reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
a bo ja wiem? ;D a po co Ci to? Też słyszałaś że się w dół czymś tam układa (nawet nie pamiętam którym końcem :laugh:). Ja się do tego nie stosuję bo to za dużo by było zachodu. ;D

Ja to wiem, że jak się ogórka obiera to od jasnej strony do ciemnej, bo unaczej gorzki będzie. To może to jasne się obcina???
Idę jutro po ogórki. A, mam jeszcze jedno wyjatkowo głupie pytanie - skąd się bierze słoik?

Vertigo ja zawsze jak Syla zalewam wrzątkiem.. więc po 3 godzinach to one są już małosolne.. dużo szybciej przechodzą :)

Magdusiek ja w tamtym roku widziałam skolko ugodno w realu, tesco itd. I gliniane garnki specjalnie do ogórków i przeróżne słoiki. W tym roku powinny też być.

Jarrela, dzięki. Ja jakoś nie wiedziałam do ajkiego sklepu się udac po słoik. Ale ze mnie ciapciak :)

3 sloiki zrobione, ale nie zdarzylam przed przyjsciem meza. On jeszcze wrocil kilka ziarenek koledry, bo gdzies tam czytal. No i zob.
Przepisik skopiowany- jak wyjda to na drogi rok bedzie. ;)

reklama
syla robisz ogorki tak samo jak ja... ;)

tylko ze ja nie obcinam do sloikow, bo czasami robia sie kapciowate (bcinam tylko jak robie takie "na teraz") i czasami dodaje troche tej przyprawy do ogorkow - daje taki fajowy posmak, szczegolnie wlasnie malosolnym... :)

Do góry