reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

Tak piszecie o smoczkach...moja mala calkowicie odstawila butelke ,nie chce pic z butelki,nie wiem co jej sie porobilo...
Mleko gdy zmienilam na nastepne jest bardziej geste,ale tez jej wieksza dziurke w smoczku zrobilam ale i tak nie chciala pic...macham caly dzien lyzeczka.:baffled:
Uzywalam smokow aventa i przez 4 mleko slabo lecialo,wiec sama wyrabalam wieksza dziurke...i moze dlatego cos jej nie pasi..nie wiem juz sie nad tym nie zastanawiam,bo juz od jakichs 3 tygodni daje jej jesc tylko i wylacznie lyzeczka a pic przez strzykawke.
Mialam przez to cyrk na poczatku,bo nie wiedzialam co jest grane,czemu nie chce jesc? wiec razu pewnego jak mleka nie wypila to wzielam zagescilam jej kleikiem i wszamala...taka cwaniara...zasmakowala lyzeczki to nie chce jej sie ciagnac :-)

Ania_k_d a mialas termin na lipca?? ja myslalam,ze Twoja mala z sierpnia...jak patrze na twoj suwaczek to tak mi wyszlo...:confused: ale widocznie zle mi wyszlo.hehe:-D
laski ja nie wiem co wy macie za smoczki z aventu.ja mialam 3 z takim czymś III i dziurka była wielka i mala piła z tego kasze tylko.a 2 piła mleko samo.może kasza za gęsta jak na łyżeczkę???

reklama
cześć!

u nas ok. tzn tak jak zwykłe :-) Frania przespała w nocy do 3 w łóżeczku i to jest coś :-) jestem taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka dumna.!
byłam dziś na zakupach kupować rzeczy do pokoju Franusi i wróciłam taka zadowolona :-) i nawet gadanie męża nie popsuło mi humoru.
kupiłam tapety, i farby, i lampkę i piekne zasłony i obrazki i mebelki będzie pięknie. remont w przyszły weekend.:-)
a teraz czekam aż Frania wstanie i tak mnie łeb boli , ze chyba zejdę.

może wpadne później bo coś mi się mała wierci.

a z butelkami to sama nie wiem. ja uważam ,że najlepsze na świecie są butelki z Medeli Habermana dzieki nim Franka nie miła kolki. niestety żeby podawać kaszę musiałam kupić inną. kupiłam z Aventu 3 przepływową średnio jestem zadowlona bardzo szybko nawet na jedynce leci no ale kaszka przepływa i to jest najważniejsze. ale mleko w ciągu dnia podaję w Medeli.
smok do uspokojenia tylko z AVENTU innego nie chciała brać do ust. z Tomiego są fajne , ale niestety mojej nie pasują.

buziale

witajcie Kochane !

u nas noc przepiekna oby więcej takich :-) Frania poszła spać o 19 zjadła butlę o 20.30 i znów lulu przespała do 2.30 i znów butla i spanie do 5.45 :-):-):-):-) i to na dodatek w łóżeczku :-):-):-):-) całą noc. jak ja się cieszę !

a u mnie lekki spadek formy tzn na duszy jakoś mi tak źlę pociesza mnie fakt , że w weekend zrobimy piękny pokoik Frani :-):-).
bo jak człowiek jak siedzi w domu to w nim są takie różne emocje nie koniecznie dobre :no: i jeszcze ten śnieg u nas, a Was też?
a w czwartek mamy szczepienie z Franią i to mnie mega stresuje .

miłego dnia kobietki

może w ciąży hihihihihi nie żartuje

nie żartuj tak nawet :))) normalnie byłaby załamka bo nie planuję tak szybko... nie wiem czy wogole planuje nawet :)) będę czekać z utęsknieniem na @ :):)

witajcie Kochane !

u nas noc przepiekna oby więcej takich :-) Frania poszła spać o 19 zjadła butlę o 20.30 i znów lulu przespała do 2.30 i znów butla i spanie do 5.45 :-):-):-):-) i to na dodatek w łóżeczku :-):-):-):-) całą noc. jak ja się cieszę !

a u mnie lekki spadek formy tzn na duszy jakoś mi tak źlę pociesza mnie fakt , że w weekend zrobimy piękny pokoik Frani :-):-).
bo jak człowiek jak siedzi w domu to w nim są takie różne emocje nie koniecznie dobre :no: i jeszcze ten śnieg u nas, a Was też?
a w czwartek mamy szczepienie z Franią i to mnie mega stresuje .

miłego dnia kobietki

no to super Ze Frania dała pospać:) moja też jak zjadła 200ml o 19 z łyzeczką kleiku to do 2,30 spała a potem mąż budzikiem ja obudził o 6,30 bo tak to by jeszcze pospała troszkę :)

Framamo- co do szczepienia... ja Olę zaszczepiłam w 7 tyg życia, na nastepne nie posżłam bo czekałam na wyniki a jak robi kupkę ze śluzem to moja pani pediatra(prywatnie) mówiła że nie wolno szczepić niech się ustabilizuje wsio no a z przychodni dzwonili zeby juz ją szczepić i ja mowię o tej kupce a środowiskowa do mnie z e nie prawda bo to nie jest szczepionka do picia- załamka jakaś jak one są tam poinformowane.... no ale ja tyle na temat szczepien się naczytałam i mam wątpliwości... i to mega duże tymbardziej,że bardzo bliska mi osoba zaszcepiła swoje dziecko na mmr i maly ma autyzm i lekarze mowia ze to od tego, choc powiedzieli ze jak bedzie chciała sie sądzic to oni zaprzecza bo boja sie o prace... no i mam znajomych lekarzy i oni swoich dzieci nie szczepią, na nic.... dzis ide do pediatry i zobaczę co mi ta moja powie... a jak chcesz na temat szczepien pocztac to jes takie forum "nie szczepimy", ja nie wiem biję się z myślami ale jakoś serce tak mi podpowiada zeby nie szczepic... tylko Polska ma taki rezim szczepienny, tam gzdie nie ma przymusowych dzieci są zdrowsze i nic się z nimi nie dzieje (Szwajacaria, Angliaitd)

