reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Proszę o pomoc dla dzidziusia, który urodzi się 24.12.2010, mój narzeczony zginął...

Dlatego stop, koniec.
Koniec komentowania przelotnych postów i nas samych.
Piszemy wszystko tylko i wylacznie co dotyczy POMOCY DLA ANI, zadnych odstepstw bo robi sie straszny bałagan.
Nie mozemy popsuc tego wątku i tego co się tu zapoczatkowalo ;-)

reklama
oj, laski laski:-D:-D:-D:-D spokojnie;-) wszystko jest w porządku, to normalne, że w takich akcjach ktoś ma jakieś wątpliwości, chciałby wiedzieć nieco więcej i takie tam. Odpowiedziałyście na pytania (uważam, że wyczerpująco) i .... orkieststra gra dalej! Nie upadajcie na duchu dlatego, że ktoś o coś zapytał:-) Aniu- jeśli czytasz, to nie odbiraj wątpliwości dziewczyn presonalnie do siebie. Tu był niedawno taki przypadek, że dziewczyny dawały z siebie wszystko, a skończyło sie raczej smutno( przynajmniej moim zdaniem) okazało się, że pytania, które zadała Krupka należało zadać nieco wcześniej i pomagać z nieco większą rozwagą - co nie oznacza, że nie pomagać wogóle. Same jesteśmy mamami, rozumiemy twoje położenie i tragiczną sytuację i jak widzisz dziewczyny robią co mogą, żeby Ci ulżyć i żebyś wiedziała, że NIE JESTEŚ SAMA.:-).

lista rzeczy co mamy już wysłane do Ani:
-LAKTATOR,]
-UBRANKA W ROZNYCH ROZMIARACH
-UBRANIA CIĄŻOWE
-kocyk polarowy
-puder lagodzący
-szczoteczka z grzebykiem do wlosków
-chusteczki
-2 smoczki-krem pielęgnacyjmy

-kąpielowe okrycie frotte
-OCHRANIACHE NA LOZECZKO
-CHUSTECZKI NAWILZONE
-PROSZEK DO PRANIA DZIECIECYCH UBRANEK
-FOTELIK SAMOCHODOWY
-KOSMETYKI DLA MALUTKIEGO
-KOSMETYKI DLA CIEBIE
-4 BUTELKI + 1 SZKLANA
-WITAMINY DLA MALEGO
-POSCIEL
-TERMOMETR DO WANIENKI
-WÓZEK SPACERÓWKE(?)
-10 PIELUCH TETROWYCH
-HERBATKI ZIOLOWE DLA ADASIA
- HERBATKE DLA CIEBIE NA LAKTACJE
-PREPARAT NA KOLKI GDYBY MALY MIAL
-KILKA PIELUCH W ROZMIARZE 2
-KOCYK
-WKLADKI LAKTACYJNE
-WOZEK GLĘBOKI
-PRZEWIJAK
-KOMBINEZON
-WANIENKE
-PODGRZEWACZ
-BIUSTONOSZE DO KARMIENIA
-SŁOICZKI Z JEDZONKIEM
-NOSIDŁO
- PODKŁADY POPORODOWE
-MAJTKI POPORODOWE 6 SZT
-TANTUM ROSA
-PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ PO PORODZIE
-ZABAWKI DLA ADASIA
-SZLAFROK
-NOŻYCZKI DO PAZNOKCI DLA ADASIA
-ASPIRATOR DO NOSKA
-PAMPERY ROZMIAR 3
-ROŻEK
-MATA DO ZABAWY
KOMBINEZON NA ZIMĘ
- MATERAC
- KARUZELA MAD ŁÓŻECZKO
- CERATA NA MATERAC A POD PRZEŚCIERADEŁKO
-ŁÓŻECZKO
-KLAPKI DO PORODU
-POŚCIEL ALE NIE TO OBLECZKI TYLKO TO CO W ŚRODKU MAMY :)
-BUJACZEK
-STELAŻ DO WANIENKI
- butelka tt 0m+
- smoczek tt 6m+ (kaszka)
- magnez +b6 (80szt)
- strzykawka 5ml (4 szt)
- strzykawka 10ml (5 szt)
- strzykawka 20 ml (2 szt)
- kompres jałowy 5x5 (10x2 szt w opakowaniu)
- kompres jalowy 7,5x7,5 (1 szt)
- kompres jalowy 10x10
- gaza opatrunkowa
- opatrunek jałowy
- opaska podtrzymująca 5x4
- plaster
- rumianek (sypki)
- koperek
- herbatka dla kobiety karmiącej (10 szt)
- płatki kosmetyczne
- linomag maść
- linomag z tlenkiem cynku
- linomag krem spf 30
- linomag oliwka
- linomag olejek
- flosik krem ochronny na każdą pogodę
- mydełko bambino
- vita d
- pojemnik na mocz (2 szt)
- chusteczki huggies (3 szt)
- chusteczki pampers (2 szt)
- próbka emolium i atopin

lista rzeczy potrzebnych teraz:
-magnez b6
-witaminki dla ciężarnej

tą listę będę codziennie uzupełniała po rozmowie z Anią i kopiowała co kilka stron aby było na wierzchu :)

lista rzeczy po porodzie:
-pampersy
-mokre chusteczki
-kosmetyki dla Ani po porodzie
-mleko ??
-ubrania dla Ani po porodzie

lista rzeczy na przyszłość:
-pampersy
-chusteczki
-kosmetyki do pielęgnacji małego
-ubranka już większe
-mleko i jedzonko

listę będę uzupełniała na bieżąco, jeżeli ktoś chce coś dodać to pisać i kopiować na wierzch :)

