na dwor...a tam juz wiecej dzieci itd...mloda klocila sie o banki mydlane :-D Co mnie troche "wkurza" to ta nadopiekunczosc pan...Wszystko robia z Noemi a ja widze ze ona by wolala sama... :-) W sumie nawet nie miala ochoty jeszcze wychodzic... Jutro tez na 1,5 h...

Zanioslam dzis juz rzeczy na zmiane... Noemi dostala soj znaczek(pomarancza) i maly pojemnik gdzie bedzie mogla przyniesc i polozyc to co lubi najbardziej-czyli misia,smoczka,pieluszke badz inna rzecz z ktora jest zwiazana...
Ach,bylysmy tez zwiuedzic taolete-moja damusia byla zachwycona niskimi zlewami i zaraz umyla sobie raczki :-D

Mamusie,
a czy u was obiad jest przed czy po leżakowaniu??
U nas jest przed leżakowaniem około 12.00, natomiast po leżakowaniu około 14.30 jest podwieczorek.

u nas obiad jest po leżakowaniu ok. 13.50, ale podwieczorku to nie ma ????j jest I śniadanie, II śniadanie i obiad ....... :tak::-D:tak:

a jeżeli chodzi o odbieranie to w pierwszym tygodniu pani prosiła aby odbierać ok. 14.00, a w drugim juz normalnie,czyli u mnie to będzie ok. 15.15, bo ja akurat mam przedszkole koło miejsca pracy :tak::-D:tak:

a u nas dzisiaj juz tez obyło sie bez płaczu, było małe zachwianie, ale poszedł szybciutko do sali i juz zabawa go wciągnęła ..... :tak:

a co do przytulanek, to ja nie daję, jeszcze jak Kacper chodził do żłobka, to czasem brał, ale zostawiał w szafce i nie było problemu, więc jak chce to mu nie zabraniam - wytłumaczył sobie,że dzieci mu zabierają i lepej jak zabawka zostanie w szafce ...........

Ostatnia edycja:
Poszłam po Vanesske o 12ej,akurat jeszcze jedli obiadek.Nie chciala wracac do domu.Powiedziala "idz mamo ja teraz ide spac a pozniej po mnie przyjdz" no ale ja zabralam.Jutro zostanie na lezakowanie.
U nas obiad jest po 12ej pozniej leazkowanie i podwieczorek.Jak dziecko wychodzi wczesniej to podwieczorek dostaje do domu.
Rano bylo kakao i kanapki z szynka i zielonym ogorkiem, na obiad kalafiorowa i golabki w sosie pomidorowym + ziemniaki,na wyjscie dostala pol jablka,dwie sliwki i ciasteczka typu bebe.
Jutro mamy w przedszkolu zebranie dla rodzicow o godz 16:30.,
Vanesska jest w 1 grupie a znaczek ma kurki:-)

A to jest strona internetowa naszego przedszkola. Przedszkole nr94 w Warszawie

Witajcie Mamusie

u nas wczorajszy dzień - SUPER! Pani powiedziała ze był mistrzem i należy się nagroda :-) dziś rano był lament histeria i co tylko. ja zgłupiałam nie wiedziałam co mam zrobić, stałam pięć minut w drzwiach myslałam że Kuba się zabawi a tu coraz gorzej płakał. w końcu pani powiedziała żebym wyszła bo to bez sensu. na dworze słyszałam jak krzyczy MAMA, ale cóż poszłam do domu. poszłam po niego o 13, tak jak wczoraj, a Pani mówi że wszystkie dzieci grzecznie leżą słuchają bajki i usypiają. kazała mi przyjść o 15. no i tak pójdę. czekam na Wasze historie z przedszkola, pozdrawiam

reklama
Do góry