reklama
Moj brat mial atak wyrostka robaczkowego 1 stycznia ;D wszysycy myseli, ze sie troche przepil chlopak, tylko moja mama -instynkt macierzynski chyba :laugh: stwierdzial, ze cos z nim nie tak i pojechali do szpitala- i okazalo sie, ze te bole to nie watroba tylko wyrosetek robaczkowy. Szybko go wycieli i po bolu tylko, ze na diecie ostrej byl chyba 2 tygodnie wiec Efunia zdaje sie, ze dla meza to szykuj sucharki i kleik. Biedak
mówisz?? no to sobie nie pojemy w te święta...
mi to nie zaszkodzi na figurę (chyba, ze przyjmiemy, że ideałem jest kula, to wtedy owszem, ) ale ten mój mąż to niedługo zniknie na amen... już i tak mi wychudł, a teraz to będie wyglądać jak słomka...
i jak ja go w łóżku znajdę????
mi to nie zaszkodzi na figurę (chyba, ze przyjmiemy, że ideałem jest kula, to wtedy owszem, ) ale ten mój mąż to niedługo zniknie na amen... już i tak mi wychudł, a teraz to będie wyglądać jak słomka...
i jak ja go w łóżku znajdę????
malgosia_76
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 2 Czerwiec 2005
- Postów
- 4 998
Tylko się ciesz (z diety ofkors) właśnie wróciłam z zakupów jedzeniowycch na święta. Normalnie szok!
Kieckę sywestrową bym za to kupiła i to super!
Kieckę sywestrową bym za to kupiła i to super!
malgosia_76
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 2 Czerwiec 2005
- Postów
- 4 998
Poszukaj , jak nie to kup białe i będziemy je kakaować. ;D
Potrzebna bedzie gorzka czekolada.
Takie mleko robi spółdzielnia mleczarska z Gostynia
Potrzebna bedzie gorzka czekolada.
Takie mleko robi spółdzielnia mleczarska z Gostynia
malgosia_76
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 2 Czerwiec 2005
- Postów
- 4 998
Poszukuję Jolika i Jej przepis na słynnego ORZECHOWCA!! PILNIE!!
reklama
Orzechowiec Jolika
10 dkg masła
1 jajko
10 dkg cukru (1/2 szkl.)
25 dkg mąki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kwaśnej śmietany
Zagnieść ciasto. Rozwałkować na blasze. Ponakłuwać widelcem.
Masa orzechowa
20 dkg masła
20 dkg cukru (3/4 szkl.)
30 dkg orzechów włoskich - pokrojonych
5 łyżek mleka
2 łyżki miodu
Zagotować wszystko razem i rozłożyć na surowe ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut.
10 dkg masła
1 jajko
10 dkg cukru (1/2 szkl.)
25 dkg mąki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kwaśnej śmietany
Zagnieść ciasto. Rozwałkować na blasze. Ponakłuwać widelcem.
Masa orzechowa
20 dkg masła
20 dkg cukru (3/4 szkl.)
30 dkg orzechów włoskich - pokrojonych
5 łyżek mleka
2 łyżki miodu
Zagotować wszystko razem i rozłożyć na surowe ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut.
Podziel się: