reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
oooo no to super  :laugh: To i Twój przepis da się zrobić - bez szkody dla przepisu ;) Człowiek to się uczy całe  życie.

Trzeba te wszystkie prezpisy gdzieś razem spiąć i spis treści zrobić i...
co jakis czas któraś czegoś na gwałt szuka :laugh:

Doxa pisze:
Syla - mówisz że z brzoskwinkami pyszne? Dałaś tylko 1 puszkę? Cebulkę też?

tylko? ::)
Nie, nie Doxiaczku, ja na jedną pierś (podwójną) dałam pół puszki brzoskwiń, pół soku i troszkę dolałam jabłkowego (dla rozrzedzenia tego syropu), ale tylko trochę. Nie dawałam cebuli bo byłam strasznie głodna i nie chciało mi się jej kroić obierać i smarzyć. Pewnie z cebulką mogłobybyć lepsze.

A no i z tej piersi wyszło i 6 kawałków (kotlecików). Te grube przecięłam tak aby były cieńsze.

..oj ja to nie umiem opisywać.. ::)

A bo Ty z piersi kurczaka robiłaś ... ile czasu dusiłaś? Bo kurczaczek szybciej dochodzi, tym bardziej pokrojony ;)

Aaaa Syla a skąd pomysł na dodanie "tymianku"?

tak z piersi.
Nie potrafię powiedzieć ile dusiłam, chodziłam i robiłam próby organoleptyczne ;)
najpierw dobrze obsmarzyłam, później podlałam sokiem brzoskwiniowym, dałam brzoskwinki i dusiłam ...tak aż mi się mniej sosu zrobiło i gęściejszy jakiś....ok 1/2h do 45min.

...a pomysł na tymianek...no ja lubię przyprawy i jak pisałyście o tym duszeniu w soku jabłkowym i z jabłuszkami to od razu w myślach zobaczyłam pierś posypana tymiankiem i już czułam ten zapach. Ja tak mam :laugh:
Andrzej się ze mnie śmieje że najlepiej mi sosy wychodzą jak nic nie mam w domu... tego dodam tamtego i są super. :)

reklama
Do góry