reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Propozycje obiadków i deserów

Doxa, dzięki za info, gdzie szukać przepisu na mufinki. Znalazłam na te z jagódkami. Natychmiast wydrukowałam przepis i zakupiłam składniki :-)

Serdecznie dziękuję Anno za przepis. Kiedyś jadłam pyszne mufinki z wiśniami. Składniki już mam i jutro robię:-) Mam nadzieję, że mi wyjdą. A jak wyjdą, to będę próbować z malinami:-)

Dzisiaj byliśmy po raz pierwszy z Darusiem na grzybach. Trochę uzbieraliśmy, więc jutro na obiad będzie sosik grzybowy, a pojutrze ziemniaczki zapiekane z nadzieniem grzybowym. To ostatnie danie będę robić po raz pierwszy. Jak będzie dobre, to zamieszczę przepis.

reklama
drzewko też bardzo lubi Magduśka nie tylko za przepis :tak:
te muffinki owocowe też musze kiedyś wypróbować ale tak się narobiłam na Michała imieniny tydzien temu że jeszcze odpoczywam od kuchni. wiecie co nie pamiętam kto podawał taki przepis na ciasteczka piwne, Vertigo? zrobiłam je ale dodałam masło i trochę soli i nadzienie takie pasztecikowe, do barszczyku były super. także dzięki Vertigo?

Tak, to Vertigo podawała.
Przyznaję się, że ponieważ dzisiaj nie było Kamila to na obiad była pizza. I mój tata się też na nią załapał. I Natalka na kawałek ciasta również.

Anna, muffinki z wiśniami są już w piekarniku. Zobaczymy, co mi wyjdzie :rolleyes: Na razie zapowiadają się dobrze - urosły i ładnie wyglądają. Ciasto chyba też takie, o jakie mi chodziło :happy: Biegnę do kuchni, je podglądać...

Muffinki są pycha:-p :-p :-p Na przyszłość ciasto bez wisienek będę wlewać do formy, a później będę wkładać do każdej dziurki oprószone w mące wisienki (Ciasto zrobiło się trochę różowe i w niektórych ciasteczkach wisienek jest więcej) Co do smaku i konsystencji ciasta (są bardzo delikatne) nie mam zastrzeżeń. Ja już zjadłam 3!
Reszta czeka na moją mamę i męża - jak wróci z delegacji to będzie super zadowolony:-)

A właśnie Anna gdzie kupujesz papierowe foremki, szukałam i nie znalazłam :-(

Doxa ja nie mam papierowych wkladów - bo po pierwsze przylepiaja się do ciastka, a po drugie nie czuje takiej potrzeby - forme obsypuję bułką tarta i jest git

Nicole - robisz mi smaka na wisniowe mufinki - ale jak będę robić wisniowe to wiśnie ze słoiczka wydrylowane, bo tych świeżych juz chyba nie ma?

reklama
Do góry