reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiecie to jest smutne, ale też dostałam negatywną odpowiedź z firmy mojego M. Jak powiedział, dostają codziennie przynajmniej 2-3 listy z prośbą o pomoc. Postanowili pomagać niektórym osobom zwracającym się o pomoc z ich gminy.
Oj ciężko jest z tym zbieraniem funduszy!!

A czy jakieś dokumenty zostały już wysłane do NFZ z wnioskiem o pokrycie kosztów leczenia zagranicznego?

reklama
Ja wczoraj i dziś powysyłałam maile do duzych firm z moich stron...narazie mam tylko potwierdzenia że otrzymali wiadomość :baffled::-:)zawstydzona/y:...mojego mężula też włączyłam do pomocy...5 września ma spotkanie "na górze" z szefową i ma zapytac o jakieś wsparcie finansowe...

poszło do nestle :-)

z ang jestem ciemna jak but. tutaj jest strona jednej z wiekszych firm światowych, możn anapisac do dyrektora, ale ja nic nie rozumiem co mam kliknąc zeby posżło gdzie trzeba. jak ktoś zna ang, to nich wyśle ten list po ang ( z wycięciem notki o stallone ;-) )
dziękuję :-)

HP Executive Team: Mark Hurd email

aha, czy do microsoftu już ktoś pisał?

wysłałąm do banku PKO i póbuję do polityki, ale coś nie chce się tam słać , wrrr
do siemens tez poszło

Napisała dwa e-maile do Ambasady Arabii Saudyjskiej w Polsce, do Ministerstwa Zdrowia Arabii Saudyjskiej, do Stowarzyszenia Przyjaciół Dzieci Chorych "Serce", do Polonii w Chicago....wysyłam dalej
Staram się znaleźć jakiś kontakt z mamą tych bliźniaczek syjamskich, żeby dowiedzieć sie, w jaki sposób ona dotarła do tego króla...

Ja poleciałam listą najbogatszych w Polsce i wysłałam do Koral, Eris, Fakro, Mokate, ComArch.Poza tym napisałam do Fundacji "Niezapominajka", do RMF, do TVN24.I dalej kombinuję.Pozdrowienia dla Moniki i Majeczki

Witam wszystkie wspaniałe mamy tak mocno angażujące się w pomoc Majeczce oraz wspaniałych rodzicow tej dziewczynki. Ze łzami w oczach sledze losy małej Majeczki....i jestem pełna podziwu dla Was.

Ostatnio zaczełam się zastanawiać gdzie mozna by jeszcze zwrocic sie z pomocą.
Na razie moim pomyslem jest fundacja Ksieznej Sarah Ferguson CHILDREN IN CRISIS (chyba nikt o niej jeszcze nie wspominał) - moze nie koniecznie wysyłac list czy maila do siedziby w Polsce - moze do glownej lepiej. Wiem ze ksiezna Sarah zbiera pieniadze na pomoc dzieciom z przeroznymi schorzeniami. Nie wiem czy wart, ale sprobowac zawsze mozna.
Wklejam Wam linki
http://www.lipnicaw.ugm.pl/fundacja.htm
http://www.childrenincrisis.org/

Jak jeszcze na cos wpadne to dam znac.
Pozdrawiam cieplutko

Raju, ale zadyma... :)
Witam wszystkie nowe duszyczki, które nas wspierają i serdeczne dziękuję za pozdrowienia.
Skąd wy macie tyle pomysłów? w szoku jestem! Cieszę się ogromnie!
Mam nadzieję, że w fundacji ZzP nas nie przeklną, chcemy tylko dobra dla naszego dziecka. Dzięki za pomoc w "naprawieniu" błedu, trochę mi ulzyło.

Dobra wiadomość : dziennikarka z DZ umawia się ze mną na spotkanie, jak tylko opuszczę szpital z małą, stworzy o nas artykuł. Miłe jest to, że rozumieja iż trzeba dzialać natychmiast.
Niestety sporo odpowiedzi było odmownych. Mam nadzieję, że ci co pytali o nas fundację, to nie byli przedstawiciele duzych firm, do których pisaliśmy.

Jeśli chodzi o papiery do NFZ o sponsoring leczenia... Do wszystkiego potrzebne są nam wyniki cewnikowania. Jutro odbieramy je od tłumaczki przysięgłej i razem z nagraniem badania orac echa serduszka wyślemy dr Hanleyowi, który po zapoznaniu się, musi nam formalnie wystawić dokument, że podejmuje sie leczenia, oraz formalny kosztorys itd itp. Z tym dopiero mogę iść do konsultanta krajowego, który złoży nam wniosek do NFZ. Dr Hanley zaangazował juz Biuro Międzynarodowe, które wysłało nam maila z lista potrzebnych dokumentów oraz procedurą załatwiania takiego leczenia. Na wszystko trzeba jednak czasu.

reklama
Jeszcze pare tygodni i Maja zawojuje cały kraj !
Słyszałam dzisiaj, że przewidują nam wypis w poniedziałek. Majusia już się nudzi w szpitalnym łóżeczku. Szkoda że nasz doktor wyjechal na tydzień, może wypisał by nas wcześniej. Ale przynajmniej zadbał o to byśmy dostali wszystkie potrzebne nam materiały dla dr Hanleya.
Ja też nie mogę się doczekać powrotu do domu. Cały czas o Was myślę, żałuję strasznie, że nie mogę konkretnie działać z Wami, ale już wkrótce...

Całuję wszystkich... :) jestem tak bardzo wdzięczna... nie da się tego wyrazić...
Jeśli macie jakieś pytania, cokolwiek, pytajcie, nie chcę aby nie było żadnych niedomówień. Mam nadzieję, że jasno opisuję naszą sytuację i wszyscy rozumieją dlaczego zabiegamy o fundusze dla Mai. Wspominam o tym, bo historia Mai trafia do rozmaitych osób, wiele do załatwienia jeszcze przed nami i może się zdarzyć, że napotkamy na jakiś opór(u nas to całkiem możliwe) bo nic nie przychodzi nam łatwo. A tu tyle dobroci z Waszej strony...nigdy bym się nie spodziewała, i boję się, żeby ta magia nie prysnęła. Sami nie mamy szans!:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry