reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
Ogórki kiszone robi się bajecznie prosto.

Na litr wody 2 łyżki soli (nie jodowanej) - zagotowujesz!
Do słoika wkładasz:
ogórki, rzecz jasna ;), ja obcinam leciutko końcówki
2 ząbki czosnku
2 kawałeczki chrzanu (świeży korzeń)
2 badylki kopru
gorczycę (ja daję sporo ok. 20 ziarenek)
na wierzch liście z wiśni
zalewam wrzącą, osoloną wodą.
THE END :)
do małosolnych - mniej soli o połowę :) i dodaję więcej kopru
 
syla, musze sprobowac z wrzatkiem, do tej pory robilam z przegotowana, ale zimna woda - i czesto sie psuly :(

jarrela - to bardzo malosolne te malosolne 3godzinne ;) ja wrecz odwrotnie: lubie takie prawie ukiszone 8)
 
Ja chyba spróbuję takie kiszone. A po jakim czasie one są kiszone? Głupie pytanie,w iem, ale miałam zwykle od kogoś.
 
ja zalewam wrzątkiem i już nie odwracam słoików do góry dnem ani nie gotuję słoików w garze :)

Magdusiek, wcale nie głupie, podobno człowiek całe życie się uczy :) a ukiszone będą jak zmienią kolor :) ;) Im dłużej stoją tym lepiej. Ja zwykle otwieram dopiero na zimę, a teraz kiszę sobie w otartych słojach i na początku (2-3 dni jemy małosolne a później robią się bardziej ukiszone :).
Możesz sobie zrobić jeden słoiczek, teraz jest dobry okres bo ogórki są jeszcze małe. Jak Ci się spodoba to zrobisz więcej. ;)
 
reklama
Do góry