reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

ja ostatnio zasmakowalam w hortexowskich warzywach na patelnie... sa rozne smaki: orientalny, wloski, paprykowy...
naprawde sa swietne... dodaje do nich tylko podsmazona piers z kurczaka i obiadek - rewelacja... :)
 
reklama
Jolik dzieki za przepis, na razie jest tylko wydrukowany, wczoraj braklo mi juz sil, ale na pewno kiedys zrobie, tym bardziej, ze napisalas, ze nadaje sie na spod pod owoce - dzieki :)

A ja dzisiaj mialam klopot z obiadem, mialam ochote na miesko, ale nie wiedzialam co z niego zrobic i wlaczylam Maklowicza.... :)
ostatecznie zrobilam te Canneloni, ktore pokazywal, sluchajcie to jest rewelacja!! :laugh:

1595999img5fc.jpg


jak jest ktos zainteresowany, podam chetnie przepis ;)


 
Orzech no pewnie, że jestesmy zainteresowane :-) zawsze którejś z nas może przyjść ochota i wtedy wie gdzie tego szukać :-)

Czekamy na przepis :-)
 
no wiec tak - wyglada na pierwszy rzut oka, ze pracy jest sporo, ale nawet jakos zgrabnie to idzie, a nam smakowalo niesamowicie, wiec warto bylo ;)

Canneloni

Farsz miesny:
Na oliwie zeszklic 1 mala cebukle, dodac posiekany czosnek i zmiekole mieso ( ok 600g) - to przysmazyc.
Dodac obrane ze skorki i pokrojone pomidory (ok 4-5 szt) i pokrojone liscie selera naciowego.
Dodac ok. szklanki czerwonego wina i przyprawy:sol, pieprz, papryka ostra czerwona.
Dusic calosc az odparuja plyny.

nalesniki
-maka (ok. 6 lyzek kopiatych)
-jajko
-woda mineralna ( podobno do takich potraw na ostro lepiej robic nalesniki na wodzie a ie na mleku)

zrobic z tego nalesnikowe ciasto i smazyc miekkie czyli blade nalesniki na oleju.

sos beszamelowy -serowy
-1 lyzka masla
-1 lyzka maki
z tego zrobic zasmarzke na koniec dodac
-zimne mleko (0.5 l ) - podgrzewac az zacznie gestniec i dodac
- starty ostry zolty ser (ok. 100g)

- Wbic jajko do przestygnietego farszu na patelni.
- Zawijac farsz w nalesniki i ukladac je w nasmarowanym maslem naczyniu zaroodpornym ( ja zamiast smarowac maslem rozsmarowalam na dnie troszke tego sosu)
- Na wierzchu polac calosc sosem.

Mam nadzieje, ze sie Wam uda i bedzie smakowalo jeszcze bardziej niz mnie ;)





 
Dzisiaj naszło mnie na super zupkę którą po prostu uwielbiam , bo jest kwaśna. Na obiadek miałam zalewaję na wędzonce , zaprawianą śmietaną . Pycha sprawa
 
Anja26 pisze:
a ja mam ochote na placka po wengiersku hmmmmmmmmmmm
dzisaj piersi beda na obiad ale jutro robie placka


ja dzis robie zwykle ziemniaczane... a jak zostanie na jutro (w co watpie), to zrobie sos i tez beda po wegiersku... :)
 
reklama
Oj Teddy ty kusicielko , teraz nie wiem czy wybrać robienie placków , czy wizytę do kolezanki, ale mi smaka narobiłaś . Ślinotok to mało powiedziane
 
Do góry