Paula poszła spać o 20.30, zjadła 210 kaszki. Potem pobudka o 1.30 i 170 mleczka, przed 5 się obudziła i marudzi, nie chce zasnąć-daję smoka, potem wodę, cały czas głaszczę, w końcu biorę na łóżko że może zaśnie z nami. Ale gdzie tam, w końcu daję mleko, trochę sobie gada, ciagnie mnie za włosy i zasypia do 7.30. Kurde, ona teraz w nocy częściej pije mleko niż jak była malutka.
A co śniegu to u nas w nocy napadało prawie 10 cm, a wczoraj była taka ładna pogoda i juz myslałam, że to koniec zimy.

ania macek wiem ja też się naczytałam i tak podjęłam decyzję ,że ma rota nie szczepię nie wiem czy to dobrze czy nie :confused: na początku mowiłam skojarzona a tymczasem przeczytałam ,że najlepiej szczepić te oddzielne:confused: potem nakręciłam się na rota i te inne pneumo ( reklama mnie przeraziła obejmij mnie szczepieniem ..... mówię do mojego M szczepimy i całkowicie przez przypadek przeczytałam o problemach dzieci po przyjęciu tych szczepionek a producent umywa ręce mówi : wiemy ,że są takie przypadki jednak nie mamy rady jak leczyć powikłania . o zgrozo ! przecież każdy rodzic oddałby wszystko i wydałby ostatni grosz ,żeby tylko dziecko nie chorowało.
prawda jest taka , że te wszystkie koncerny żerują na uczuciach rodzica i zbijają niezłą kasę.
a co do szczepień każdy LEKARZ mówi co innego. jeden mówi tylko podstawowe inny peumo jeszcze inny rota a kolejny co powie? wszystkie. i bądź ty mądra i traf za nimi :confused::confused::confused:
a co do mieszanych odczuć w sprawie szczepień to powiem Ci tak ja niby mam wszystkie ale moje koleżanki (dodam bliźniaczki) nie mają nawet podstawowych ich mama wychodziła z takiego założenia , że poprostu nie. i co ? i wszystko ok! chorowały tak ja (wiem bo się przyjaźnimy zresztą nasze mamy też) ,a to przecież było prawie 27 lat temu ;-).
więc Aniu pewnie słuchaj swojej intuicji to jest najważniejsze !
anapisz koniecznie jak tam wizyta u pediatry.
buziale!

ania_k_d ten śnieg jest dobijający :no: ja też tak mam tzn Frania ,że jak wstanie o 3 to czasem nie chce zasnąć i siły nie ma ,żeby usnęła i wtedy mój maż przynosi nosidełko i buja ją i buja aż w końcu oczy zamyka to my ją wtedy myk do wózka no teraz będzie łóżeczka:-) (bo wiesz moja nie chciała spać w łóżeczku tylko w wózku) i lulu i choć jeszcze do 6 pośpimy ;-)

ania_k_d- kobieto nie strasz,że jak mała to gzreczniejsza była w nocy bo ja to czekam az Ola będzie większa,że dopiero wtedy odpocznę sobie:-) a u nas śniegu malutko i pieknie słonko świeci i Ola na balkon na spacerek pójdzie;-) a wiecie jaka teściowa oburzona ,że ją na balkon wystawiam a nie chodzę na około bloku na spacer?? jakby była różnica w powietrzu... no różnica jest, mi nogi nie bolą i nie marznę i kawkę w spokoju mogę wypić:cool2:

Framamo- na rotawirusy nie szczepię, za duże powikłania aż 10% a każde dziecko biegunkę przechodzi i tzreba dobrze pilnować zeby się nie odwodnilo... zresztą kązdy ma inne zdanie na ten temat
co do reklam to masz rację- zgadzam się w 100% - normalnie wiedzą gdzie jest czuły punkt rodziców i tyle!
wg mnie dobra szczepionka to Hib, tężec i haine medina czy jakoś tak się pisze:-p
nie wiem czy nie będą mnie ganiać w przychodni za bardzo ale zobaczymy, muszę tylko najpierw pogadac z mądrym pediatrą na ten temat,

ania to jak już go znajdziesz ;-) i pogadasz to daj znać co mądrego powie. moja teściowa mówi ,że na pneumo, ale jak idzie do przedszkola to trzeba ale nie wiem czy ona zalicza się do mądrych ;-)
u nas jest z 10 cm śniegu , ale wiesz ja mieszkam pod Wawą i jak jest troszkę śniegu a ja mam modny :cool2: wózek to ciężko go pchać.
ale z Ciebie wygodnicka ;-) zamiast z dzieckiem na spacer to na balkon a sama relaksik ;-):-) żartuję :-) też bym tak robiła. niestety moją trzeba wozić bo inaczej to ryczy. poprostu moja dba o moją figurę ;-);-);-)

reklama
framamo- ja swoja bujam i bujam na balkonie, ubieram sie jak na podwórko i tak z 20 minut pobujam i spi i okno zostawiam uchylone coo by ją słyszec jak zapłecze:)) a tak wogole to pomysł przejęłam od marii09- była moją inspiracją :) hehehe ta kobieta to ma naprawdę dobre pomysły ! :)

Do góry