reklama
Po stosunkuPo zapłodnieniu, czy stosunku? Bo kobiety to mylą, a co dopiero mężczyźni...
Passtelova
Fanka BB :)
To nie ma absolutnie szans, żeby badanie z krwi już coś wykazało.Po stosunku
Co to znaczy wszystko? Przy ciąży sprawdza się tylko HCG - inne dane nie są wyznacznikiem ciąży.Mówi że zrobiła badani krwi i wyszło że ma wszystko podwyższone i lekarz powiedział że jest w ciąży
blanny
Nie ma możliwości, by po 5 dniach od stosunku wyszła pozytywna beta. Hormon betaHCG pojawia się we krwi w momencie zagnieżdżenia, do którego dochodzi 6-12 a niektóre źródła podają nawet 8-12 dni po zapłodnieniu. Dodatkowo jest coś takiego jak owulacja i tylko w nią może dojść do zapłodnienia. Stosunek może być w dniu owulacji, ale może być też dzień, dwa, trzy wcześniej. Nawet zakładając, że ta kobieta miała owulację w dzień Waszego stosunku i wtedy doszłoby do zapłodnienia, to 5 dni po tym nie było jeszcze zagnieżdżenia, a co za tym idzie, hormon betaHCG nie byłby obecny ani w moczu, ani we krwi.Chciałbym zapytać was czy jest możliwe wykazanie ciąży w badaniu krwi po niespełna 5 dniach po zapłodnieniu. Kobieta z którą spałem mówi że zrobiła test i wykazało że jest w ciąży. Ja nie wiem czy to nie jest jakiś chwyt. Proszę o odpowiedzi, będę bardzo wdzięczny
Reasumując, uprawiając 5 dni wcześniej z Tobą seks, ta kobieta już była w ciąży (z kimś innym albo z Tobą, jeśli uprawialiscie też seks wcześniej).
Co ma podwyższone? Jeśli betaHCG była już pozytywna, to na pewno nie ze stosunku sprzed 5 dni, nie ma takiej możliwości.Mówi że zrobiła badani krwi i wyszło że ma wszystko podwyższone i lekarz powiedział że jest w ciąży
Czy lekarzowi chodziło np o wysoki progesteron? Ale na jego podstawie ciąży się nie stwierdza, co najwyżej może potwierdzić, że była bądź nie owulacja i to tyle.
Dziękuję za pełne starań przedstawienie. Ona mówiła że akurat w dzień owulacji był stosunek, w 14 dzień. Robiłem to z nią tylko raz . To nawet jeśli była owulacja tego dnia to za 5 dni nie wykaże ciąży we krwi?Nie ma możliwości, by po 5 dniach od stosunku wyszła pozytywna beta. Hormon betaHCG pojawia się we krwi w momencie zagnieżdżenia, do którego dochodzi 6-12 a niektóre źródła podają nawet 8-12 dni po zapłodnieniu. Dodatkowo jest coś takiego jak owulacja i tylko w nią może dojść do zapłodnienia. Stosunek może być w dniu owulacji, ale może być też dzień, dwa, trzy wcześniej. Nawet zakładając, że ta kobieta miała owulację w dzień Waszego stosunku i wtedy doszłoby do zapłodnienia, to 5 dni po tym nie było jeszcze zagnieżdżenia, a co za tym idzie, hormon betaHCG nie byłby obecny ani w moczu, ani we krwi.
Reasumując, uprawiając 5 dni wcześniej z Tobą seks, ta kobieta już była w ciąży (z kimś innym albo z Tobą, jeśli uprawialiscie też seks wcześniej).
Co ma podwyższone? Jeśli betaHCG była już pozytywna, to na pewno nie ze stosunku sprzed 5 dni, nie ma takiej możliwości.
Czy lekarzowi chodziło np o wysoki progesteron? Ale na jego podstawie ciąży się nie stwierdza, co najwyżej może potwierdzić, że była bądź nie owulacja i to tyle.
S
Szka
Gość
po takim czasie to we krwi możesz mieć alkohol. Czyżby troll wszed na wyższy poziom?Dziękuję za pełne starań przedstawienie. Ona mówiła że akurat w dzień owulacji był stosunek, w 14 dzień. Robiłem to z nią tylko raz . To nawet jeśli była owulacja tego dnia to za 5 dni nie wykaże ciąży we krwi?
Passtelova
Nie, nie ma możliwości aby wykazała.Dziękuję za pełne starań przedstawienie. Ona mówiła że akurat w dzień owulacji był stosunek, w 14 dzień. Robiłem to z nią tylko raz . To nawet jeśli była owulacja tego dnia to za 5 dni nie wykaże ciąży we krwi?
reklama
blanny
Nie ma takiej możliwości. A wiesz, jaki był wynik betaHCG we krwi te 5 dni po rzekomej owulacji? Jakiego rzędu to była liczba? Mogłybyśmy trochę spróbować zgadnąć wtedy więcej.Dziękuję za pełne starań przedstawienie. Ona mówiła że akurat w dzień owulacji był stosunek, w 14 dzień. Robiłem to z nią tylko raz . To nawet jeśli była owulacja tego dnia to za 5 dni nie wykaże ciąży we krwi?