reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla maleństw :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Cześć dziewczyny,

a u nas jeśli urodzi się dziewczynka to będzie Karolinka albo Zuzia
a jeśli chłopiec to będzie........Henio!!!!!!!
Mam nadzieję, że będzie dziewczynka, albo że uda mi się odwieźć mojego męża od taaaakiego pomysłu by chłopca nazywać Henio

hihi

Jeśli chodzi o imię dla dziewczynki to juz jakiś czas temu wybraliśmy z mężem Hanię, ale ostatnio jakoś chodzi za mną imię Matylda...
Z chłopcem to będziemy mieć problem bo bardzo chcieliśmy mieć synka Mikołaja, ale brat mojego męża dał juz tak swojemu synkowi na imię więc odpada:( Może do stycznia wpadnie nam jeszcze jakiś pomysł do głowy:))

Na pewno wpadnie..:) a wiecie Henio to jeszcze spoko, moi znajomi chcieli chłopca nazwać Jurand :no: dobrze, że urodziła się dziewczynka a Juranda też w końcu mają - PSA!:-)

Jeśli chodzi o imię dla dziewczynki to juz jakiś czas temu wybraliśmy z mężem Hanię, ale ostatnio jakoś chodzi za mną imię Matylda...
Gemini_bb, przemyśl tylko Matyldę o tyle, że jest bardzo dużo osób, którym się to imię nie podoba. Żeby potem dziecko nie miało jakiś problemów w szkole albo coś... Ja pomijam, że mi samej kojarzy się fatalnie, ale ostatnio u nas w pracy koleżanka wybierała imię dla swojej córy i jak zaproponowała Matyldę, to naprawdę dużo osób zaprotestowało, nie tylko ja. Co nie zmienia faktu, że i tak została Matylda :))
Poza tym jak to zdrobić? Macia? Matka? Dziwnie mi się wydaje mówić do maleństwa "Matyldo, Słoneczko, chodź do mnie"... "Haniu" łatwiej :-)
PS. Ale jak widać z powyższego, Matylda ma też zwolenników. Poza koleżanką z pracy należy do nich także... mój mąż :) Ale u nas to nie przejdzie :-)

Melulu może masz racje... Ta Matylda tak nagle wpadła mi do głowy. Mamy przecież jeszcze tyle czasu na decyzje:) A trzeba się dobrze zastanowić - w końcu można skrzywdzić dziecko na całe życie...

Moj syn ma super kolezanke w przedszkolu. MALTYLDĘ! A urwis z tej Maltyldy ale strasznie sympatyczna.
U nas padły pierwsze propozycje : Hania lub Staś, ale sie okaże. Syn sie uparł na Małgosie ale raczej nie przejdzie ;-)

Mi imię Matylda kojaży się bardzo pozytywnie, zazwyczaj imię takie noszą odważne i śmiałe dziewczynki-a znam dwie :-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry