reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

Ja się właśnie najbardziej boję tego momentu, kiedy one zaczną łazić. Już teraz sobie nie mogę z nimi dać rady, bo mi się rozłażą po pokoju, a nawet jeszcze raczkować nie potrafią. Choćbym nie wiem jak daleko je od siebie położyła, to i tak zaraz znajdą sposób, żeby do siebie przypełzać czy się przeturlać, a wtedy zaczyna się szarpanie za włosy i za ubranko, wyrywanie zabawek, smoczków i tym podobne przejawy siostrzanej miłości. Masakra. Nie chcę wiedzieć, co będzie potem.
Muszę kupić ten Dentinox. Może faktycznie będzie lepszy!

No jak przeczytalam o ''przejawach siostrzanej milosci'' to sie niezle usmialam :-D
No ale nie zazdroszcze,nie zazdroszcze...

reklama
Ja się właśnie najbardziej boję tego momentu, kiedy one zaczną łazić. Już teraz sobie nie mogę z nimi dać rady, bo mi się rozłażą po pokoju, a nawet jeszcze raczkować nie potrafią. Choćbym nie wiem jak daleko je od siebie położyła, to i tak zaraz znajdą sposób, żeby do siebie przypełzać czy się przeturlać, a wtedy zaczyna się szarpanie za włosy i za ubranko, wyrywanie zabawek, smoczków i tym podobne przejawy siostrzanej miłości. Masakra. Nie chcę wiedzieć, co będzie potem.
Muszę kupić ten Dentinox. Może faktycznie będzie lepszy!
teraz tak masz a potem bedzie fajnie moja mala też lubiła chlastać swoją koleżankę młodszą.a teraz już powoli się uczy i jak się powie nie wolno to nie chlaśnie.za to wsadza jej paluszki do buzki i wyrywa i wsadza smoka.moja juz od 8m życia go nie potrzebuje wiec jej próbuje jakoś pomoc hihiihi

no tak ale z tymi środkami nie można przesadzać:))))smaruj dziąsła dentinoxem i jak już bedzie na prawdę zle to daj czopa albo syropek.
a dzieci mają sny i im też się śnią złe rzeczy....np.że mama sobie idzie albo za długo na mleczko czekał hihi nie powaga dlatego też czasami dzieci nawet przez sen chlipią;)trzeba przetrwać jak skończy 16 lat to się wyśpimy;)
myśle że jak będą mieć 16 lat to znowu nie pośpimy bo nam innych wrażeń będą dostarczać ;-)

A ja zazdroszcze mam siostry bliźniaczki i zawsze chciałam miec blixnieki no ale sie nie udało :-)
jeszcze nic straconego ;-)

ja to się obawiałam żeby bliźniąt nie było , bo u mnie w rodzinie popularne i u mojego męża też ale póki co się udało :tak:
mój Kuba znowu dzisiaj jakoś niespokojnie śpi , chciałabym coś na to poradzić ale pewnie znowu przeżywa dzień pełen wrażeń , jutro chyba zostaniemy w domu żeby się wyciszył

Bliźniaki są super! Nigdy w życiu nie zamieniłabym się z żadną pojedynczą mamą, chociaż przyznaję, że są momenty kiedy mam dość. No i trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo nigdy nie wiadomo, co małe wymyślą.

Dzisiaj w nocy dziewczyny pierwszy raz spały w pościeli. Wcześniej miały śpiworki, ale już z nich wyrosły i w ramach prezentu na pół roczku dostały pościel. Najpierw była panika, nie wiedziały co to jest, nie chciały zasnąć. Ale po dokładnym zbadaniu sprawy uznały, że jest fajnie i spały słodko do rana. Myślę, że będzie im dużo wygodniej i przytulniej niż w śpiworkach. Może nie będą się teraz tak budzić w nocy?

Bliźniaki są super! Nigdy w życiu nie zamieniłabym się z żadną pojedynczą mamą, chociaż przyznaję, że są momenty kiedy mam dość. No i trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo nigdy nie wiadomo, co małe wymyślą.

Dzisiaj w nocy dziewczyny pierwszy raz spały w pościeli. Wcześniej miały śpiworki, ale już z nich wyrosły i w ramach prezentu na pół roczku dostały pościel. Najpierw była panika, nie wiedziały co to jest, nie chciały zasnąć. Ale po dokładnym zbadaniu sprawy uznały, że jest fajnie i spały słodko do rana. Myślę, że będzie im dużo wygodniej i przytulniej niż w śpiworkach. Może nie będą się teraz tak budzić w nocy?
to one śpia razem w łóżeczku??????????

to one śpia razem w łóżeczku??????????
Nie, już dawno się razem nie mieszczą :-D Spały w jednym łóżeczku tak do 2 miesiąca, teraz mają osobne, ale koło siebie.

Nie wiem, czy to przez tą senną pogodę, czy przez milusią pościel, ale już drugi raz zasnęły mi dzisiaj w łóżeczkach! Jestem w szoku :yes: Ostatnio była histeria na sam widok łóżeczka, a teraz śpią jak aniołki. To chyba nie moje dzieci :-p

reklama
Nie, już dawno się razem nie mieszczą :-D Spały w jednym łóżeczku tak do 2 miesiąca, teraz mają osobne, ale koło siebie.

Nie wiem, czy to przez tą senną pogodę, czy przez milusią pościel, ale już drugi raz zasnęły mi dzisiaj w łóżeczkach! Jestem w szoku :yes: Ostatnio była histeria na sam widok łóżeczka, a teraz śpią jak aniołki. To chyba nie moje dzieci :-p
a moze faktycznie maja przytylniej i spia tam bo kołderka jest qul

Do góry