reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przedszkole

Madzioolika. Doskonale wiedzą co robią... O to własnie chodzi,... takim prywatnym przedszkolem ludzie się interesują wcześnie - przed albo na początku rekrutacji państwowej oraz jak się dzieci nie dostaną do państwowych... wiadomo.

Jakbyś im zajmowała miejsce aż do czasu wyników państwowych - to dla nich jest spory kłopot - bo nie mogą prowadić rekrutacji - całe przedszkole zajęte przez dzieci które tam i tak nie pójdą... To nie jest takie całkiem bez sensu...

reklama
Madzioolka - zgadzam się z nutrią, to celowe.
I nie martwiłabym się rzekomym brakiem miejsca w prywatnym - wszak macie wspólny interes - Tobie zależy na sprawowaniu nad Mają opieki w trakcie godzin Twojej pracy i jesteś w stanie za to słono zapłacić, a im - wiadomo - na kasie.

Ja rozumiem ten mechanizm doskonale tylko w takiej opcji to nie ma szansy żeby Maja dostała się bezproblemowo do p-la: do publicznego marne szanse a do prywatnego rekrutacja zamnkięta. Też liczę na to że zapiszą Ją i po rekrutacji ale co nie nadenerwuję to moje a tu jeszcze nawet nie początek przygody przedszkolnej... ;/

też oczywiście nie byłabym zadowolona... Jak będą mieli miejsca po rekrutacji to na bank przyjmą. A to wpłacanie zabezpieczenia jest własnie po to by osoby w takiej jak Ty sytuacji zdecydowały się wcześniej. I już.

Trzymam kciuki w kazdym razie!

W końcu dotarłam do przedszkola i złożyłam wniosek, na liście raptem 13 osób więc chyba nawet jest szansa bo już tylko kilka dni rektuacji zostało :) ale wyniki dopiero 25 kwietnia...

Wow! Madzioolka, to super! Ja sue boje pytac nawet ile wnioskow wplynelo, szczegolnie samotnych-nie samotnych matek zyjacych na kocia lape

U mnie od razu dyrektorka wpisała Mają na listę i dała do podpisu więc zobaczyłam :) zapytałam czy jest szansa w związku z nowymi przepisami i trochę mnie uspokoiła mówiąc że tych przypadków z pierwszeństwem z ustawy jest bardzo niewiele...

reklama
Do góry