reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

Tydzień za mną chodził Jolikowy orzechowiec - biorę przykład z Syli, zjadłam pół blaszki ;)
 
reklama
No i ja właśnie dlatego nie piekę nic ostatnio!

Ale mam ochotę zrobić jeszcze raz szybki piernik Efuni, bo za pierwszym razem trochę go spiekłam ;)
 
Doxa - ten indyk to w sumie żaden przepis, wzięłam pierś indyka, pokroiłam w cienkie filety, posoliłam, popieprzyłam sporo, zalałam oliwa, dodałam pokrojone pomidory - w grubych plastrach przeciętych na pół, posypałam ziołami różnymi, dodałam oliwki, kilka suszonych pomidorów, podlałam wodą i wsadziłam do piecyka na 30 minut - w naczyniu żaroodpornym. I już.

A sos z pieczarek z serem - w rondelku rozpuszczam łyżkę masła albo półtorej, dodaję posiekaną cebulę i peiczarki - tym siekaczek brauna, wychodzi niemalże miazga, do tego dodaję ser śmierdziel i podgrzewam mieszając az ser się rozpuści. Dodaję odrobinę żółtego sera albo i nie i odrobinę parmezanu. I pieprzu sporo, najlepiej białego. Ot, takie żadne przepisy,w sumie co pod ręką to dodaję ;)
 
Dzięki Magdusiek :-*

Oooo widzę, że to tutaj pisalam o tym pierniku (a tak się zastanawiałam o czym Wy piszecie ;)) ... ale jak widać, pisałam tyko ze mam ochotę go zrobić, a nie że go zrobię!!
 
teraz sie nie wykrecaj.... od miesiaca robisz piernik i wszyscy juz o tym wiedza... :p
 
Od miesiąca ??? o w takim razie muszę z tym robieniem jeszcze poczekać ze 3 tygodnie :laugh: :laugh:
 
Doxa, jeszcze parę razy napiszesz to i ja ten piernik zrobię ;) Albo zrobimy Ci nalot w dniu pieczenia piernika, zeby sprawdzić czy w końcu zrobiłaś ;D
 
a kiedy sie mnie pytalas o przypalanie???

chyba na tym spacerze co i Malgos byla.... no to bylo z miesiac temu... :)
 
Niezły pomysł, zapraszam, to może w końcu zrobię!!! Bo na razie nie zanosi się :laugh:
 
reklama
Do góry