reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Promocje

zapomniałam że był jeszcze zestaw muzyczny cymbałki , flet, tamburyno i coś tam jeszcze i też tanie ale ceny nie pamietam :rofl2:

reklama
my to na dzien dziecka w tym roku kupilismy meza chrzesniaczce - lat 4 w smyku firma SMYKI czy jakos tak no i musze stwierdzic ze średnio ja to interesowalo. dziecko musi miec albo zainteresowani malowaniem i do tego sprawnie poruszac raczka bo trudno tak po lini czasem jechac takiemu malcowi.

trzeba wyczuc dziewczynke czy lubi malowac a raczej chyba kolorowac bo jesli tak to sie spodoba a jak nie bo deneruje ja to ze wyjdzie za linie itp. to chyba warto poszukac czegos innego.

Ja powiem szczerze, że jeszcze nie spotkałam dziewczynki w wieku 4-5 lat, która by nie lubiła rysować i kolorować. Ale może są :confused: A 5cio letnie dziecko jeśli nie ma żadnych problemów zdrowotnych, potrafi odrysowywać rysunek bez najmniejszego problemu.

no to moze Nikola jest inna - ale problemow ZDROWOTNYCH nie ma:nerd:

ona zdecydowanie woli gumki spinki wszystko czym moze siebie ustroic. a z zabawek naczynia garnki filizanki dzbanuszki.

Moja Miska uwielbia malowac i wszelkie artykuły plastyczne bardzo lubi.Oczywiscie taki projektor tez by chciala:-D:tak:

Ja powiem szczerze, że jeszcze nie spotkałam dziewczynki w wieku 4-5 lat, która by nie lubiła rysować i kolorować. Ale może są :confused: A 5cio letnie dziecko jeśli nie ma żadnych problemów zdrowotnych, potrafi odrysowywać rysunek bez najmniejszego problemu.
Ja też,nawet te dzieci,których rodzice nie zachecali do malowania,jak widzą,jak to robia inne dzieci,przekonuja sie.:tak:
no to moze Nikola jest inna - ale problemow ZDROWOTNYCH nie ma:nerd:

ona zdecydowanie woli gumki spinki wszystko czym moze siebie ustroic. a z zabawek naczynia garnki filizanki dzbanuszki.

Uważam,ze nie była zachecana odpowiednio do malowania i rysowania.Może kojarzy sie to jej ze stresem.Niektórzy rodzice stoja nad dzieckiem i ciągle je sztorcują "nie wychodz za linie,krzywo malujesz itd.'i maluch może sie zniechęcić.Znam takie przypadki.ale wystarczyło pokazać jak fajnie jest malowac palcami,robić pieczątki,malować liście,czy inne przedmioty...,zaprosić inne dziecko do zabawy w teatr...wygłupiac sie na maxa (z obojgiem rodziców,a nawet z babcia,czy dziadkiem)i od razu radocha z malowania.No i oczywiscie wyłączyć lub ograniczyć TV!:tak:

:tak: może niektóre wolą się bawić spinkami i lalkami ale chyba każde dziecko lubi porysować :blink:może niektóre mniej to lubią jak im nie wychodzi

ja spotkałam się ostatnio z takim czymś że jesteśmy z Emilką w piachu przybiegł mały chłopiec i wziął Emilki łopatkę a ojciec przybiegł po niego zabrał mu łopatkę i wyjął z piaskownicy i mu mówi "ty się za łopatę nie zabieraj kopać rowów nie będziesz" :dry:i kazał mu biegać po trawie ...nie wiem czy żartował czy nie ale brzmiało to dziwnie :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry