reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Przedszkole - czas zacząć ;)

Elmoo, również polecamy blaszkę :)
Mój mały znowu chory, więc na razie przerwa i od kina i od przedszkola, już drugi raz w skromnej karierze przedszkolaka, masakra...

reklama
Dziewczyny, polecam syrop czosnek/cytryna/miod

Pola po 4 dniach w przedszkolu miala katar (czwartek), zapodalam ten syrop i dzisiaj juz prawie nic nie ma. na szczescie bez goraczki, katar nie zielony tylko bialaw. moze to ten czosnek wlasnie, podobno naturalny antybiotyk....

Hej :)
U nas na szczęście bez choroby, odpukać w niemalowane. Kasper bez wiekszego problemu dzisiaj poszedł - jakiś mały sukces :)

Ja jak byłam mała dostawałam na przeziębienie syrop: cebula zalana gorącą wodą i zasypana cukrem. Żeby był cały czas sok wypuszczany z cytryny - mama dawała go na kalorywer. Można dodąć do tego oczywiście miodu troche. Jeszcze dostawałam mleko z czosnkiem i cukrem ale tego chyba nawet teraz bym nie wzięła do ust...

A co do filmów - moj K był z małym na Samolotach :) ze względu na jego brak skupiania dłuższej uwagi (no dwu latkowi sie nie dziwie) to wytrzymał godzine z hakiem :) I bardzo zadowolony...

Jutro 3 rocznica ślubu i w pracy bede... Moze dzisiaj sami sie do kina wybierzemy.

A co do migadłków- nie wiem co poradzić. Sama nie mam doświadczń a młody jak na razie spokój.

Elmoo daje tez neosine
syrop to mam z netu przepis
1.5glowki czosnku przez praske
2cytryny wycisna
4lyzki moodu.do sloja do lodowy na dobe
potem przecedzic i w infekcjach 3xpo lyzexzczxe a profilakt 1xlyzecyka

trzmac w lodowce

po przecedzenoi jeszxze dodalam wody pol szklanki

Pola niechetnie ale lyka z ciasteczkiem i woda popija

Chyba wypróbuję ten syrop. My cały czas mamy smarki w nosie. Dzisiaj rano przed przedszkolem rzadka kupa ale niby nic nie boli zobaczymy czy to nie jakiś wirus zapodałam probiotyk. Jutro trzylatki mają wycieczkę autokarową do lasu na grzyby i kiełbaskę z rusztu więc mam nadzieję, że pojedzie i obędzie się bez wirusa.

Odnośnie tego syropuy, to moja mama stwierdzila, ze jest ciezkostrawny i zeby nie przesadzac. ale chyba lepiej czosnek na wątrobę niz koleny antybiotyk....

marta - jak byłam mała to czosnek był ulubionym lekarstwem mojej mamy dla nas - ząbek czosnku przez praskę na dużą łyżkę od zupy wymieszany z miodem i trzeba było to zjeść, do dzisiaj pamiętam, że w buzi szczypało i brzuch potem bolał ale mama mówi, że pomagało.

reklama
Mój syn ma dzisiaj imieniny i wczoraj z M pojechaliśmy przed północą do TESCO bo mi się przypomniało, że mu kupię cukierki i kupiłam pełno mamb porozdzielałam na sztuki zapakowałam w ładną torebkę w nocy!! by dzieci poczęstował, a on dzisiaj rano ryczy, że on nie weźmie cukierków bo mu dzieci zjedzą:baffled: i nie zabrał

Do góry