reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

może boli go brzuszek....męczą go bączki..ma kolki.dawaj mu kropelki to moze przestanie się tak męczyć.kup espumisan albo inne kropelki na kolki.podawaj mu systematycznie i obserwuje go.kladz tez czesto na brzuszek moze tak zasnie.moja tak robila.

dokładnie tak!
Kolka daje charakterystyczne objawy ( moja córa ją przechodzi...)- marudzenie, prężenie się,wierzganie nóżkami i rączkami,twardy brzuszek...
Z kropelek: espumisan,Infacol,Esputicon ( u mojej nic nie działa ale są dzieci kórym pomagają te kropelki),możesz też spróbować z czopkami homeopatycznymi VIBURCOL N (mojej pomagają). Do tego warto abyś nauczyła się wykonywać masaż dzieciątku i relaksuj je w ciepłej kąpieli. Ważne jest też uporządkowanie / stały harmonogram dnia bo niemowlaczki to lubią.

reklama
Aniu ja podejrzewam jednak ząbki. Dziewczyny na forum poradziły mi, żeby podać na noc coś przeciwbólowego - tak zrobiłam i był spokój do rana. Ale jeszcze pogadam z pediatrą w poniedziałek (idziemy po receptę na mleczko).

Aniu ja podejrzewam jednak ząbki. Dziewczyny na forum poradziły mi, żeby podać na noc coś przeciwbólowego - tak zrobiłam i był spokój do rana. Ale jeszcze pogadam z pediatrą w poniedziałek (idziemy po receptę na mleczko).
no tak ale z tymi środkami nie można przesadzać:))))smaruj dziąsła dentinoxem i jak już bedzie na prawdę zle to daj czopa albo syropek.
a dzieci mają sny i im też się śnią złe rzeczy....np.że mama sobie idzie albo za długo na mleczko czekał hihi nie powaga dlatego też czasami dzieci nawet przez sen chlipią;)trzeba przetrwać jak skończy 16 lat to się wyśpimy;)

no tak ale z tymi środkami nie można przesadzać:))))smaruj dziąsła dentinoxem i jak już bedzie na prawdę zle to daj czopa albo syropek.
a dzieci mają sny i im też się śnią złe rzeczy....np.że mama sobie idzie albo za długo na mleczko czekał hihi nie powaga dlatego też czasami dzieci nawet przez sen chlipią;)trzeba przetrwać jak skończy 16 lat to się wyśpimy;)
Wiem, wiem :-) Eksperyment odbył się z powodzeniem i już nic nie podaję. Na szczęście przeważnie się nie budzą, tylko marudzą przez sen. Ja mam Bobodent i na chwilę przynosi ulgę. A Dentinox jest dobry?
A co do tych snów, to czasami się zdarza, że młode zapłaczą, ale one wtedy tak buczą śmiesznie. Kiedyś też widziałam, jak jedna się śmiała przez sen. Pewnie jej się flacha śniła ;-)

Wiem, wiem :-) Eksperyment odbył się z powodzeniem i już nic nie podaję. Na szczęście przeważnie się nie budzą, tylko marudzą przez sen. Ja mam Bobodent i na chwilę przynosi ulgę. A Dentinox jest dobry?
A co do tych snów, to czasami się zdarza, że młode zapłaczą, ale one wtedy tak buczą śmiesznie. Kiedyś też widziałam, jak jedna się śmiała przez sen. Pewnie jej się flacha śniła ;-)
dżizas kobito ty masz blizniaki!!ale ci zazdroszczę!co prawda ciężko ale jak zacznął ci chodzic po domu takie dwa karakany małe słodkie----no cudowna sprawa.dentinox jest bardzo dobry.drogi ale ja tylko tego używam.siostra ma bebodent a i tak musiala kupic dentinox.ja nasmaruje malej wieczorem dziąślaki;) i do rana spokój.
no al te uśmieszki to sa takie słodkie przez sen;)pamiętam jak moja tak robiła

reklama
dżizas kobito ty masz blizniaki!!ale ci zazdroszczę!co prawda ciężko ale jak zacznął ci chodzic po domu takie dwa karakany małe słodkie----no cudowna sprawa.dentinox jest bardzo dobry.drogi ale ja tylko tego używam.siostra ma bebodent a i tak musiala kupic dentinox.ja nasmaruje malej wieczorem dziąślaki;) i do rana spokój.
no al te uśmieszki to sa takie słodkie przez sen;)pamiętam jak moja tak robiła
Ja się właśnie najbardziej boję tego momentu, kiedy one zaczną łazić. Już teraz sobie nie mogę z nimi dać rady, bo mi się rozłażą po pokoju, a nawet jeszcze raczkować nie potrafią. Choćbym nie wiem jak daleko je od siebie położyła, to i tak zaraz znajdą sposób, żeby do siebie przypełzać czy się przeturlać, a wtedy zaczyna się szarpanie za włosy i za ubranko, wyrywanie zabawek, smoczków i tym podobne przejawy siostrzanej miłości. Masakra. Nie chcę wiedzieć, co będzie potem.
Muszę kupić ten Dentinox. Może faktycznie będzie lepszy!

Do góry