reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mi się Pola bardzo podoba i tak by miała córeczka - ale i tak zostało w rodzinie, bo oddałam imię córeczce siostry ciotecznej :-D
Umówiłyśmy się, że jak u nas będzie synek, to Polę oddaję :-D
Melania też jest bardzo ładne, a zdrobnienie może być Mel, zamiast Mela, albo Mila tak jak Lilly pisze :tak:

reklama
co do imion to wczoraj podczas rozmowy telefonicznej z babcią zrobiło mi się głupio i nie wiedziałam co mam powiedzieć.

Babcia dzwoni i pyta jak się czuję, jak Mała itd... No i po raz kolejny zagadała o imię. Wcześniej wypisała sobie na kartce jakie imiona jej się podobają i kiedyś mi pokazywała ale szczerze to nic mi nie przypadło do gustu :sorry:

no więc pyta czy zdecydowaliśmy jakie będzie imię, no to ja jej odpowiadam, że na 100% jeszcze nie ale chyba zostanie Kalina lub Kalina Maja bo mojej mamie bardzo podoba się Maja i my w sumie też nie mogliśmy wybrać pomiędzy Kaliną a Mają. Na co babcia: "a wiesz, pytałam się wczoraj Dziadka jakie by wybrał imię dla prawnuczki i wiesz co powiedział? Marysia!"

* moja babcia na tak właśnie na imię... :sorry:

no i zapadła niezręczna cisza :zawstydzona/y: w sumie nie wiem, czy babcia to ot tak sobie tylko powiedziała czy jednak po cichu liczyła, że ja odpowiem coś w stylu "super pomysł babciu! Nazwiemy Córeczkę po Tobie!" :confused:

po chwili babcia powiedziała "no ale ja mu (Dziadkowi) powiedziałam, że to przecież dziecko Karoliny i Marcina i oni wybierają imię i nic nam do tego".

tak czy siak jakoś mnie to męczy od wczoraj...

Karola nie daj się zwariować. Racją jest tylko to, że to Wasze dziecko i Wy wybieracie imię. Babci pewnie byłoby miło, ale przecież się o to nie obrazi:confused:
Na pocieszenie ja gdybym chciała sprawić przyjemność swojej babci musiałabym dać córce na imię Gertruda :eek::eek::eek::eek:

Mnie koleżanka namawia na Jadzię właśnie :-D Mówię, że zostawiam dla jej córki - jestem ciekawa, czy jaj już będzie się córki spodziewać, to tak da na imię :-)

Ma moją panią z przedszkola mówiliśmy - pani Maja :tak: Jej właściwe imię to Maria :-)

wiem, wiem, że to nasze dziecko i to my decydujemy jak będzie miała na imię ale kurcze jakoś mi głupio bo nie wiedziałam wtedy co odpowiedzieć bo mnie zaskoczyła.
Teraz z perspektywy czasu mogłam żartem odpowiedzieć, no wiesz babciu, pomysł dobry ale konkurencja jest spora i chyba jednak nie nazwiemy córki Twoim imieniem bo pozostałe prababcie (dwie babcie mojego męża) mogłyby być zazdrosne".

generalnie pewnie tamte prababcie wcale by zazdrosne nie były ale zawsze to jakieś wytłumaczenie by było ;-)

ech, dlaczego najlepsze teksty przychodzą mi do głowy zawsze po czasie :baffled:

He he, mam tak samo. Najbardziej zjadliwe riposty i celne odpowiedzi przychodzą do mnie jak już jest pozamiatane. Karola, ja też myślę że nie masz się co przejmować. Gdyby temat znów wypłynął, to po prostu wykorzystaj swoją "wymówkę", tym bardziej, że jest bardzo wiarygodna i sensowna. Babcia się na pewno nie obrazi.

A i w ogóle przypomniała mi się śmieszna historia. Byłam w restauracji w piątek wieczorem, poszłam do łazienki, a tam zaczepiała mnie babka i pyta o ciążę, kiedy rodzę, jaka płeć i takie tam. Odpowiadam grzecznie, to ona znów z pytaniem jak dam córce na imię, więc mówię ze Pola, na co ona, że same Pole teraz wszędzie, że to bardzo oklepane imię i że ona ma dla mnie propozycję, żebym nazwała córkę Jagoda albo Malwina. o_O ludzka bezczelność nie zna granic :D

reklama
Ninja, bo ludziom sie wydaje ze dopóki dziecko jest w brzuchu to maja prawo mowic co im ślina na jezyk przyniesie. Nie sadze aby ktokolwiek odważył sie krytycznie skomentować imie dziecka, ktore jest juz na swiecie (i imie jest juz nadane).
Mnie tez to dobija. Zawsze znajdzie sie ktos kto ma zbyt wiele do powiedzenia.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry