reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

A co tu tak cicho, gdzie Wy wszystkie jesteście? Wczoraj zmieniłam małej smoczek od butelki (na taki sam jaj miała) bo już troche zaszedł. I wiecie co, całkowita zmiana w jedzeniu!-najpierw zrobiłam jak zwykle 150 (co z ledwością zjadała) i musiałam dorabiac jeszcze 2 razy-zjadła 250, na noc też 250. Teraz po 3 godz. (a zawsze jadła co 4) zrobiłam 180 i wszystko zjadła! Chyba musze częściej zmieniac smoki :-)

reklama
Hej :-)
Podczytuje Was caly czas. Ostatnio mialam kryzys,zalamke i w ogole...bo mala tak spala,ze mozna bylo wziac i sie pochlastac,zreszta nadal nie spi dobrze,ale to bardziej,ze tak powiem moja wina,ze sie nie wysypiam,bo ona wystarczy,ze sie poruszy a to mnie juz budzi!:wściekła/y: no jestem tak zla na siebie,nie umiem spac przy moim dziecku...mamy sie przeprowadzac,mala nie ma narazie swojego pokoju,bo jak bylam w ciazy to juz przeprowadzka byla w planie ale chalupy nie mozemy odpowiedniej znalezc...ostatnio juz byla bardzo blisko,ale jednak znalezslismy sie znow w punkcie wyjscia...no ale ja tu o chalupie a do czego zmierzam...do tego,ze mloda potrzebuje swoj pokoj,bo mnie budzi kazdy jej szmer!Ufff...:sorry2:
Maz mnie juz chyba nie kocha:-D sex mu wystarcza raz na miesiac :eek:
Mialyscie tu tez temat tesciowej-jestem z wami,ja do mojej sie tez zwracam bezosobowo,zreszta ta baba mi tak za skore zalazla,ze nie chce jej wiecej u siebie widziec.Za duzo by teraz wam tu przynudzac.

Niedziela-dzien jak co dzien,ide zaraz pranie rozwiesic...pada deszcz,nie wiem co bede dzis robic:dry: mezastego nie ma...pojechal przy aucie grzebac.
I tak o ...

Ania_k_d Ty sierpniowka jestes jak ja :-D Moja mala dzis 7 miesiecy ma :-)

Udanego dnia zycze !

Dzień dobry!
No cicho cicho tu ale jak zawsze w niedziele.ania_k_d a jaki miałaś smoczek??
jestemJolka---wiem jak to jest.to samo mialam.i z dzieckiem i z mieszkaniem.teraz mala ma swój pokój.ale ja i tak ją słyszę hihihihi nie jak się poruszy ale jak coś tam przez sen robi.a ma pokój dość daleko od sypialni.

Miała smoczek NUK 2 L (ten żółty, kauczukowy), teraz ma taki sam. A własnie mi się przypomniało, że juz kiedys było tak z herbatkami-przez cały dzień wypijała raptem 50 ml, po zmianie smoka (na taki sam tylko nowy) nawet i 2butelki dziennie. Nie wiem co jej te smoki nie pasują, może jak sie wyciągnie to jest za duży i jej źle pić?

jestemJolka-moja mała jest z 30 lipca

Miała smoczek NUK 2 L (ten żółty, kauczukowy), teraz ma taki sam. A własnie mi się przypomniało, że juz kiedys było tak z herbatkami-przez cały dzień wypijała raptem 50 ml, po zmianie smoka (na taki sam tylko nowy) nawet i 2butelki dziennie. Nie wiem co jej te smoki nie pasują, może jak sie wyciągnie to jest za duży i jej źle pić?

jestemJolka-moja mała jest z 30 lipca
jak jak mala skonczyla 8m.to zmienilam jej butelke na nuk z uchwytami i z takim jakby niekapkiem.jak wprowadzalam nowego smoczusia to bralam 2butelki zawsze.hahahha w razie protestu.żebym wiedziala ze z aventu moge tez kupic te fajne smoczki to bym nie kupowala tych.teraz leza w szafie.może jak nowy to dziurka jest jakaś taka mniej wyrobiona a może po prostu zbieg okoliczności.nie wiem jak pije do git

dzień dobry!
u nas nocka w miare oki, od 5 spałam do 9 bo mąż małą się zają to dzis jakaś taka szczęśliwsza jestem:-)

framamo- z odparzeniami w miarę oki, smaruje sudokremem i premywam rumiankiem

a co do smoczków to ja chyba jednak zza aventem jestem, bo i uspokajacza tez mamy z tej firmy i wydaje mi sie ze jest oki, zastanawialam się jeszcze nad tommee tippee bo wydaja sie ciekawe i bardzo zblizone do sutka, o firma ma super extra dodatkow fajnych gryzaczkow, kubeczkow niekapków itd duzo wiecej niz avent no ale nie wiem czy jak jej teraz zmienie to bedzie chciala mi jesc z tommee tippee wiec wole nie ryzykowac;-)

kurna a ja przytyłam 1,5 kg masakra jakaś zamiast na wiosnę chudnąć to ja tyje ale strasznie ciągle głodna jestem... ech:baffled:

