reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przedszkole

Zlozylam dzis wniosek, ale "samotne" matki pewnie i tak sie zglosza w takiej ilosci, ze dla Mai zabraknie miejsc...co za system

reklama
Niestety, ale tak to w Polsce jest... Samotne matki też mają przerąbane, więc jak dla mnie mają jakieś fory, o ile pracują, itd. Ja też raczej nie liczę na to, że się Tymek dostanie, bo u Nas w przedszkolu miejsc 14, a zgłoszeń ok.80. A i tak z tego co teściowa gadała, to dzieci się po znajomości dostają, np.dziecko piekarza czy elektryka, także tego...:baffled::baffled:

asinka myślę, że nam wszystkim chodziło tu tylko o te samotne matki, które w rzeczywistości wcale samotnymi nie są.... u nas niestety też najważniejsze są znajomości, mieszkam obok naszego docelowego przedszkola i widzę, że głównie odwożą tam swoje pociechy radni i właściciele dobrze prosperujących firm....

andariel to jak tam sytuacja?

nutria jaka decyzja?

a moje dziecię chyba sobie dopiero uświadomiło, że w przedszkolu zostaje się bez rodziców :szok: temat od dawna wałkowaliśmy tysiąc razy, ale chyba myliłam się myśląc, że Kubi to rozumie :zawstydzona/y: będzie jazda.......

martadelka a jak tam dziadkowie nastawieni do przedszkola, zmieniło się coś? :-p

trasia, katamisz a u Was jaka decyzja?

Ja wiem :-) tak tylko napisałam. Bez żadnych wyrzutów. Szczerze, to ja teraz powinnam zostać uznana jako samotna matka, bo z 2 dzieci to raczej do pracy nie pójdę, a szans na przedszkole brak. Chyba, że prywatne...

no macie racje, "samotne" matki a mają konkubentów babcie i cały tabun ludzi... :-(

myśmy złożyli i myślę, ze sie dostaniemy u nas "ciekawych" przypadków mało, a przedszkole na 5 sal-grup (chyba), a tak liczy sie kolejność zgłoszeń - Mati jest 4 na liscie. Tyle, ze wyboru przedszkola nie mam. Wprawdzie mogłabym go dać do innej miejscowosci ale chcemy (jak sie dostanie) dać go na 5 godzin a w innym by musiał być od razu na 9.

kati a po 5h babcia tak?

właśnie - ile godzin deklarowałyście? my 7.30-14.30, chociaż jeśli nie znajdę "normalnej" pracy to pewnie Kubi będzie tylko do 12.30

Kasia chcemy go zaprowadzać na 8 do 13 - oczywiście babcia bedzie go zaprowadzać i odbierać :-)
ja bym wolała go zostawić w domu jeszcze rok ale babcia chce mieć wolne dla siebie - i w sumie sie jej nie dziwię... ale jakbym tak do września zaciażyła to pomyślimy no i oczywiście jak się dostanie.
Myśmy nie deklarowali godzin póki co, tylko zaświadczenia z pracy brali

kasia - my coraz bardziej na przedszkole nastawieni. Na full etat. W tym tygodniu wszystko myślę będzie wiadomo. BO to trzeba zgrać przedszkole z pracą. zobaczymy. Trzymajcie kciuki by się wszystko dobrze ułożyło

reklama
Wczoraj dostałam malia z p-la prywatnego do którego złożyłam wniosek że zapraszają do 20 marca celem podpisania umowy i wpłacenia pierwszego czesnego za wrzesień juz teraz.... Nie podpisanie umowy w wyznaczonym terminie będzie równoznaczne z rezygnacją...
A rekrutacja do p-li publicznych trwa do końca marca - czyli jak Maja nie dostanie się do tego publicznego do którego bym chciała (a składam tylko do tego jednego) to nie dostanie sie nigdzie.... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale cfaniaki z tego prywatnego :wściekła/y:

Do góry