reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prosimy o Pomoc

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nie myślałam że nadejdzie taki dzień że będe zmuszona to napisać!!!!!:no:

Sama poleciłam Zbyszkowi by zgłosił się na to forum, osobiście zawiozłam mu pół samochodu jedzenia odzieży potrzebnych rzeczy dla maluszka, a co najważniejsze załatwiłam mu pracę. Poręczyłam za niego że to odpowiedzialny, solidny i uczciwy człowiek i czego się dowiaduję!? Ze Zbyszek od tygodnia nie był w pracy że nie raczył poinformować że rezygnuje nie odbiera tel. od szefa. A mnie raczył karmić jakimiś bzdurami że nie miał tel. że mu zalezy na tej pracy więc na pewno kiedyś zadzwoni. Postawil mnie w bardzo niezręcznej sytuacji przed tymi znajomymi.
A i jeszcze dziś się dowiedziałam ze ponoć od mojej wizyty i mamay05 dostali tylko 2 paczki.

Wszystkie kobietki które im coś wysłały lub dostarczyły proszę o ujawnienie się bo jestem ciekawa czy faktycznie były to tylko 2 paczki.

Jestem pełna żalu,złości i niedowierzania bo nigdy bym się czegoś takiego nie spodziewała po tym wszystkim. Człowiek traci czas pieniądze by im pomóc i tak mu się za to dziękuje. Powiem jedno Zbyszku tak się nie robi...Zawiodłam się i to bardzo...Właśnie przez takich ludzi jak wy jest coraz mniej takich jak my (pomagających)

Nawet zaprosiłam Was do siebie na weekend (teraz dziękuję Bogu że nie zdążyliście przyjechać bo nie wiem kogo wpuściłabym pod swój dach).:no:

reklama
Rogalowa to okropne co piszesz! Jestes pewna tego wszystkiego? Szok! Ja wyslalam dwie paczki i z tego co wiem obydwie doszły. A może coś się u nich stało? Ciężko uwierzyć...

Rogalowa to okropne co piszesz! Jestes pewna tego wszystkiego? Szok! Ja wyslalam dwie paczki i z tego co wiem obydwie doszły. A może coś się u nich stało? Ciężko uwierzyć...

Rozmawiałam ze Zbyszkiem w sobotę zaraz jak ta znajoma (żona szefa) mi napisała to cos kręcil że nie mógł zadzwonić że dopiero teraz ma telefon więc zaraz będzie dzwonił do Macieja i wszystko wyjaśniał. Dziś się dowiedziałam że nadal się nie odezwał więc postanowiłam ponownie zadzwonić do Zbyszka po tej rozmowie nie miałam złudzeń że to nie ten sam człowiek. Jego odpowiedzi żę "jeszcze nie dzwoniłem", "potem zadzwonię" i ten obojętny ton po prostu zwalał mnie z nóg. On nawet nie umiał mi wyjaśnić dlaczego porzucił pracę tak bez słowa. Po tym wszystkim ja słyszę od niego mysl sobie co chcesz.Ręce opadają.

rogalowa ciężko w to uwierzyć ale wierzę Tobie... masz z nim kontakt, widziałaś jak sytuacja wygląda, pomogłaś im bardzoooo a odwdzieczyć się to nie ma komu... niestety smutne to... i tak jak piszesz przez to że niestety tacy ludzie się zdarzają takich chętnych do pomocy jak my będzie coraz mniej, a czasami ktoś kiedyś na prawdę tej pomocy będzie bardzooo potrzebował....

PS. rogalowa nasze dzieci są dzień po dniu ... to tak na marginesie ;-)

tataFilipka niestety w tej sytuacji póki co nie udzielę Wam pomocy w tej formie o której pisałam przed chwilą w prywatnej wiadomości do Was

rogalowa ciężko w to uwierzyć ale wierzę Tobie... masz z nim kontakt, widziałaś jak sytuacja wygląda, pomogłaś im bardzoooo a odwdzieczyć się to nie ma komu... niestety smutne to... i tak jak piszesz przez to że niestety tacy ludzie się zdarzają takich chętnych do pomocy jak my będzie coraz mniej, a czasami ktoś kiedyś na prawdę tej pomocy będzie bardzooo potrzebował....