żebyśmy nie zapomniały dla kogo to wszystko :):):):):)

przyznaję ja to napisałam ale nie chciałam tym nikogo urazić, jeżeli tak zrobiłam przepraszam :( może za bardzo się zaangażowałam :( więc ja na razie pasuję :( oczywiście nie znaczy to że nie będę pomagała Ani , ponieważ jestem z nią całym sercem i nie zostawię jej samej

As zupełnie mi nie przeszkadza pomoc Ani i innym, napisałam nawet kilka razy,że bardzo mi się podoba pomysł pisania do firm i proszenia o jakieś datki czy coś, jedynie co mnie irytowało to zachowanie , NIEKTÓRYCH forumowiczek, które pisały w taki sposób jakby należało im się wszystko. Tyle z mojej strony i pragnę zakończyć ten temat, bo nie ma co dalej go ciągnąć. Zgadzacie się?

P.S. dokładnie wiem co to jest autyzm, bo mam brata z tą chorobą.

przyznaję ja to napisałam ale nie chciałam tym nikogo urazić, jeżeli tak zrobiłam przepraszam :( może za bardzo się zaangażowałam :( więc ja na razie pasuję :( oczywiście nie znaczy to że nie będę pomagała Ani , ponieważ jestem z nią całym sercem i nie zostawię jej samej
polusia, ty mi tu nie pasuj, tylko wycofaj tego feralnego posta z tamtego forum i już prosze mi tu się nie rozczulać;-);-);-):rofl2::-) każdy popełnia błędy, a nie myli sie ten, co nic nie robi. :tak:

polusia w Tobie siła i nadzieja.
Czasami każdy popełnia błędy ,ale to nie znaczy,że trzeba pasować.:no::baffled:
Daj spokój .
Rób co robisz jeśli czujesz,że robisz dobrze.

As zupełnie mi nie przeszkadza pomoc Ani i innym, napisałam nawet kilka razy,że bardzo mi się podoba pomysł pisania do firm i proszenia o jakieś datki czy coś, jedynie co mnie irytowało to zachowanie , NIEKTÓRYCH forumowiczek, które pisały w taki sposób jakby należało im się wszystko. Tyle z mojej strony i pragnę zakończyć ten temat, bo nie ma co dalej go ciągnąć. Zgadzacie się?

P.S. dokładnie wiem co to jest autyzm, bo mam brata z tą chorobą.

Jak widzisz to forum społecznościowe i ilu ludzi tyle charakterów.
Jednego bardziej ponosi ,drugiego mniej -czasami trzeba przymknąć oko ,albo po prostu napisać co czujesz.
Tu zostało napisane i nic tego już nie zmieni...
Czasami lepiej przemilczeć ,a czasami milczeć nie wolno...;-):sorry2::sorry2:
Ciężko jest wyczuć tę granicę :sorry2::sorry2:tak aby każdemu odpowiadało.:baffled::baffled::baffled:
ps.współczuję choroby Twojego brata .

Oj, ale się narobiło:no: Chyba emocje wzięły górę, a tak być nie powinno.Róbmy to co robiłyśmy, ale przemyślmy to co chcemy napisać.
Czy wygramy? Zobaczymy. Ważne że robimy co w naszej mocy aby pomóc naszej koleżance.
Mi też się to wsyzstko udziela. W nocy nie mogłam spać i myślałam jak ja mogę jeszcze pomóc Ani. I tak mi zleciało 3 godz.

Wczoraj pisałyśmy o tym żeby wysłać pisma do firm. I w nocy pomyślałam że można by poprosić o pomoc "Dzidziusia". W Mińsku Maz. jest ta firma (ja mieszkam niedaleko). Jest tylko problem żeby to pismo napisać. Ja niestety nie jestem w tym dobra, a widzę że takie talenty są wśród nas które potrafią ładnie opisać Ani sytuację. co wy na to?

No i klikamy :-D

reklama
Spokój już ! ;-)

A Ty polusia uszy do gory, wykasuj tamten temat i juz nie wracajmy do tego, chyba po prostu za bardzo sie wtedy zaangazowalas kiedy wszystko ruszylo 'pelna para', burza mozgow, i po prostu nie przemyslals do konca swojego czynu :tak: jest si :blink:

Dziewczyny, tylko jezeli gdzies piszemy, czy kupujemy komsetyki, to robmy to z glowa. Pamiętajcie, ze kosmetykow prawda - nigdy nie dosc bo przy dziecku uzywa sie na okraglo ale oliwki, kremy.. to wszystko ma datę waźnosci. Zeby Ania nam sie w tym niepotrzebnie nie zakopala bo zauwazylam, ze na liscie 'kosmetyki' widnieja kilka razy [moga sie mylic ;-) ]

Do góry