reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Proszę o pomoc dla dzidziusia, który urodzi się 24.12.2010, mój narzeczony zginął...

reklama
he no własnie przez klikanie od wczoraj kłade si po 24 i mam potem mega problem żeby wstac :)no ale warto:)
ja klikam w nocy bo tak jest lepiej i pamietam ze juz zaglosowalam, zeby nie wciskac po raz kolejny w dzzien ;-) dlatego zawsze o stalej nocnej porze:-D

ps, jak jest z tym ustaleniem ojcostwa? poniewaz dostalam takie pytanie na jednym forum... a szczerze powiem ze dokladnie sama nie wiem ... czy bedzie ustalane czy nie

Ostatnia edycja:
lista rzeczy co mamy już wysłane do Ani:
-LAKTATOR,]
-UBRANKA W ROZNYCH ROZMIARACH
-UBRANIA CIĄŻOWE
-kocyk polarowy
-puder lagodzący
-szczoteczka z grzebykiem do wlosków
-chusteczki
-2 smoczki-krem pielęgnacyjmy

-kąpielowe okrycie frotte
-OCHRANIACHE NA LOZECZKO
-CHUSTECZKI NAWILZONE
-PROSZEK DO PRANIA DZIECIECYCH UBRANEK
-FOTELIK SAMOCHODOWY
-KOSMETYKI DLA MALUTKIEGO
-KOSMETYKI DLA CIEBIE
-4 BUTELKI + 1 SZKLANA
-WITAMINY DLA MALEGO
-POSCIEL
-TERMOMETR DO WANIENKI
-WÓZEK SPACERÓWKE(?)
-10 PIELUCH TETROWYCH
-HERBATKI ZIOLOWE DLA ADASIA
- HERBATKE DLA CIEBIE NA LAKTACJE
-PREPARAT NA KOLKI GDYBY MALY MIAL
-KILKA PIELUCH W ROZMIARZE 2
-KOCYK
-WKLADKI LAKTACYJNE
-WOZEK GLĘBOKI
-PRZEWIJAK
-KOMBINEZON
-WANIENKE
-PODGRZEWACZ
-BIUSTONOSZE DO KARMIENIA
-SŁOICZKI Z JEDZONKIEM
-NOSIDŁO
- PODKŁADY POPORODOWE
-MAJTKI POPORODOWE 6 SZT
-TANTUM ROSA
-PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ PO PORODZIE
-ZABAWKI DLA ADASIA
-SZLAFROK
-NOŻYCZKI DO PAZNOKCI DLA ADASIA
-ASPIRATOR DO NOSKA
-PAMPERY ROZMIAR 3
-ROŻEK
-MATA DO ZABAWY
KOMBINEZON NA ZIMĘ
- MATERAC
- KARUZELA MAD ŁÓŻECZKO
- CERATA NA MATERAC A POD PRZEŚCIERADEŁKO
-ŁÓŻECZKO
-KLAPKI DO PORODU
-POŚCIEL ALE NIE TO OBLECZKI TYLKO TO CO W ŚRODKU MAMY :)
-BUJACZEK
-STELAŻ DO WANIENKI
- butelka tt 0m+
- smoczek tt 6m+ (kaszka)
- magnez +b6 (80szt)
- strzykawka 5ml (4 szt)
- strzykawka 10ml (5 szt)
- strzykawka 20 ml (2 szt)
- kompres jałowy 5x5 (10x2 szt w opakowaniu)
- kompres jalowy 7,5x7,5 (1 szt)
- kompres jalowy 10x10
- gaza opatrunkowa
- opatrunek jałowy
- opaska podtrzymująca 5x4
- plaster
- rumianek (sypki)
- koperek
- herbatka dla kobiety karmiącej (10 szt)
- płatki kosmetyczne
- linomag maść
- linomag z tlenkiem cynku
- linomag krem spf 30
- linomag oliwka
- linomag olejek
- flosik krem ochronny na każdą pogodę
- mydełko bambino
- vita d
- pojemnik na mocz (2 szt)
- chusteczki huggies (3 szt)
- chusteczki pampers (2 szt)
- próbka emolium i atopin

lista rzeczy potrzebnych teraz:
-magnez b6
-witaminki dla ciężarnej

tą listę będę codziennie uzupełniała po rozmowie z Anią i kopiowała co kilka stron aby było na wierzchu :)

lista rzeczy po porodzie:
-pampersy
-mokre chusteczki
-kosmetyki dla Ani po porodzie
-mleko ??
-ubrania dla Ani po porodzie

lista rzeczy na przyszłość:
-pampersy
-chusteczki
-kosmetyki do pielęgnacji małego
-ubranka już większe
-mleko i jedzonko

listę będę uzupełniała na bieżąco, jeżeli ktoś chce coś dodać to pisać i kopiować na wierzch :)

żebyśmy nie zapomniały dla kogo to wszystko :):):):):)

Nie chodziło o głosowanie bo co do głosów to nie mam wątpliwości, jak również wy nie powinnyście mieć wątpliwości co do głosów "kibica" skoro jego głosów nie skasowano, ale o sprawiedliwe ocenianie przez jury prac w tym konkursie. Bo brzmiało to tak jakbyście uważały, że praca z serduszkiem powinna dostać pierwsze miejsce, chociaż jest wiele prac, które bezdyskusyjnie wygrywają chociażby walorami estetycznymi i kompozycją.
Nie znam Ani faktycznie, tak samo wy nie znacie tego chłopaka, który na zawsze dostanie kaleką. Łatwiej znaleźć pracę młodej matce (nawet samotnej) niż niepełnosprawnemu, którego z taką radością przeganiacie. Może rzeczywiście nie wszystkie popieracie ostre słowa w stosunku do chłopaka (a niektóre wręcz to skrytykowały co szanuję) ale było bardzo wiele postów o umieszczaniu informacji o Waszej akcji w kontekście walki z "kibicem" na fora skłóconych fanklubów piłkarskich. Pewnie nie raz widziałyście w tv jak kończyły się spotkania (nawet na ulicy) wrogich "szalików".
Jeśli chodzi o zmienne IP to organizator nie jest zbytnio w stanie zidentyfikować czy głosy były z jednego komputera. Nie wiem czy wypada się obnosić na forum publicznym obchodzeniem regulaminu.
Skoro nie chcecie komentować tego co napisałam (o czym każda z Was napisała w komentarzu :) ) to można już tę dyskusję urwać, chciałam tylko wnieść nieco refleksji. Kraj wolny, każdy może myśleć i pisać co chce.

były nowe wieści tylko zginęły w tym tłumie. dziś tylko napisała tyle że zaczęła znowu przybierać na wadze a mały wierci się nie miłosiernie :)samopoczucie bez zmian czyli kiepskie :( jak tylko będę miała jutro kolejne to wkleję na pewno

misskiten przestań to nie jest forum ogólne tylko aby pomóc komuś, zobacz liste może coś dasz od siebie??????

reklama
aa2 - mozesz zaglosowac jutro, byleby przed 24..

wole czekac zeby nie kliknąc przez przypadek dwa razy:)
wiecie co dziś jak przeczytałam ze organizatorzy chcieliby też jakoś pomóc tosie ucieszyłam bo nawet konkurs nie musi byc wygrany a pomoc sie znajdzie i dzieki takiemu nagłośnieniu na pewno znalazło sie więcej osób które chcą w jakiś sposób pomóc i to juz jest nasze bardzo duże osiągniecie
a każde nasze kliknięcie z tego co wiem to pomoc charytatywna:
5. Organizator zobowiązuje się ponadto do podarowania kwoty 40 gr na rzecz organizacji charytatywnej Lednickie Talenty za każdy oddany głos na opublikowane na stronie internetowej www.twojepudełko.pl zdjęcia w ramach Konkursu. Głosowanie odbywa się na zasadach określonych odrębnym regulaminem.
więc dzięki naszym głosom wspieramy nie tylko Anie:)
już nie wspomnę ze o dziwo nie każdy znał meble VOX u mnie w pracy wiele osób weszło na stronę po raz pierwszy (dwie z nich akurat są na etapie urządzania mieszkania i na pewno zajrzą również do sklepów-nawet dziś mówiłam gdzie w moim miejscu zamieszkanai na te meble mozna trafić) i nie ukrywam ze chyba to dla nich świetna reklama:)

Do góry