reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

Doxa trudno powiedziec. Ale z tego co widze po resteuracjach, ja w domu tylko robie ta jedna, to zawsze robia na grilu lub w piekarniku, takze nie sadze zeby sie wysuszyla.

Aha i tak wogule to wam dobrze tez bym sobie w domku posiedziala, przez jakis tydzien, pozniej napewno by mi sie znudzilo.

reklama
Dzięki Anja za rady.

Wiesz, do siedzenia w domu można się przyzwyczaić ;D Też kiedyś myślałam, że nie wytrzymam a jednak ;D

Doxa.

Dobra jest ryba przygotowana na parze z dużą ilośćią (na wierzchu) pora pokrojonego w paski i fetą. Pycha. Robię tak łososia i sole Nie kaloryczne i szybkie. :p

Małgosiu masz specjalny garnek czy kładziesz gazę? Zabrzmiało mi to ciekawie, ale ie wiem ja uzyskać "na parze" ;)
Fetę też kładziesz na rybę? Przykrywa się to czymś?

Mam gar z Ikei, fetę kładziesz na koniec i oczywiście wszystko przykrywasz pokrywką, żeby się parowało. Może masz mniejszy durszlak, metalowy, ale za to głęboki. Spróbuj tak może wyjdzie. Jak nie to mam przepis bardziej kaloryczny też w folii, albo duszone na patelni pod przykryciem.

hi, hi też mam ten garnek z Ikei, taki stalowy, wygląda jak durszlak i do tego oczywiście zwykły garnek  ;D

Ile czasu parujesz rybkę? Układasz jedną warstwę ryby?

RYBA: Najpierw dużo soku z cytryny, soli, pieprzu i na parę razem z porem (RYBA NA SPÓD, POR NA WIERZCH). Musi go być dużo, razem z tymi zielonymi wąsami, ser na ostatnie 5 minut parowania. Najlepsza do tego jest feta z mlekowity. Spróbuj pokroić ją w kostkę. Danie wygląda bardzo efektownie, tylko wykładaj łopatką, bo Ci się rybka połamie. sURÓWKA Z WŁOSKIEJ KAPUSTKI LUB RZYMSKIEJ Z KOPERKIEM I SOSEM VINEGRET, ALE DOMOWYM, NIE Z PACZKI.

reklama
Do góry