reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

Nie w mojej rodzinie ani mojego T nigdy nie było takich problemów u mnie w rodzinie jest " moda" na raka, ale nie na nerki, a w ciazy miałam raz infekcje ale to byl jej poczatek bo akurat miałam wizyte u gina i zaleczyla sie na samym poczatku

edit a to piersze USG? bo jak tak nie masz sie co martwic nas czekały badania chyba po 3 dopiero bo nie było zadnych postepów zapewne dostaniesz dla malego Furagine jesli juz nie dostalas

reklama
a jak oni to odkryli???jak to czytam to zaczynam sie bac....mala nie miala nigdy usg.......ani innych takich badan.zawsze ja tylko obejrzy pomaca i koniec.moze powinnam sama isc na jakies badania z nia

maria jak byłam na usg kilka dni przed planowanym terminem porodu to podczas USG lekarz zauwazył ze mały ma wiekszą jedna nerke zastanawiali sie nawet czy nie zakonczyc ciazy wczesniej ale sobie odpuscili

edit jesli w twojej rodzinie mieli problem z nerkami to moze faktycznie wybierz sie na usg małej nawet prywatnie jesli nie to obserwuj czy nie ma goraczki za czesto, albo infekcji dróg moczowych jesli ma z tym kłopot to zgłos sie do lekarza jesli nie to nie ma sz powodow do obaw, chyba ze przy siusianiu cos ja boli ale jesli nie to mysle ze nie masz sie czego bac. Zreszta pociesze cie dziewczynki rzadziej na to cierpią:-)

Ostatnia edycja:
Nie w mojej rodzinie ani mojego T nigdy nie było takich problemów u mnie w rodzinie jest " moda" na raka, ale nie na nerki, a w ciazy miałam raz infekcje ale to byl jej poczatek bo akurat miałam wizyte u gina i zaleczyla sie na samym poczatku

edit a to piersze USG? bo jak tak nie masz sie co martwic nas czekały badania chyba po 3 dopiero bo nie było zadnych postepów zapewne dostaniesz dla malego Furagine jesli juz nie dostalas
Nie jeszcze nic nie dostał... No oprócz tego w szpitalu to jest pierwsze USG
a jak oni to odkryli???jak to czytam to zaczynam sie bac....mala nie miala nigdy usg.......ani innych takich badan.zawsze ja tylko obejrzy pomaca i koniec.moze powinnam sama isc na jakies badania z nia
Wykryli mu to przez USG... A miał wskazania do USG brzuszka ze wzgledu na to ze miałam infekcje dróg moczowych w ciąży...

Cholera dziewczyny boje sie jak cholera Teraz jak juz wiem jak mniej wiecej sie to leczy jakie badania itp. to zaczełam sie poważnie martwić...

maria jak byłam na usg kilka dni przed planowanym terminem porodu to podczas USG lekarz zauwazył ze mały ma wiekszą jedna nerke zastanawiali sie nawet czy nie zakonczyc ciazy wczesniej ale sobie odpuscili

Moj mały ma obie nerki jednej wielkości... Ale podaczas USG w 36tc poprosiłam moja lekarke zeby porzadnie sprawdziła nerki ze wzgledu na te choroby u mnie w rodzinie i tam nic nie wyszło.... Dopiero po porodzie na tym USg mu to wykrył lekarz

patrycja powiem ci tak nie panikuj, ja tez rwałam włosy z głowy i w ogóle balam sie bo na pierwszej wizycie padł teks operacja a ja sobie wyobrazałam usówanie nerki i Bog wie co... ale z czasem lekarka wytłumaczyła mi o co chodzi najpierw przepsali furagin a w trakcie lezenia w szpitalu po urodynamice przepisała doxanorm to jest rozkurczowe i działa na ten moczowód który sie zaciska z niewyjasnionych przyczyn. Jesli chodzi o badania jesli moge cos doradzic nie jedz sama bo czesto jest tak ze dziecko trzeba przytrzymac zeby było nieruchomo, ja dopiero w szpitalu zbaczyłam jakie mam szczescie ze moje dziecko jest chore ale nic go nie boli tak wiec ciesze sie z tego przynajmniej

edit słyszałam ze tak moze sie stac po porodzie ze narzady sie powiekszaja wiec moze to własnie powikłanie po porodowe i czesto wszystko wraca po jakims czasie do swoich własnych rozmiarów

patrycja powiem ci tak nie panikuj, ja tez rwałam włosy z głowy i w ogóle balam sie bo na pierwszej wizycie padł teks operacja a ja sobie wyobrazałam usówanie nerki i Bog wie co... ale z czasem lekarka wytłumaczyła mi o co chodzi najpierw przepsali furagin a w trakcie lezenia w szpitalu po urodynamice przepisała doxanorm to jest rozkurczowe i działa na ten moczowód który sie zaciska z niewyjasnionych przyczyn. Jesli chodzi o badania jesli moge cos doradzic nie jedz sama bo czesto jest tak ze dziecko trzeba przytrzymac zeby było nieruchomo, ja dopiero w szpitalu zbaczyłam jakie mam szczescie ze moje dziecko jest chore ale nic go nie boli tak wiec ciesze sie z tego przynajmniej

edit słyszałam ze tak moze sie stac po porodzie ze narzady sie powiekszaja wiec moze to własnie powikłanie po porodowe i czesto wszystko wraca po jakims czasie do swoich własnych rozmiarów
Mi lekarz to samo powiedział ze moze wszystko samoistnie powroci do swoich rozmiarów ale przez wzgląd na te choroby w rodzinie mam sie spodziewac tego ze moze sie to rozwinąć... Umi a Twoj Mały miał jakiekolwiek problemy z oddawaniem moczu???? moj to sika duzo ... a badanie moczu po porodzie tez było dobre...

Własnie zadnych problemów raz mu tylko złe badania moczów wyszły ale mial wtedy goraczke i katar no i to w badaniu wyszlo własnie tak to wszystko wzorowo

edit jak byl w wieku twojego to sikał jak oszalały teraz to mniej sika znaczy duzo ale rzadziej

Dziekuje ci za te wszystkie infromacje!!!!!!!!!!!!!!!
Przynajmniej mam troche czasu zeby sie ewentualnie przygotowac psychicznie na to wszystko....

reklama
jesli o czas chodzi topowiem ci ze mnie najbardziej wkurzało ze to sie tak wszystko wlecze a najbardziej wkurzało mnie ja na jednej wizycie lakraka stwierdziła ze mamy za tydzien przyjechac a my niestety troche daleko mamy i z małym kacprem ciezko raz zawiozła nas moja mama raz musielismy pociegiem z młodym jechac a potem to kupilismy grata na 4 kolach i do teraz jeżdże niestety sama czesto bo oboje urlopu zawsze nie dostaniemy, a samej to na prawde przekichane nawet na samo USG

Do góry