reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prowadzenie ciąży

Paulina202

Początkująca w BB
Hej dziewczyny,mam takie pytania od jakiego tygodnia ciąży ,lekarz stwierdza ciążę? Czy może lekarz olać pacjentkę i kazać przyjść za jakiś czas ,kiedy będzie bić serdce ,bo to jesze nie jest ciąża .
Jakie badania , obowiązkowo Wam robił lekarz ?
Czy może lekarz stwierdzić u mnie bakteriomocz bezobjawowy,i odrazy wypisać mnie antybiotyk Afastural ,bez posiewu ,i czy może lekarz kiedy ja przyszła po miesiącu znowu ,znowu wypisać mnie bez posiewu , tę sam lek Afastural ?

reklama
Który masz tydzień ? Przecież zawsze można zmienić lwksrza
Na żal wszystko co ja opisała wyżej , doprowadziło do tego że dziecko się dostało zakażenia w środku mnie ,i doszło do przedwczesnego porodu ,ja urodziłam w 27 tygodniu ciąży, córeczka usz ma 3.4 lata . Ja do dnia dzisiejszego słyszę od lekarza ( w sądzie) że on leczył mnie zgodnie ze wszystkimi normami i że jego działania nie doprowadzili do przedwczesnego porodu . Jakoś tak .

Może ja tak miałam że powiedział że widzi pęcherzyk i ciałko żółte ale serduszko nie biło więc tydzień później przyszłam i było już serduszko więc niewiem o co Ci chodzi w tej kwestii.
Jeśli chodzi o to drugie no to bez sensu musisz jakieś mieć badanie z moczu żeby było wiadomo że jest jakaś bakteria. Więc lekarz do zmiany tak o nie może sobie wypisać leku na jakiej podstawie to robi.🙈

Na żal wszystko co ja opisała wyżej , doprowadziło do tego że dziecko się dostało zakażenia w środku mnie ,i doszło do przedwczesnego porodu ,ja urodziłam w 27 tygodniu ciąży, córeczka usz ma 3.4 lata . Ja do dnia dzisiejszego słyszę od lekarza ( w sądzie) że on leczył mnie zgodnie ze wszystkimi normami i że jego działania nie doprowadzili do przedwczesnego porodu . Jakoś tak .
Ja się nauczyłam, żeby zawsze sprawdzać to, co przepiszą lekarze i jeśli coś się nie zgadza z tym, co uważam, to zmieniam lekarza.

Przykład: w ciąży lekarz przepisał mi dość mocny lek na infekcje intymną. Nie dość, że nie zrobił posiewu, to jak w domu sprawdziłam ulotkę, to się okazało,że to lek do połykania, a gościu kazał mi go aplikować " miejscowo" - wypisał mi zły rodzaj tabletek

Poszłam do innego lekarza, zrobił posiew j okazało się,że nie musE brać tak mocnego leku ( na recepcie było,że w ciazy tylko jeśli lepsza korzyść z brania, niż z niebrania), wystarczył inny, bezpieczny.

Może ja tak miałam że powiedział że widzi pęcherzyk i ciałko żółte ale serduszko nie biło więc tydzień później przyszłam i było już serduszko więc niewiem o co Ci chodzi w tej kwestii.
Jeśli chodzi o to drugie no to bez sensu musisz jakieś mieć badanie z moczu żeby było wiadomo że jest jakaś bakteria. Więc lekarz do zmiany tak o nie może sobie wypisać leku na jakiej podstawie to robi.🙈
Przed wizytą zawsze robiłam krew ,mocz i z tego zasugerował bakteriomocz bezobjawowy, NIE skierował na posiew odrazy w tym dniu wypisał Afastural i wysłał na miesiąc do domy ,po miesiącu przed wizytą zrobiłam krew ,mocz ogólny i znowu na wizycie ,znowu bez posiewu ,mimo tego że stan się nie poprawił wypisał znowu Afastural .
Zaszłam w ciąży 25 mają ,19 czerwca byłam u lekarza i on powiedział że to nie jest żadną ciąża dosłownie : że to jesze może polecić,w dokumentacji data mojego leczenia jest 24.07 .Dla tego pytam z jakiego tygodnia ciąży lekarz stwierdza ciążę.

Ja się nauczyłam, żeby zawsze sprawdzać to, co przepiszą lekarze i jeśli coś się nie zgadza z tym, co uważam, to zmieniam lekarza.

Przykład: w ciąży lekarz przepisał mi dość mocny lek na infekcje intymną. Nie dość, że nie zrobił posiewu, to jak w domu sprawdziłam ulotkę, to się okazało,że to lek do połykania, a gościu kazał mi go aplikować " miejscowo" - wypisał mi zły rodzaj tabletek

Poszłam do innego lekarza, zrobił posiew j okazało się,że nie musE brać tak mocnego leku ( na recepcie było,że w ciazy tylko jeśli lepsza korzyść z brania, niż z niebrania), wystarczył inny, bezpieczny.

Ja nie zabieram z Siebie odpowiedzialności ,wiem że ja też jestem winna przed córeczką i z tym bólem będę żyła przez całe życie. Jest to moja winna że go wybrałam ,że nie zmieniłam ,że zaufała ,nie miała ja w tedy wiedzy takiej jak dziś na żal. Teraz nie mam wiary do lekarza z każdą nawet głupotą jadę zdawać córeczki badania prywatnie ,wychodzę od lekarza i idę do innego ,żeby potwierdzić i t.d.

reklama
Bardzo mi przykro, że spotkała Cię taka sytuacja.

U mnie lekarz też zakładał kartę ciąży dopiero od pojawienia się serduszka na USG, mimo wcześniejszych wizyt. Nie wiem co w tym zakresie chcesz udowodnić - zapewne pozostałe wizyty też zostały wpisane do dokumentacji.

U mnie lekarz w momencie, gdy pojawiły się bakterie z tego co pamiętam, to przepisał urosept. Jeśli u Ciebie infekcja ciągnęła się dłużej, to zapewne stąd wybór silniejszego rozwiązania.

A czy masz informację czym było spowodowane zakażenie wewnątrzmaciczne?

Do góry