reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
nie no ,ninja padlam:-D:szok:

ja tez czasami zapominam 'jezyka w gebie' ,po fakcie mam duzo do powiedzenia a w tarkcie zanik pamieci:eek:

karola moaj mama i tesciowa co chwile jakies pomysly podrzucaja ale olewka totalna z mojej strony;-)

Ninja szok, ludzie to potrafią:szok:

Karola jak Ci żal Babci to może daj na drugie Maria? U nas jest taki trochę zwyczaj nadawania drugiego imienia po kimś z rodziny. My akurat nadajemy oba po rodzinie, ale już obaj pradziadkowie nie żyją.

Gertruda... no to ja mam jeszcze gorzej - do wyboru babcie Helga, Genowefa, lub Bronia. Czwarta ma na imię tak jak ja, więc też odpada.:-D

No ludzie są udani, to prawda. Mi ostatnio sąsiadka mamy jak byłam w domu swoje racje udowadniała. Ale jej grzecznie odpyskowałam ;-)

A ja mam ładne imiona po babciach: Anna (odpada, bo tak ma na imię była narzeczona mojego), Julia (ale tak miała moja siostra i ma córka kuzyna) i Aniela właśnie. Czwarta babcia - imię nieznane, albo raczej niechętnie pamiętane, więc nawet nie pytałam.
Padło na Anielę, bo aż głupio przyznać, ale chyba gdyby nie to, że ta babcia zmarła jak się z moim zaczynaliśmy spotykać, to możliwe, że byśmy ze sobą nie byli.
Choć mój coś ostatnio marudzi na Liliannę... zobaczymy po porodzie chyba dopiero.

Przypomniała mi się historia, którą opowiadala mi moja mama, dokładnie sprzed 40 lat. Moi rodzice mieszkali wtedy w Łodzi i urodziła im się pierwsza córka, na imię dostała Alicja i moja mama była bardzo dumna z tego imienia. Wkrótce potem odwiedzali z małą Alą dziadków na wsi. W tym czasie przyszła sąsiadka, wiekowa już kobieta. Zachwyty jaka to mała śliczna i do kogo podobna i pytanie a jak na imię. Więc moja mama pełna dumy mówi, że Alicja. A kobieta o jak ładnie, to będziecie na nią Luśka wołać. Heh, mama się, aż zagotowała. Ja bym pewnie powiedziała no chyba Ty:D potem się długo Martwiła że faktycznie tak będą nazywać, na szczęście tak nie było. Alicja została Alą w domu, wśród znajomych Alicją i nikt na nią Luśka nie zawołał;)
A historia jest już kultowa w mojej rodzinie.

Więc dziewczyny nie stresować się, wszystkim nie dogodzicie:sly:

:-D ta pani w kibelku mnie powaliła:-D:-D
Mnie najbardziej denerwuję kiedy ktoś zapyta się o imię a potem krzywi dziób i daję swoje przykłady. Ba, że daję te przykłady, ale do tego jest święcie przekonany, że któreś z tych imion wybierzemy:szok:Moje zdanie jest takie, że każdy kto jest rodzicem miał już szansę na wybór imienia i tak naprawdę nie ma prawa mieszać w tym jak moje dziecko będzie miało na imię.
Siostra męża proponowała imię po ich matce...STANISŁAWA:szok: nie chodzi mi o imię,ale o fakt, że rok temu sama urodziła córkę i pytanie od razu nasunęło mi się samo czemu ona nie dała Stasia tylko Julia. Działają mi na nerwy tacy ludzie:wściekła/y:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry