reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mońcik moze sklec jakas notke na temat choroby Mai zebysmy mialy jakas konkretna baze do pisania prosb, zeby to bylo wiarygodne i konkretne, bo slowa pozcie Mai bo jest ciezko chora, moze nie brzmiec przekonywujaca :-(

Smindek super ze jest cos takiego, jak tylko wyczytasz cos wiecej to pisz!!!

reklama
witaj mamo Mai,bardzo smutna historia,ktora mam nadzieje,zakonczy sie operacja i corecka wroci do zdrowka,Podziwniam za sile,odwage i wiare,wspaniale miec takie wsparcie z strony rodzinny,zupelnie obcych osob.Postarm sie pomoc i wysle troszke kaski ,wspolnymi silami mam nadzieje,szybko uda sie nazbierac kwote potrzebna na operacjie ,rehabilitacjie;-)
pozdrawiam

Kochaniutka, na poczatek radze zaczac od fundacji - dowiadywalas sie juz czy Tvn nie pomoglby troche? Ostatnio widzialam tez w hipermarketach przy wyjsciu duze szklane pudlo ze zdjeciem dziecka i prosba o pomoc na leczenie - calkiem sporo pieniazkow tam bylo wrzuconych. Moze porozmawiaj z kierownikami wiekszych sklepow w swoim miescie i zrobcie cos takiego?). Mozna porozsylac maile w duzych firmach - u nas ostatnio byl organizowany bal charytatywny na operacje jakiegos malenstwa. Przy rozliczeniach podatkowych (to juz troche po czasasie :-() ludzie przekazuja 1% na takie cele. Na allegro tez sa aukcje charytatywne (nie wiem tylko czy ten sposob jest skuteczny :zawstydzona/y:)
Na poczatek stworzcie ta stronke, bo strasznie ciezko dostac sie na ta Nivea.

konto ktore podala Monika jest z fundacji zdążyć z pomocą,
strona jest w trakcie budowy,
z tym balem charytatywnym to niezly pomysl :-)
aha a na stronke z NIvea latwo sie dostac bo NikaMD stworzyla tam konto i kazdy moze sie zalogowac:

e-mail: niktnikt@poczta.onet.pl
hasło: nikt123

Pamietnik na nivea Monika pisala prywatnie dla wlasnych potrzeb (tak mi sie wydaje) dlatego nie jest on na serwisie ogolnodostepnym, warto poswiecic chwilke i sie zalogowac (oczywiscie jesli ktos chce poznac losy Moni, Marcina i Mai)

aha ja tez pomyslalam o aukcjach na allegro, poza tym mozna napisac od Pani Kwasniewskiej, a nawet do tego szejka co sfinansowal operacje rozlaczenia blizniaczek...

Monia napisz jakis tekst o Was i Mai, zeby moznabylo cos konkretnego powysylac..

Karlam1, ja to wszytsko wiem. Zaproponowalam kontakt w fundacja tvn, bo czesto fundacje pomagaja ze swoich srodkow a nie tlyko zakladaja konto. A fundacja tvn wydaje mi sie byc jedna z wiekszych. Poza tym chyba mozna sie zglosic do kilku fundacji a nie tlyko do jednej, tak?
Jesli chodzi o dostanie sie do pamietnika, to owszem osoba z forum moze to zrobic za pomoca tego nicka, ale ktos z zewn. niechetnie bedzie sie rejestrowal - znacznie latwiej i szybciej jest kilknac w link i od razu dostac sie do historii dziecka...

Przeczytałam pamiętnik Moni...mój Boże...:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
Dorzucę parę złotych dla Majeczki...iii...tak tak trzeba działać żeby pomóc tej ślicznej dziewczynce żyć...

Priscilla calkowicie sie z Toba zgadzam, pewnie ze mozna szukac pomocy w kilku fundacjach, jestem przekonana ze Mońcik tak robi :-) co do pamietnika to tez sie z Toba zgadzam, chodzilo mi tylko o to ze gdy on powstal to pewneinie mial byc ogolnodostepny, albo Monia nie wiedziala ze tylko zalogowani moga go czytac, z tego co wiem to w budowie jest strona o Mai wiec niedlugo kazdy bedzie mogl czytac co sie u niej dzieje :-)

reklama
Witam ponownie, dobrym wydaje mi się takze pomysłem jest pakowanie przez jeden dzień zakupów w dużym super markecie:-), można poprosić o to harcerzy lub wolontariuszy, a na drzwiach supermaketu ogłosić się plakatami dlaczego taka akcja w danym dniu jest potrzebna. Przy każdej kasie położyć puszkę i kto ma na to ochotę niech sie dołoży, a w zamian wolontariusze spakuja mu zakupy do reklamówek, nieraz widziałam coś takiego i wiem, że daje to duży efekt:szok:. Cały problem to tylko wyrażenie zgody dyrekcji takiego sklepu. Choć osobiście wydaje mi się, że nie ma jakiegoś wiekszego problemu. Pozdrawiam wszystkie mamy i ich pociechy.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry