reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No i się okazało, ja wyśnilam Lili mój mąż wymyślił Kubusia, dzisiaj wizyta cały czas mam nadzieje ze lekarz potwierdzi córkę ;-) bo Kubusiow jak mrówków ;-) myślałam jeszcze o Damianie - po dziadku, obecnie chyba nie aż tak popularne

reklama
Fajnie, że macie jakieś pomysły.. u mnie zero.............................. nic mi się nie podoba
podoba mi się dla dziewczynki imię, za które pewnie wszyscy mnie zlinczują, a już na pewno obie przyszłe babcie. a mianowicie Eugenia. Ale zdrobnienie jest masakryczne. Gienia... hej Gienia, kup se trąbkę do pierdzenia! a to powiedzonko z dzieciństwa. :)

Każde imię ma jakieś dopowiedzenia z dzieciństwa :rofl2::rofl2:

to i ja się wypowiem :)

dla dziewczynki - Sylwia - to już raczej postanownione
dla chłopaka - Adaś, Robert, Rafał - M. uparł się na Adasia, ale Rafał podoba mi się bardziej

Mi się jeszcze Hania podoba, bardzo ładne imię.
Tusiaczek2402 - Kubuś bardzo ładne imię ale właśnie bardzo popularne.
Ostatnio koleżanka mi opowiadała jak przez całą ciążę mówiła do brzucha Tomek a jak się urodził to spojrzała na niego i uświadomiła sobie, że to nie jest Tomek tylko Kuba. Kobieta zmienną jest :-D Ciekawa jestem czy mi się też nie pozmienia. Teraz jak ktoś pyta to mówimy, że wybrane imiona to wersja robocza ;-)

U mnie już został Franek i tak mówię do brzucha więc lepiej niech już się nic nie zmienia:) Dorota imię Liliana super:) a reszta oryginalne:)

Czyli nasze chłopaki (?) będą się tak samo nazywać :)

Michalina raczej tak he jak to sama mówisz kobieta zmienną jest ale już przed ciążą to imię się nam podobało:)

Jako ze synek na 99,5% od dawna chodzi mi po glowie Leonek i od niedawna Oliwierek :) chlopak co do Leona ma mieszane uczucia :D ale jakbym sie uparla to mam 5 miesiecy zeby go oswoic z ta mysla hehe ;)

No właśnie ja też nie mam pomysłu :) Podoba mi się Pola, ale mój W. nie jest przekonany. Piękne jest Lena,ale to tak popularne, że nie chcialabym żeby miała tak jak ja w szkole 4 Moniki były w jednej klasie... A co do chłopca chciaałam dać po pradziadku Karol. Ja bym już szukała i wybierała, a W. uparł się, że nie będzie się zastanawiał nad dwoma imionami skoro można poczekać na wynik USG i pomyśec o jednym :)

reklama
emily-emu- mam siostrzeńca Oliwiera i kochany z niego chłopak;)

Dziewczyny a co myślicie o imieniu Aniela? Zawsze chciałam dać córce na imię Amelia ale teraz mnóstwo dziewczynek ma tak na imię. Chciałabym coś w miarę oryginalnego, ale nie ekstrawaganckiego. Poza tym mogę zdrobnić na Nela. Ale wielu osobom się nie podoba i mój mąż tak jak był przekonany to teraz też się już waha, bo tyle jest negatywnych komentarzy. Ja się tam nimi nie przejmuję i też mówię, że mieli lub będą mieli swoją szansę, ale chciałabym być sama w 100% przekonana.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry