reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

Doxa, dzięki, ja zaczęłam szukać tego przepisu, bo jestem leniem i nie chciało mi się na nowo wpisywać :laugh:

reklama
u mnie oszukaniec byl przedwczoraj i wczoraj... ;)

....dzis nic, a jutro Carbonara.... bo juz ze 2 tygodnie za mna chodzi... ::)

Teddy a ja jeszcze dzisiaj robiłam Twoje bułeczki z pieczarkami ... nie jestem pewna czy mi wyszły :( na razie stygną

Ina oto Małgosiny oszukaniec:

Do garnka wodę, wrzucasz kiełbasę, dodajesz 4 ziarenka ziela angielskiego, 7 ziarenek pieprzu, 2 liście laurowe, owoce jałowca, 2 kostki rosołowe drobiowe i wołowe, duuużo majeranku, 4 ząbki of kors.
. Gotujesz na małym ogniu, żeby kiełba sa sie parzyła.
Gdy się sparzy, wyjmujesz przesmażasz na masełku z cebulką, dodajesz do wywaru, do tego łyżka chrzanu, 5 łyżek octu sprytusowego i zagotowujesz. Dosładzasz zaciągasz smietaną z mąką i już, na koniec łyżeczkę masła, jak juz bedzie stygło
jaj ugotuj według własnego przepisu ;)
To taki szybki, poznański, oszukany żurek!

Doxa pisze:
Do garnka wodę, wrzucasz kiełbasę, dodajesz 4 ziarenka ziela angielskiego, 7 ziarenek pieprzu, 2 liście laurowe, owoce jałowca, 2 kostki rosołowe drobiowe i wołowe, duuużo majeranku, 4 ząbki of kors.

dla niewtajemniczonych - czosnku

Doxa, a czemu Ci nie wyszly???

mogly ciut popekac jak za cienko dookola pieczarek bylo... ale poza tym to tam nie ma co nie wyjsc, bo to zwykle pizzowe ciacho...

Jeszcze nie wiem czy nie wyszły, okaże się! Boję się że je przesuszyłam, bo ciągle blade były i dłużej siedziały w piekarniuku. Poza tym może za krótko je "miętoliłam" ... bo taki jeden mały jęczał i już nie mogłam dłużej miętolić ;)

a wlasnie... mialam powiedziec, ze teraz juz codziennie mamy domowy chlebek, i co dzien to lepszy... dzis - z pestkami z dyni.... :)

Misiek wpieprza z samym maslem i pomidorem po 5-6 kromek na sniadanie, do tego efuniowy piernik.... i niedlugo bedzie podobny do mnie... ::)

reklama
Do góry