Tak piszecie o smoczkach...moja mala calkowicie odstawila butelke ,nie chce pic z butelki,nie wiem co jej sie porobilo...
Mleko gdy zmienilam na nastepne jest bardziej geste,ale tez jej wieksza dziurke w smoczku zrobilam ale i tak nie chciala pic...macham caly dzien lyzeczka.:baffled:
Uzywalam smokow aventa i przez 4 mleko slabo lecialo,wiec sama wyrabalam wieksza dziurke...i moze dlatego cos jej nie pasi..nie wiem juz sie nad tym nie zastanawiam,bo juz od jakichs 3 tygodni daje jej jesc tylko i wylacznie lyzeczka a pic przez strzykawke.
Mialam przez to cyrk na poczatku,bo nie wiedzialam co jest grane,czemu nie chce jesc? wiec razu pewnego jak mleka nie wypila to wzielam zagescilam jej kleikiem i wszamala...taka cwaniara...zasmakowala lyzeczki to nie chce jej sie ciagnac :-)

Ania_k_d a mialas termin na lipca?? ja myslalam,ze Twoja mala z sierpnia...jak patrze na twoj suwaczek to tak mi wyszlo...:confused: ale widocznie zle mi wyszlo.hehe:-D

Tak piszecie o smoczkach...moja mala calkowicie odstawila butelke ,nie chce pic z butelki,nie wiem co jej sie porobilo...
Mleko gdy zmienilam na nastepne jest bardziej geste,ale tez jej wieksza dziurke w smoczku zrobilam ale i tak nie chciala pic...macham caly dzien lyzeczka.:baffled:
Uzywalam smokow aventa i przez 4 mleko slabo lecialo,wiec sama wyrabalam wieksza dziurke...i moze dlatego cos jej nie pasi..nie wiem juz sie nad tym nie zastanawiam,bo juz od jakichs 3 tygodni daje jej jesc tylko i wylacznie lyzeczka a pic przez strzykawke.
Mialam przez to cyrk na poczatku,bo nie wiedzialam co jest grane,czemu nie chce jesc? wiec razu pewnego jak mleka nie wypila to wzielam zagescilam jej kleikiem i wszamala...taka cwaniara...zasmakowala lyzeczki to nie chce jej sie ciagnac :-

Ania_k_d a mialas termin na lipca?? ja myslalam,ze Twoja mala z sierpnia...jak patrze na twoj suwaczek to tak mi wyszlo...:confused: ale widocznie zle mi wyszlo.hehe:-D

a probowałaś trójprzepływowego z aventu? mi się sprawdza... w sumie tylko na mleko z kaszką bo nutramigen sam za rzadki dla niej nawet na jedna kreseczkę ale jestem zadowolona bo jak sama dziurkę dorobiłam to nie chciała pić wogole :)

Termin miałam na 30 lipca i tak urodziłam.
A co do smoczków - to ja też już zaczęłam dawać mleko łyzeczką bo wypijała tylko około 50 i potem wypychała smoka, ale nowy smoczek i już jest ok.

reklama
dzień dobry!
u nas nocka w miare oki, od 5 spałam do 9 bo mąż małą się zają to dzis jakaś taka szczęśliwsza jestem:-)

framamo- z odparzeniami w miarę oki, smaruje sudokremem i premywam rumiankiem

a co do smoczków to ja chyba jednak zza aventem jestem, bo i uspokajacza tez mamy z tej firmy i wydaje mi sie ze jest oki, zastanawialam się jeszcze nad tommee tippee bo wydaja sie ciekawe i bardzo zblizone do sutka, o firma ma super extra dodatkow fajnych gryzaczkow, kubeczkow niekapków itd duzo wiecej niz avent no ale nie wiem czy jak jej teraz zmienie to bedzie chciala mi jesc z tommee tippee wiec wole nie ryzykowac;-)

kurna a ja przytyłam 1,5 kg masakra jakaś zamiast na wiosnę chudnąć to ja tyje ale strasznie ciągle głodna jestem... ech:baffled:
może w ciąży hihihihihi nie żartuje

Do góry