reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

Oj Orzeszku coś nie pochwaliłaś się za głośno , bo ja też nie słyszałam o tym i myślałam , że w Gliwicach

reklama
Ja tez wlasnie przegapilam.
Orzeszku ze nie masz tam Polskiego chlebka. Dlatego lubei Chicago bo tutaj mozna wszsytko Polskie kupic. Wsumie w niektorych dzielnicach to sie mozna czuc jak w polsce, wszedzie mowia po Polsku. Nawet mozna sie spotkac ze w sklepie po angielsku nie mowia :laugh:

Jolik mam pytani co do tej babki piaskowej
"żółtka, cukier, margarynę utrzeć" margaryna ma bć stopiona czy nie?? Wydaje mi się że nie ale nie jestem pewna.

mowilam na poczatku, a w Gliwicach jestesmy czesto i to pewnie dlatego o zakupach pisalam w Gliwicach itd. ;)
Ale wlasnie wczoraj powiedzialam mezowi, ze to dziwne, ze tu przeciez musza byc polskie sklepy spozwcze...to jest 60 km od granicy....no i Wojtek na to: pewnie, ze sa :laugh:i zaraz podal mi gdzie jest jeden w poblizu..chyba za czesto jezdzilismy do rodzicow, zeby takiego sklepu tutaj szukac, ale teraz chyba sie to zmieni, wiec na pewno znajde tutaj polski chlebek i nialy twarog ;)

Frezja - juz odpowiadam, nie trzeba stapiać tej margaryny :-) chociaż lepiej jak bedzie miękka, a nie taka prosto z lodówki :-)

Frezja, a ja mam ndzieję, że bedzie Ci smakowała :-) bo to taka zwykła dobra babka :-)

Jolik babka wyszła super i jest pyszna, obawiem się że do powrotu męża-czyli jurto o22 już jej może nie być ;D
Dodałam do niej jabłka i odrobinę ciasta zrobiłam kakaową, mmmmmniam ;)

reklama
Do góry