reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

:-) :-)
A właśnie, że nie! Bo wcale się nie uważam za dobrą gospodynię tym bardziej doskonałą ;-)
I dobrze mi z tym :-) Zwłaszcza, że moi goście i rodzina zawsze się zachwycają przyrządzonymi przeze mnie daniami ... widać wynajduję dobre przepisy ;-)

reklama
Na oka to ja nie wiem, spytaj Magduśka ;-)
Ja mogę Ci zważyć, ale chwilowo nie mam jajek w domu! Dzisiaj kupię to Ci powiem :-)

Kasia - na oko to na oko, przyjedź do mnie to Ci pokażę jak sypię. Bo ja nawet szklanek nie używam do odmierzania :-) Alez jestem doskonała. I jaka skuteczna!

Tusiekn ojojoj wyszło Ci, że 2 jaja ważą ponad 0,5kg ;-)

Kasiek ja robiłam z 3 jaj, bo nie chciałam dużo ciasta, 3 jajka ważyły 180g - były średniej wielkości. Rozmawiałam z siostrą, robiła dzisiaj z 6 jaj, ale takich wiejskich, dużych i jej jaja łącznie ważyły ok. 0,5kg
Więc jak widzisz, reguły nie ma, ale tak mniej więcej możesz się zorientować.

upieklam ciatska i zapomnialam ze mozna do nich dodac orzechow zmielonych co mialam no i z glupa wzielam troche masla, zoltko, maki, cukeir puder i waniliowego troche i orzechy, wymieszalam, z tego kulki ktore spascilam i widelecem rozne wzory, wyszly pyszne. Takie nie z przepisu a prosze, no i cukrem pudrem posypalam.
A na obiad bardzo szybko i pyszne dziaiaj u mnie: Czosnek drobniutko pokrojony troche podsmazam, pozniej drobna cebule, pomidory pokrojone w kostke (moga byc z puszki) i to troche poddusic, potem dodac tunczyka z puszki odsaczonego i przyprawy, duzo bazyli. Pycha, polecam. A zapomnialam;-) ja to daje do makaronu najlepeij pene.

reklama
no to podziwiam bo ja nie umiem ciasta i ciastek bez przepisu. A ja nie mam dzisiaj pomysłu na obiad, nie mam tuńczyka tylko pieczarki i cała furę jajek. chciałam zrobić takie hiszpańskie coś, taki omlet z ziemniakami i dodatkami, eee zapomniałam jak sie nazywa ;-)

Do góry