Ostatnio piszę już mniej, choć ciągle tu zaglądam. Przyznam, że zgadzam się z Nieistotną, że pewne rzeczy wydają mi się przesadzone - np poprzerabiane zdjęcia, ale chyba najgorsza dla mnie była ta klepsydra. Nie chce nikogo krytykować, bo kazdy pisze tu co czuje, ja natomiast czuję to widac inaczej i takie rzeczy z jednej strony mnie zasmucają jeszcze bardziej, a z drugiej...hm..nie wiem jak to nazwac. I prosze - niech mój post nie wszczyna kłotni, bo ten watek związany jest z miłościa, pokojem i pokorą. Nie myślcie, że kogokolwiek krytukuję, bo nie jest tak.
Haker - wspaniale się zachowałeś idąc do księdza. I w ogóle tutaj - Twoja wiara dużo mi daje, pomnaga.
Ines - piekny pokaz, wzruszyłam się. Pokazuje Maję taka, jaka była - z pozoru zwyczajne dziecko. A dla nas wszystkich to niezwykła istota, wręcz symbol - miłości, wiary , cierpliwości i innych wzniosłych rzeczy. Hm..Na tym ostatnim zdjęciu ze stronki ratujmymaję to wykapany tata..Choć to moze nie na miejscu, że tak piszę.
W piątek - przed 11 wyłączyłam radio i wszystkie inne źródła hałasu w pracy - wstałam i modliłam się, dopóki nie wszedł pierwszy klient. W domu mama odpaliła świeczkę w oknie, bo też opłakiwala Maję, gdy opoweidziałam jej cała historie jakiś miesiąc temu i też trzymała za małą kciuki. Było mi smutno, nadla jest. Codziennie modle się za cala trójkę MMM, z dużym naciskiem na Monikę, bo jak myślę co ona przeżyła jako matka to mi serce pęka. Modlę się o łaski dla nich i wierzę, że w tym wszystkim bóg miał jakiś cel i że teraz pozwoli im zaznać szczęścia i spokoju. A ja mogę tylko modlić się i kibicować im. Nigdy nie zapomne postu Mońcik, który napisała po smierci Mai - była w nim taka miłośc, zrozumienie, ból matki, tęsknota, wiara i .. dla mnie Monika jest niewiarygodną osobą. Podziwiam ją i zawsze już tu będę, żeby śledzić jej drogę.
Proszę o jakieś wieści o Zosieńce - jestem zaskoczona, że ma dopiero 3 miesiace. Maleństwo. I prosze o ewentualne namiary na srtone, gdzie jest nr konta fundacji, która Zosieńce pomaga, chętnie i ja pomogę. To koleżanka naszej Majeczki.
Buziaczki dla wszystkich.