reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

spróbuj na prawdę dobre. :) my dziś mamy powtórkę z rozrywki z Oskarem :)
ale już zakupiłam dziś kolejne piersi i będę robiła (mąż dziś przyjeżdża to niech ma ;))

reklama
:laugh: :laugh: :laugh:

Syla skusiłaś mnie! Właśnie wygrzebałam z szafki puszkę brzoskwiń, z zamrażalnika piersi kurze, tymianek też mam, i ryż ... zrobię dużo i zamrożę ;D

Syla ma kucharski smaczek, a btw, Doxa w knajpach do większośi słodkich mięs dodają tymianek, np. kaczka z pomarańczami też otymiankowana.

Ja dziś tymiankiem posypałam pizze, bo właśnie skończyłam robić. Olki zachcianka na obiado - kolację, po "wyszukanym czeskim żarciu ;D

a ja zrobilam Prezesowi zupke... pierwsza domowa zupke... wygladala gorzej niz ta moja tarta pita, ale w smaku dobra...

i wiecie co... on nie chcial... :(

jestem zalamana... :(

Mojej malej zaczelam dawac obiadki/desery niedawno,bo dopiero ma 4 miechy. A dzisiaj jej zrobilam ziemniaka z kukurydza gotowana. Zmiksowalam i wcinala az jej sie uszy trzesly. Polecam,bo naprawde jej smakowalo. Po obiadku tata ja pobujal i zasnela w lezaczku. No wlasnie tak:

Teddy: Niezalamoj sie. Moja tez nie chciala na poczatku. Odczekaj z 2 dni i spruboj na nowo. Powodzenia ;)

jeeessuuu... a tak sie staralam...
oddzielnie gotowalam marchewke z groszkiem, oddzielnie ziemniaczka, oddzielnie kurczaczka, zeby wszystko zachowalo jak najwiecej smaku...

i mam wrazenie, ze za duzo tego smaku bylo, lub konsystencja za malo mialka... :(
bo jak mocniej zmiksowalam i dolalam wody, to mu lepiej szlo...

tak sobie pomyslalam, ze moze przez ten katar trudno mu lykac, bo mleko tez ciezko ciagnie, i na raty...

Teddy,
nie załamój się, rozprowadź mlekiem modyfikowanym, najlepiej bebiko2 bo jest najsmaczniejsze. MASEŁKA DODAJA TEGO KURCZAKA MOŻESZ NASTĘPNYM RAZEM UGOTOWAC W SOKU JABŁKOWYM I POTEM GOTOWAĆ JUŻ RAZEM Z MARCHEWKĄ, PIETRUSZKĄ I SELEREM. JAK tOBIE BEDZIE SMAKOWAĆ TO Prezesowi tym bardziej.
pierwsze koty za płoty

reklama
jutro sprobuje mu dolac tyle wody, zeby zupka osoiagnela smak sloiczkowej... ja sie latwo nie poddaje...

Do góry