PS. rogalowa nasze dzieci są dzień po dniu ... to tak na marginesie ;-)

tataFilipka niestety w tej sytuacji póki co nie udzielę Wam pomocy w tej formie o której pisałam przed chwilą w prywatnej wiadomości do Was

Ja nikogo nie będe zniechęcać bo mi nie chodzi żeby teraz oczernić ta rodzinę. Po prostu to wszystko nie wygląda kolorowo.
Człowiek się stara załatwia prace ręczy za daną osobę a teraz co się dowiaduję że ponoć mu nie pasowało ( a jeszcze sam na forum pisał że fajnie że miła atmosfera itp) jest mi mega głupio przed tymi znajomymi że takiego człowieka im poleciłam.

A może po prostu Pan Zbyszek korzysta z okazji. Po co chodzić do pracy- tym bardziej że wcześniej pracował w swojej firmie skoro paczki przychodzą a datki wpływają na konto.
Żona też w domu z dzieckiem, łatwiej wypoczywać.
Najbardziej przykre jest to że wiele osób, które chcą pomagać teraz nie będą tak wierzyć w potrzebujących. Nie zapominajmy też że Ci, którzy na prawdę potrzebują nie krzyczą o pomoc. Ja byłam pod wrażeniem postu Pana Zbyszka dotyczącego windykacji- z daleka było czuć że liczy na to że ktoś zaproponuje wpłatę albo paczki. Ale pomyślałam sobie nie moje pieniądze, nie moja sprawa.
Wszystkim życzę dobrze, Panu Zbyszkowi- pracy zgodnie z jego oczekiwaniami, pomagającym- wiary że ich pomoc trafia w ręce naprawdę potrzebujących, a potrzebującym- odwagi by o pomoc poprosić i rozsądku by wiedzieć kiedy za nią podziękować.

Właśnie dlatego po usłyszeniu tych informacji się rozwaliłam,wiedziałam,że Freyia ma ciężko z pieniążkami,a sama z mamą robiła dwie paczki, Inka85 też robiła paczkę/ki, kotabehemota również gdzie jestem pewna,że te laski tak jak i mama05,Rogalowa i Poznanianki wysłały z ofiarowywały dary...jest mi przykro...

Panie Zbyszku, bardzo proszę ustosunkować się do tego o czym pisze rogalowa. A najlepiej wysłać nam dokumenty potwierdzające iż dostał Pan pracę i się z niej wywiązuje.

W świetle tego co zostało tu napisane wygląda na to iż uzależnili się państwo od pomocy a to donikąd nie prowadzi.
Nie da się żyć na koszt innych przez cały czas.

Jeżeli w ciągu 3 dni nie otrzymamy stosownych dokumentów wątek zostanie zamknięty.

Witam Zbyszek jest w pracy nie nie może sie teraz bronic! Rogalowa2 nie rzycze sobie abyś naszą rodzine oskarżała o cos ze moze jacyś złodzieje czy coś! Zbysze zrezygnował z tamtej pracy dopiero wtedy kiedy znalazł swoją poniewqaz tam traktowano go nie ludzko przykro mi sie robiło jak mi opowiadał jak go traktują ma umowę o prace teraz więc jak tylko wróci z pracy to wyślę ja do Bestyji. nikogo nie zmuszaliśmy do pomocy tylko prosiliśmy a ten pracodawca o którym mówisz Aneta to jakis dziwny gośc moze zamiast nas oskarżc nim by sie ktoś zainteresował jak straszył Zbyszka ze jak nie przyjdzie do pracy to bedzie ZAJEB***** itp. nie wiem czy miałby ktoś ochote na taki klimat w pracy a pisał ze jest fajnie bo co miał sie zalic nie było innej pracy to co miałó zrobic. Brak mi słów nie wiem co powiedziec bo naj chętnie oddała bym wszystko co dastaliśmy od was tylko nie mam za co. Juz miałam nadzieje ze moze byc lepiej a tu takie gromy.

Rogalowa to samo mozemy powiedziec o tobie ze nie potrzebnie zaprosiliśmy Cie do nas bo nie wiem tak naprawde kim jesteś!! chyba nigdy nie byłaś w naszej sytuacji i nie wiesz co to znaczy nie miec mlek dla własnego dziecka !! !!!!!!!!!

reklama
Rogalowa zapomniałaś dodac ze ten twój kolego nie wypłacił Zbyszkowi wszystkich pieniędzy!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry