reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Mońcik,daj znac,co tam u naszego malego serduszka,bo wszystkie jestesmy glodne nowych - wspanialych - wiadomosci! :-) :tak: :-)

Witam i ja, czuję, że właśnie na mnie czekacie he he :)

Byliśmy u Majki o 11.00 - widać że troszke zmarniała, bo buzka taka szczupła, zeszly te jej poliki. Ale to nic, bo lekarze mówią, że radzi sobie dziewczyna, kolejna spokojna noc za nami. Odstawili juz jakiś silny lek, inne dawki zmniejszają(adrenaliny) a mała ma świetne parametry. Jeszcze trochę w niej tej wody z obrzęków jest, lecz ładnie schodzi i jak pisałam wcześniej, w poniedzialek, najprawdopodobniej będzie zamykany mostek. A to pozwoli wtedy na wybudzanie Mai, próby ekstubacji-odstawienie respiratora itd. Czyki przyszły tydzień będzie baaardzo gorący w wydrzarzenia. Czekamy na ten moment, bo marzy nam się kontakt choćby wzrokowy z małą. Teraz leży, tak głęboko uśpiona, aż jej to nie pasuje...to przecież taki nasz mały żywioł...
Znowu dzwonił ambasador poznańskiego krwiodawstwa, bo zotaje zasypywany pytaniami o zdrowie Mai....juz ponad 1000osób oddało krew...rozumiecie????????nigdy nie było takiej akcji na rzecz jedej osóbki. Oni chcą zostać chrzestnymi małej he he !!! Och...tyle się wciąż dzieje. Ja to codziennie padam juz ok 17-18...bo mimo dobrej kondycji psychicznej, te emocje są wyczerpujące.
Ale jest dobrze...wciąż gryziemy sie w język....ale...będzie dobrze, bo Bozia nad nami czuwa, czuję to jak nigdy dotąd.

Słuchajcie, jesteśmy tutaj, a Maja juz po operacji, bo przekonała mnie do konsultacji z prof Wojtalikiem pewna wspaniala kobieta, która jako pierwsza pomogła mi w zalamaniu, gdy w katowicach uslyszelismy, ze wada jest nieoperacyjna. Wspomniałam o tej kobiecie na stronce Mai...
Ta osoba to Edyta Duma z Rady Funduszu na rzecz dzieci z wadami serca....tam tez powstalo majeczkowe kibicowanie. Nigdy nie będę umiała się tak odwdzięczyć za to co zrobiła. Gdybym jej nie psłuchal, nadal załamywalybyśmy ręce nad odmownymi mailami od tych, do kótych ołamy o pomoc.
A juz jest w sumie po wszystkim. Sciskam was mocno.

Mońcik, czytam i ryczę... ze szczęścia. Dobrze, że się odezwałaś, bo jeden kocioł w głowie miałam. Odetchnęłam i czekam na ten poniedziałek...:tak:

UFFFFFFFFFFFFf jak dobrze :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
strasznie się cieszę:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: Majeczka dzielnie walczyła i wygrała!!!!!!!!!!!!!!!!teraz już na pewno wszystko potoczy się tak jak sobie tego życzymy wszyscy :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Kolejna spokojna noc parametry dobre...zdrowieje nam maleńka:-)

Jeszcze nie dawno Maja walczyła na Oiomie.jeszcze tydzień temu była w szpitalu w Gliwicach a tu proszę już po operacji i jak na razie jest wszystko dobrze oby tak dalej.
Jakie to wspaniale że tyle osób tu wspiera Maje i jej Rodziców dziękuje wam za to w swoim imieniu jesteście wielki Monika potrzebuje takich ludzi to jej dodaje sil jesteście wielcy.
Ciocia Dorocia.
dorisw - strona domowa w Fotosik.pl

331a9d870f8f556dmed.jpg

Same wspaniałe wieści. Hip hip huuuuuuuuuuuuura. Tak trzymaj Majeczko.

Jestesmy z wami calym sercem. Monika dziekuj sobie za to,ze bylas tak wytrwala. Walczylas kazdego dnia o jej zycie. Bog wynagrodzi ci te cierpienia.!! Wierze w to z calego serca.!!!

Jak dobrze czytać takie dobre wiadomości:tak:, juz niedługo będzie po wszystkim i odetchniemy z ulgą, że Majeczka jest już w domku:happy2:
super, strasznie się cieszę, że malutka tak świetnie sobie radzi, cudowna dzewczynka:-)

reklama
Tak dobrych wiadomości nie da się czytać bez łez wzruszenia :tak::tak::tak:, buzia mi się śmieje, ale z oczu płyną łzy szczęścia .... Dzięki Ci Panie Boże, że wysłuchałeś nasze modlitwy!!!
Buziaki dla Maleńkiej :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry