reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

No u nas jest ostatnio jeszcze inny problem. Córka za 2 tyg skończy 6 m-cy i już przesypiała cale noce (bez jedzenia), natomiast od 3 dni budzi mi się na powrót w nocy, daję jej mleko a ona po jedzeniu zamiast spać bierze się do zabawy - oczy szeroko otwarte i pełny uśmiech na twarzy... dzis myslałam, ze wyjdę z siebie jak obudziła się o 3-ciej i do 5 nie spała!!!
Nie wiem jak wyeliminować ten problem... czy ona o tej porze już jest wyspana, czy może to zapowiedź ząbkowania...?? sama nie wiem co o tym myśleć..

reklama
Elfica, u nas zadziałało odstawienie od piersi (choć to nie dlatego przestałam karmić, ale się pokryło) i oszukiwanie "cienkim" mleczkiem. Co pobudka dawałam coraz bardziej rozcieńczone mleko. Aż była prawie sama woda, a nasz mały wody nie lubi, więc przestał się budzić. Ale to nie do końca jest pięknie, bo on śpi praktycznie bez przerwy od 19:30 do ok. 5. Wybudza się w nocy na chwilkę, gdy się zacznie wiercić i siadać. Wtedy ktoś (czyli mąż;-)) musi wstać, położyć go i dać smoka. Ok. 5 jak się obudzi to już musimy go wziąć do siebie i dalej różnie, czasem pośpi do 7, a na ogół do 6.

No u nas jest ostatnio jeszcze inny problem. Córka za 2 tyg skończy 6 m-cy i już przesypiała cale noce (bez jedzenia), natomiast od 3 dni budzi mi się na powrót w nocy, daję jej mleko a ona po jedzeniu zamiast spać bierze się do zabawy - oczy szeroko otwarte i pełny uśmiech na twarzy... dzis myslałam, ze wyjdę z siebie jak obudziła się o 3-ciej i do 5 nie spała!!!
Nie wiem jak wyeliminować ten problem... czy ona o tej porze już jest wyspana, czy może to zapowiedź ząbkowania...?? sama nie wiem co o tym myśleć..

marto u nas tez tak bylo maly chodzil spac o 19.30 a budzil sie o 4/5 i wyspany i trzeba bylo wstac niestety trwalo to dobre 2 miesiace pozniej postanowilam go pozniej klasc na poczatku bylo ciezko ale malymi krokami udalo nas sie go przestawiac do 21.30/22, teraz nie spi do 9 ale do 7 czasem rzadko do 8 a zazywczaj do 6,30 no ale to juz nie do 4 prawda :) a o ktorej twoje malestwo chodzi spac??

Olu u nas wygląda to tak: kąpiel ok 19:30, mleko z kleikiem ryżowym ok. 20, usypianie koło 20-21...czasem uśnie już po 20, czasem nawet koło 22, więc nie chodzi jakoś strasznie wcześnie spać...
Póki co mogę w nocy wstawać, ale jak wrócę do pracy to sobie nie wyobrażam pobudek w środku nocy:wściekła/y:

faktycznie z dziećmi trudno jest, chyba na prawdę wyśpimy sie jak dzieciaki na studia pójdą :D ;-);-)

Ja mam to samo.Moj maluszek zasypia o 20.00,spi do 24,1 w nocy,a pozniej budzi sie o 3 i o 5 ma juz oczy jak 5zloty i koniec spania;)

Hej wszystkim!
Mam problem z moim synkiem ,od ok miesiaca kilkakrotnie budzi się z płaczem w nocy. Od drugieg miesiaca zycia, nie miałam tego problemu bo przesypiał całą noc.
Nie wiem czym to może być spowodowane czy go coś boli czy moze jest glodny ostatnio dalam mu butle i w końcu nad ranem zasnał .
Czy to możliwe że znowu będę musiała przestawic się na nocne karmienie?

Witam.Ja mialam podobny problem jakis czas tem, moj synek mial 12 m-c jak zaczal sie budzic w nocy( do tej pory przesypial super do rana). Nic nie pomagalo, ani zel na zabki, ani srodek przeciwbolowy, nawet mleko, plakal dwie godziny a czasami nawt dluzej. Tez sie bardzo martwilam. Az ktoregos dnia wszystko wrocilo do normy, tak jak z nikad sie pojawilo tak zniklo. Trwal ten koszmar kilka tygodni.
Dowiedzialam sie tylko tyle ze takie zachowanie moze byc powiazane ze wzrastaniem kosci, niektore dzieci tak reaguja. U nas akurat maly byl na etapie szkolenia chodzenia... Moze u Ciebie tez sie to wiaze ze zdobywaniem jakiejs nowej umietnosci?
pozdrawiam

[FONT=&quot]Mój synek nigdy nie należał do dzieci, które spokojnie i dużo sypiają. Nie spał za dużo ani w dzień, ani w nocy, ale od pewnego czasu nocne spanie bardzo się pogorszyło. Budzi się z krzykiem już nieraz po pół godzinie od zaśnięcia i trudno go uspokoić. Do północy potrafi obudzić się 3 - 5 razy a potem do rana budzi się co godzinę, a nad ranem częściej. Też rozmyślam co jest powodem, czy bół brzuszka czy ząbki czy jeszcze co innego, ale niestety nie rozwikłamałam jeszcze tej zagadki .:-(:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
[/FONT][FONT=&quot]Bardzo sie martwię i jestem już tym zmęczona :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-([/FONT]

reklama
NIe martwcie się dziewczyny, nie jesteście same.. Mój 11-miesięczny Damianek ma dokładnie tak samo... Osobiście jestem pewna że to właśnie ząbki... Upewniłam się w tym po konsultacji z lekarze. On tylko spojrzał na małe dziąsełka i od razu zauwarzył że się wyrzynają :-) Powiedział że to dlatego mały budzi się z takim panicznym płaczem... Też mam czasem dosyć, ale cóż, to dziecko i jego pełne prawo :)))) Pozdrawiam

Do góry