reklama
drzewko
Fanka BB :)
Magdusiek kanapki owszem, ale jak nie pokroję i nie wcisnę w zabawie przed TV i ogólnym zagadywaniu to nie zje, na śniadanie lubi kluseczki lane na mleku albo płatki albo mannę albo chrupki, II śniadanie - owoc, jogurt (ale muszę przelewać do tzw. "kolegów" czyli opakowań po jogurtach z Biedronki)po spaniu zupa i skubnie coś od nas, kolacja kanapeczki czy co mi sie podwinie a ona nie wzgardzi. Ale Filip wszystko zmiata co mu dadzą
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Doxa - ta zupa jest super na chłodniejze dni, zupe gotuję jak zwykły bulion, do którego w momencie wrzucania warzyw dodaję oprócz klasycznej marchewki, pietruszki i inncyh takich soczewicę (tak ze skzlankę do półtorej, wiesz ;-) ), dorzucam curry, czasem przyprawy jakich mi się sypnie i jakie kto lubi. I tyle. I gotuję. MOżna dodać ziemniaki. Pamiętaj, ze rózne kolory i gabaryty soczewicy róznie się gotują ( w sensie czasu) więc zajrzyj do garnka i spróbuj, żeby się całkiem nie rozgotowało.
Kiedyś miałam przepis na zupę z szoczewicy z serem, ale to była taka bomba (fakt, smaczna), ze po niej to już nikt nie miał siły się ruszać. Ale ja często dosypuję odrobinę sera, takiego, który dobrze sie rozpuszcza.
Kiedyś miałam przepis na zupę z szoczewicy z serem, ale to była taka bomba (fakt, smaczna), ze po niej to już nikt nie miał siły się ruszać. Ale ja często dosypuję odrobinę sera, takiego, który dobrze sie rozpuszcza.
reklama
Podziel się: