reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przedszkolne sprawy

U nas nie bylo najgorzej w przedszkolu. Troche na poczatku niesmialy, ale potem sie rozkrecil i nie chcial wychodzic. Powiedzial, ze nastepnym razem moze zostac sam, a ja moge isc na spacer z Maciusiem :confused: Jestem ciekawa co bedzie we czwartek. Jednak od wczoraj to mnie wypompowal psychicznie. Placze i histerie o byle co, strasznie to przezywal. Mam nadzieje, ze bedzie juz tylko dobrze.
I fantastycznie wyglada w tym szkolnym stroju :-D Bardzo bylam z niego dumna jak sobie tam radzil.

reklama
Jagoda - Ale piękne to przedszkole!!!
Pozazdrościć!!

A jest jakaś różnica między przedszkolem miejskim a samorządowym??

nie mam pojęcia jaka jest różnica :sorry2:, u nas chyba wszystkie przedszkola "państwowe" są miejskie, ale pewna nie jestem, mamy kilkanaście przedszkol w mieście, ogólnie poziom tego co reprezentują jest różny, w mojej okolicy jest 3 przedszkola, to do którego chodzi Krystian ma dobrą opinię, ale trudno się do niego dostać, w tym roku było ponad 4 dzieci na miejsce. W okolicy nie ma odpowiednio przygotowanych przedszkol prywatnych, więc państwowe są bezkonkurencyjne i oblegane :baffled:

na tej stronie są linki do niektórych przedszkol
Miasto Pruszków - Przedszkola=

Witam.Co tak cichutko?????
Moja dzis prawie juz sie rozbeczala za mna jak odchodzilam.:-(
A wczoraj bylo zebranie,w pazdzierniku "ciocia" Monika planuje pierwsza wycieczke autokarowa.
Przedszkole daje swoje reczniki,posciel,papier toaletowy itd zadnych kredek nic nie kupujemy........zebow nie ma mycia od tego roku.Wszystkie zajecia dodatkowe tez sa od tego roku w przedszkolach wprowadzane od godz,13:00.
U nas jest angielski,rytmika,korektywa,plastyka,judo i tance. 7 zl stawka zywieniowa,stala oplata za przedszkola to kolo109zl.Ubezpieczenie na rok 40zl,skladka na komitet od 35zl....

u nas już pierwsze katarzysko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: do tego gorączka:wściekła/y::wściekła/y: i jak tu adaptacja ma przebiegać:wściekła/y:
do poniedziałku zostaje ze mną w domku.
my jeszcze zebrania nie mieliśmy ale pewnie na dniach:tak:

U nas z dnia na dzień coraz lepiej, mały widzi, że jego płacz nic nie daje wię sobie pomału odpuszcza.
A zebranie mam dzisiaj

Krystian tylko pierwszy dzień źle zniósł, od wtorku chodzi już dzielnie i bez płaczu, choć narzeka, że nie jest fajnie bo dzieci płaczą i jemu się to nie podoba.

Zebranie dziś, na razie odpukać żadnych oznak choroby.

U nas zanosiliśmy ręczniczek, piżamkę, poszewkę na koc, pastę, szczoteczkę, ubranie na zmianę, kapcie i worek.

Przybory typu kredki, kartki itp oraz wycieczki mają być sponsorowane z komitetu płatnego co miesiąc.

czesc mamuski!moj dwuletni Mateuszek zaczal chodzic na probe do prywatnego przedszkola. Na razie zawoze go na pare godzin dziennie. Pierwsze trzy dni towarzyszylam mu, natomiast dzis zawiozłam go na 9-tą na śniadanko i zostal sam. Troche marudzil kiedy wychodzilam, ale pani zaraz zajela go jakas fajna zabaweczka i dal się udobruchac. Chetnie bawi się z innymi dzieciaczkami, wiec wydaje mi się, ze uda nam się z aklimatyzacja. W koncu bede mogla wrocic do pracy..

My wczoraj bylismy na 1,5 h a dzis juz na 3 :-) Mloda z checi idzie do przedszkola ale juz bardziej niechetnie z niego wychodzi... :-)Dzis juz bylismy na sniadanku...potem zaraz po nim bylo mycie zebow(szczoteczki i pasta jest z przedszkola,reczniki,kubeczki itp.rowniez) Jak wrocilismy do domu to mloda zapakowala kredki i chciala wracac :-D chyba z trzy razy do teraz wspomiala ze idzie do "psiekola" :-D Jutro idziemy na 08:30 i zostaniemy na 4 godzinki chyba...w miedzy czasie mam wyjsc na pol godziny...jak wszystko bedzie oki to juz od poniedzialku zostanie sama... Jestem dumna z mojej gwiazdki ...:-):tak:

reklama
u nas dziś super - pani w przedszkolu powiedziała, że jest dumna z mojego syna:-D nie było z nim żadnych problemów, ślicznie bawi się z dziećmi, no i gdy próbowano mu pomóc przy jedzeniu obiadu odebrał łyzkę i stwierdził, że sam potrafi. a jaka ja byłam dumna:-D mimo takiego stresu nauczył się jednego wierszyka na pamięć i dziś narysował obrazek! akurat rysowanie dla Maćka jest poważnym problemem, dlatego moja radość jest tym większa. może bedą z niego ludzie;-)

wychodząc z przedszkola Maciek zapytał, co jutro będzie na śniadanko i obiad. mówię mu, że jutro wyjeżdzamy, więc dopiero za kilka dni będzie jadł tu obiadki, a ten w krzyk: 'ja nie chcę nigdzie jechać, to moje ukochane przedszkole, ja chcę jutro przyjść, możemy wyjechać po przedszkolu!!'. to sie nazywa postępy:-D tylko ciekawe, na jak długo mu wystarczy tego zapału;-)

Do góry