reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

Małgosiaa znasz jakiś dobry przepis na ciasto ze śliwkami??
Ja dzisiaj mam ochotę na oponki tylko muszę się dogrzebać do nich ,
bo nie pamiętam ile czego.

reklama
Czekam..
ostatnio mam ogromne ssanie an słodkości aż mnie kręca jak pomyślę, le lepiej samemu zrobić jakieś pyszne ciasto :)

Tymczasem, spróbuj coś z przepisów powyżej. Ciasto z cukini wychodzi wszystkimi jest naprawdę szybkie i smaczne!
To Babcine, trochę się robi, ale na pewno warto spróbować!

Malgosiu niezłego bałaganu zrobiło mi to Twoje ciasto z budyniem :-) Zaczęło przebierać w piekarniku hihihihi Ciekawe jak ja je teraz mam wyciągnąć z tej tortownicy, wydaje mi sie takie miękkie :-) Choć szczerze to żyję nadzieją, że stężeje. Zapach cudowny :-D Teraz studzi się na balkoniku. Ma czas do 17 bo potem przyjeżdżają teściowie :-)

ja do gotowania jestem lewa, ale chetnie podam Wam przepis na banana bread choc ja uwazam ze to wlasciwie ciasto nie chleb. nie trzeba duzo stac przy kuchni i jest łatwe wiec w sam raz dla brzuchatek. nauczylam sie tego w Stanach u żydowskiej rodziny-oni to robią na swoje świeta. Więc:

1/4 szklanki cukru
1/2 kostki masla
2 jajka
1 łyzeczka sody
4 łyzki smietany
1 1/2 szklanki mleka
1 łyzeczka olejku waniliowego
1/4 łyzeczki soli czyli sam czubeczek
1 szkanke bananow ugniecionych

I teraz maka+ maslo+cukier utrzec razem. dodac jajka rozbełtane czyli skłocone jak kto woli i teraz dodac sode rozpuszczona w smietanie.dodac sol i wanilie. dobrze wymieszac i dodac bananki ugniecione. rozgrzac dobrze piekarnik np 250 stopni i potem piec przez okolo 35 min w temperaturze 200.
ciasto od banankow bedzie fajnie brazowe. mozna dodac bakalie itp. piec w podłużnej blaszce.

ja to uwielbiam. zrobienie zajmuje 20 min. mniam.

Małgosiu co z tym ciastem śliwkowym???
Dostałam dziś dostawę śliwek, chyba nie chcesz żeby mi się zmarnowały ;) Czekam i mam nadzieję że się doczekam!!

Frezyjko,
Zaraz zejdę na dół, coś przekąsić i wciągnę moje lekarstwa, przyniąsę karteczkę z ilością składników.
Wygląda na to że razem robimy, tylko, że jaj jutro, albo w śrdę z samego rana, żeby było świeżutkie, jak przybędą Przybysze!

reklama
Do góry