reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prowadzenie ciąży

Tę wynik TYLKO tę przyniosłam na wizytę 16.10 . Według tego wyniku w dniu 16.10 odrazy stwierdza bakteriomocz bezobjawowy i odrazy bez posiewu wypisuje lek Afastural.i wysyła mnie na miesiąc do domu Zobacz załącznik 1624447
Ja wybrałam tę lek
A to przepraszam, źle zrozumiałam.
A jak się rozwija obecnie? Duże konsekwencje wcześniejszego porodu ma?

Ja jedynie mogę Ci polecić konsultację z innym lekarzem, który spróbowałby Ci wytłumaczyć kwestie medyczne. I czy decyzje Twojego lekarza były zgodne z dobrą praktyką.
Obawiam się, że walka w sądzie będzie bardzo trudna. Moim zdaniem niestety nie da się jednoznacznie powiązać zapalenia pęcherza z zakażeniem wewnątrzmacicznym. A miałaś badane OB albo CRP w ciąży?
W dniu 13.11 przyjechałam na wizytę z nowym wynikiem ,i on mnie ZNOWU bez posiewu wypisał ZNOWU tę sam lek Afastural i znowu kazał przyjechać aż za miesiąc,ale 18.11 ja usz urodziłam córeczkę ,innych ŻADNYCH badań on mnie nie robił i nie kierował

Załączniki

• IMG_20240404_115207.jpg
    IMG_20240404_115207.jpg
    863,6 KB · Wyświetleń: 29
reklama
@Paulina202 My chyba nie do końca rozumiemy, na jakim jesteś etapie formalnym...

Z tych wyników co wklejasz nie wynika nic o czym piszesz, pewnie reszta badania jest na stronie nr 2 i tam są bakterie, leukocyty, pasma śluzu?

Co do Twoich słów, żeby to się więcej nie powtorzylo - myślisz o kolejnej ciąży? Jeśli tak, to warto się przebadać, bo może gdzieś w Twoim organizmie jest uśpiona bakteria, która obudzi się w kolejnej ciąży. Konsultacje z internista, ginekologiem, może dalej z urologiem lub nefrologiem po badaniach moczu, posiewach z układu moczowego i dróg rodnych, USG nerek i innych, które zlecą lekarze. Trzeba wprost mówić, że urodziłaś wcześniaka i że chcesz być w kolejnej ciąży, ale ją donosić.

Ja jedynie mogę Ci polecić konsultację z innym lekarzem, który spróbowałby Ci wytłumaczyć kwestie medyczne. I czy decyzje Twojego lekarza były zgodne z dobrą praktyką.
Obawiam się, że walka w sądzie będzie bardzo trudna. Moim zdaniem niestety nie da się jednoznacznie powiązać zapalenia pęcherza z zakażeniem wewnątrzmacicznym. A miałaś badane OB albo CRP w ciąży?

Crp dopiero zrobili w szpitalu 17.11 4 dni później po jego wizycie . Białko C-reaktywne (CRP) CRP 8.51 mg/1min:0 max 5 tak napisane .
Córeczka jest niepełnosprawna od urodzenia ,funkcjonuje : nawet ciężko mnie określić ,mimo ciągłych rehabilitacij i leczenia chodzi samodzielnie,ruchowo jest usz w pełnię zdrowa ,ale teraz nam wykryli autyzm ,dziecko nie mówię ,nie zgłasza potrzeb,nie jest samodzielna , wybuchu agresji , zaburzenia snu ( potrafię nie spać po 6 dni ,mimo podanych leków na sen ) śpi po 2-4 godziny na dobę . Ma zaburzenia czucia głębokiego. Ale od września poszła w wieku 2 .10 do przedszkola specjalnego ,i robię postępy duże ,mimo rehabilitacji i zajęć w przedszkolu, rehabilitacji prywatnie .jest pod opieką neurologa i psychiatry .

@Paulina202 My chyba nie do końca rozumiemy, na jakim jesteś etapie formalnym...

Z tych wyników co wklejasz nie wynika nic o czym piszesz, pewnie reszta badania jest na stronie nr 2 i tam są bakterie, leukocyty, pasma śluzu?

Co do Twoich słów, żeby to się więcej nie powtorzylo - myślisz o kolejnej ciąży? Jeśli tak, to warto się przebadać, bo może gdzieś w Twoim organizmie jest uśpiona bakteria, która obudzi się w kolejnej ciąży. Konsultacje z internista, ginekologiem, może dalej z urologiem lub nefrologiem po badaniach moczu, posiewach z układu moczowego i dróg rodnych, USG nerek i innych, które zlecą lekarze. Trzeba wprost mówić, że urodziłaś wcześniaka i że chcesz być w kolejnej ciąży, ale ją donosić.
Przepraszam nie znam się na wynikach ,zaraz wklej drugą stronę .
Myślę o kolejnej ciążę ,jesze ją nie planuje w danej chwili ,byłam usz usz innych lekarzy , robiłam wszystkie badania jestem zdrowa i nie tylko ginekologiczne, teraz z każdą bzdura ja jadę do lekarza ze Sobą i dzieckiem ,coś mnie nie pokój ja rano usz mam oddane wszystkie badania prywatnie i z wynikiem do lekarza .

Przepraszam nie znam się na wynikach ,zaraz wklej drugą stronę .
Myślę o kolejnej ciążę ,jesze ją nie planuje w danej chwili ,byłam usz usz innych lekarzy , robiłam wszystkie badania jestem zdrowa i nie tylko ginekologiczne, teraz z każdą bzdura ja jadę do lekarza ze Sobą i dzieckiem ,coś mnie nie pokój ja rano usz mam oddane wszystkie badania prywatnie i z wynikiem do lekarza .
Takie wynik był 16.10 ,w tę dzień bez posiewu moczu ,odrazy wypisał lek Afastural i wysłał na miesiąc do domu

Załączniki

• IMG_20240404_122047.jpg
    IMG_20240404_122047.jpg
    808,9 KB · Wyświetleń: 33

Po miesiącu ja przyjechała z nowym wynikiem po tym jak wypiła antybiotyk i wynik był usz taki ,w dniu 13.11 i on znowu bez posiewu ,znowu w tę sam dzień wypisał ZNOWU lek Afastural

Załączniki

• IMG_20240404_122509.jpg
    IMG_20240404_122509.jpg
    357,8 KB · Wyświetleń: 29
A po pierwszych złych wynikach moczu nie zalecał Ci dbać profilaktycznie jakiejś żurawiny, witC, duzo pić its ?
Nie odrazy lek Afastural ,bez posiewu .i za miesiąc na wizytę dopiero ,po miesiącu to samo .znowu bez posiewu lek Afastural i znowu aż na miesiąc do domu .
Słowa lekarza : prowadził ciążę że wszystkimi rekomendacjami towarzystwa ginekologów ,aż nie mogę to czytać .

Ok - tylko CRP ze szpitala nie wskazuje na infekcję bakteryjną, bo wówczas CRP było znacznie wyższe. Raczej CRP wzrosło jedynie ze względu na stan zapalny.

Nie można natomiast wykluczyć chorób wirusowych. Robiłaś badania w kierunku różyczki, toxoplazmozy, parwowirusa, cytomegalii?

reklama
Ok - tylko CRP ze szpitala nie wskazuje na infekcję bakteryjną, bo wówczas CRP było znacznie wyższe. Raczej CRP wzrosło jedynie ze względu na stan zapalny.

Nie można natomiast wykluczyć chorób wirusowych. Robiłaś badania w kierunku różyczki, toxoplazmozy, parwowirusa, cytomegalii?
Nie ,nic nie kierował mnie , w szpitalu znalazły u mnie 3 bakterii ,w tym jak dobrze pamiętam E-coli . Zaraz wrócę z przedszkola i wklej ,co znalazły w szpitalu . I jesze zaraz wklej wypis dziecka z szpitala ,gdzie jest wpisano : zaskarżenia wewnątrzwodniowe płodu .
Dobrze ja rozumiem że dziecko dostało to ode mnie ?

Załączniki

• IMG_20240404_120048.jpg
    IMG_20240404_120048.jpg
    422,7 KB · Wyświetleń: 35
Do góry