reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przedszkole

reklama
U nas sensowne prywatne zaczyna sie od jakichs 1300zl plus wyzywienie....masakra. No ale jak nie bedzie wyjscia, to zostaje prywatne

Mrsmoon 1300??????? :szok: u mnie 360 plus wyzywienie stawka dzienna ok 6-7zł co daje przy maksymalnej frekfencji jakieś 500zł. Tylko że u mnie nawet prywtne maj jakieś dofinansowanie z urzędu miasta bo już np żłobek prywatny bez tej dotacji kosztuje coś koło 1000zł...

Wyobraźcie sobie że zadzwoniła do mnie wczoraj dyrektorka tego prywatnego przedszkola gdzie nie poszłam podpisać umowy z wielkim fochem i pretensją "to Pani rezygnuje?!".... tak nieprzyjemna że teraz to już co by się nie działo ale Majki tam nie poślemy.... no takie wredne babsko że szok...

Madzioolka - znaczy się chciwy foch za utracony dochód.
Pamiętam jak się interesowalam w Pruszkowie w ub.roku, że prywatne to właśnie ok. 1600-1700 było za dwójkę moich. Jak by nie patrzeć i tak taniej, niż opcja niani - w Wawie (i Pruszkowie) to stawka min. 2500/m-c za 8godzin dziennie...

asinka przykro :/

My też się nie dostaliśmy do przedszkola pierwszego wyboru... normalnie coś mnie trafi dziś! W poniedziałek idę z wnioskiem o pisemne uzasadnienie... marne mamy szanse na dostanie się do któregoś z pozostałych dwóch, bo są w centrum i dość oblegane, więc pięknie...... Mieszkamy 100m od przedszkola, a na liście przyjętych jest dziecko z lekarskiej rodziny z drugiego końca miasta... ciekawe ile punktów dostać można za 'status' i 'znajomości'...

reklama
Do góry