reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla maleństw :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Z tymi imieninami to taka troche glupota. Ja obchodze 18 stycznia, ale wszyscy imieniny Małgorzaty obchodzą 10 czerwca i wlasnie tego dnia dzwonia do mnie znajomi z zyczeniami :-D
Ja tez uwazam,ze z podwojnym nazwiskiem jest duzo problemow, tak samo, jak z dwoma imionami.

Celinko,nawet nie wiedziałam,ze w tych datach,o których piszesz są imieniny Małgorzaty.Moje dwie kumpele Gośki obchodzą imieniny 13 lipca.

reklama
A ja jestem już przekonana, że jeżeli będzie dziewczynka, to będzie miała na imię Blanka. Co do chłopca to waham się między Miłoszem, a Marcelem.

21053.jpg

A nasz pierwszy synuś Kacperek skończył tydzień temu 14 miesięcy i od tego dnia sam chodzi. Oto nasz urwis:

Załączniki

• DSC02395ab.jpg
    DSC02395ab.jpg
    116,3 KB · Wyświetleń: 72
  • DSC02459a.jpg
    DSC02459a.jpg
    63,3 KB · Wyświetleń: 75
U nas dziewczynka będzie Gabrysia - to już ustalone.
Na temat chłopca trwają debaty :D
Mój Mąż się uparł że on wymyśla imię dla chłopca i nie chce słyszeć o moich propozycjach...
A jego pomysły przyprawiają mnie o dreszcze :eek:
No same powiedzcie: Lucjan, Benedykt, Kazimierz...

Mam nadzieję że go oświeci niedługo bo jak nie to już współczuję naszemu dziecku :sorry:

Sylwenka... Szczerze to jak będzie chłopiec u Ciebie to ja już współczuje imienia...Musisz przekonać jakoś męża :tak:

Ja z chłopakiem jesteśmy już zdecydowani-akurat co do imion to jesteśmy bardzo zgodni :-)

dziewczynka-MAJA
chłopczyk-FILIPEK

Pracuję nad Tatusiem oczywiście :-D
Podpowiadam pocichutku że może by tak Szymon...
Mamy jeszcze sporo czasu - dojdziemy do kompromisu :tak:

U nas dziewczynka będzie Gabrysia - to już ustalone.
Sylwenka, strasznie fajnie mi się kojarzy imię Gabrysia, chyba po Borejkównie, bohaterce książek M. Musierowicz. Obyś miała córcię i oby wyrosła Ci na tak fajną i mądrą kobietę, jak wyżej wymieniona :-)

A u nas nadal odwrotnie niż u Sylwenki - ustalony chłopiec ("Adaś" po przyjacielu), brak pomysłów na dziewczynkę. Ostatnio przemknęło mi przez głowę "Natalka" i mąż nawet się zgodził, ale trochę kiepsko ze zdrobnieniami... Zresztą, wszystko się jeszcze może odmienić :-) Może by też Gabrysię? :-)

Gabrysia to sliczne imie i jesli nie nazwisko, to pewnie tez bym tak corcie nazwala. Szymon tez mi sie podoba. Jesli bedziemy mieli 2 chlopakow, to drugi bedzie wlasnie Szymek :-)

Melulu skąd wiedziałaś? :-D
Tak, postanowiłam że moja córka będzie Gabrysia mając jakieś 12 lat. Jako psycholog mam co prawda parę zatrzeżeń do postaci najstarszej Borejkówny i niekoniecznie chciałabym żeby moja córka była jej dokładnym uosobieniem ale przyznaję że stąd właśnie pochodziła inspiracja :)

Niestety mój Mąż idąc tropem pani Musierowicz wymyślił również Floriana, Fryderyka, Klaudiusza i kilka innych wyjątkowo "życiowych" imion ;)

reklama
Melulu skąd wiedziałaś? :-D
Tak, postanowiłam że moja córka będzie Gabrysia mając jakieś 12 lat. Jako psycholog mam co prawda parę zatrzeżeń do postaci najstarszej Borejkówny i niekoniecznie chciałabym żeby moja córka była jej dokładnym uosobieniem ale przyznaję że stąd właśnie pochodziła inspiracja :)

Niestety mój Mąż idąc tropem pani Musierowicz wymyślił również Floriana, Fryderyka, Klaudiusza i kilka innych wyjątkowo "życiowych" imion ;)
No dobra, jak widzę, pomysły męża wymienione przez Ciebie parę postów wcześniej to i tak były te najłagodniejsze :-D
My z moim Bartkiem uwielbiamy do dzisiaj książki Musierowicz, a Gabrysia - poza oczywiście wczesnym pechem do facetów - jest naprawdę fajna :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry