reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

Wpadka..... Byłam w trakcie leczenia jajników i lekarka mi mowiła ze raczej nie bede mogła miec dzieci przez ten okres bo brałam silne hormony to tez z moim nie zwazalismy na jakiekolwiek zabezpieczenia... i sie stało... Ale nie żałuje bo Kubuś jest kochanym dzieciątkiem... Teraz musze sie wyleczyc do konca... ale na dzien dzisiejszy wiecej dzieci nie zamierzam miec zobaczymy za kilka lat jak bedzie wygladac nasza sytuacja czy bedziemy mogli sobie na 3 dziecko pozwolic...
ja ma strasza siostre.ma 3dzieci.5,4,6m.ja nie wiem jak ona daje rade,i to byly jeden po drugim,ty mowisz o 3:)))ja 2 nie chce:)))no ja niestety w ciazy przytylam 25kg.i poszlo mi we wszystko.w nogi, w dupęcje, nawet ręce

reklama
ja ma strasza siostre.ma 3dzieci.5,4,6m.ja nie wiem jak ona daje rade,i to byly jeden po drugim,ty mowisz o 3:)))ja 2 nie chce:)))no ja niestety w ciazy przytylam 25kg.i poszlo mi we wszystko.w nogi, w dupęcje, nawet ręce

strasznie puchlam w ciazy.kupilam jedne spodnie ciazowe rozmiar m.balam sie i modlilam zeby cala przechodzic.

To sobie wyobraź ze moja mama miała nas 11 i to nie sa zarty tylko fakty... Ja od miesiaca mam 2 i ciężko jest a ona praktycznie rok po roku rodziła i jakos nas wychowała co prawda jeszcze nie wszyscy sa dorośli ( została jej jeszcze 5 z tego najmłodsza ma 8 lat) ale daje rade... Ale najgorsze i najbardziej niesprawiedliwe jest to ze ona nie ma ani jednego rozstepu po 10 porodach ( mamy blizniaki) a mi po 1 takie wyskoczyły ze szok...

patrycja9009 A jak sie starszy synek odnosi do młodszego?
maria
jakbys miała wiecej dzieci byłabys o wiele bardziej zorganizowana człowiek to takie "cos" co jest elastyczne i dostosowuje sie do kazdej sytuacji i na pewno dałabys radę:-)

edit:
patrycja9009 pokłony dla twojej mamy!!

patrycja9009 A jak sie starszy synek odnosi do młodszego?
maria
jakbys miała wiecej dzieci byłabys o wiele bardziej zorganizowana człowiek to takie "cos" co jest elastyczne i dostosowuje sie do kazdej sytuacji i na pewno dałabys radę:-)

edit:
patrycja9009 pokłony dla twojej mamy!!

Na początku był bardzo zazdrosny jak go karmiłam to sie przytulał chciał być noszony na rekach jak Kuba... Ale teraz pomaga we wszystkim nawet w kapieli... Najbardziej lubi wynosic pampersy do kosza na śmieci... Dziekuje w imiemiu mamy :)))

patrycja to w takim razie masz troche lzej:-) mnie by sie taki ktos przydał kto by pampki do kosza wynosił:-p bo ja tego nie lubie a Kacper sam po sobie nie posprzata

moja mama ma nas 4 ale babcia maiala ich 8!no no masakra 11!moja ma rozstepy ale porody mowila ze miala delikates.nawet 2h nie trwaly.a ja w bolach meczarniach przez 8h!

dziewczyny zlitujcie sie bo nie nadążam czytać :-)
mnie też w sumie jakby się przytrafilo to byłoby fajnie. oczywiście najpierw muszę schudnać :-)
ale potem kto wiem? Kajtka bym chciała mieć :-)
patrycja 9009 naprawdę szacunek dla Twojej mamy :-)

reklama
Do góry